אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גוגל רוצה להיות ספקית סלולר צילום: אי פי אי

גוגל רוצה להיות ספקית סלולר

לאחר שנכנסה לתחום אספקת האינטרנט עם גוגל פייבר, ענקית החיפוש מעורבת כעת בפרויקט משמעותי להקמת רשתות סלולר מהירות וזולות באפריקה ומקווה לחבר את כל העולם באמצעות טלפונים מבוססי אנדרואיד זולים

25.05.2013, 11:00 | הראל עילם
גוגל עומדת להכנס לתחום הסלולר, ולפתח, להקים ולתפעל רשת סלולר משל עצמה המבוססת על זפלינים - במיוחד במדינות מתפתחות בצפון אפריקה ודרום אסיה. כך דיווח "וול סטריט ג'ורנל" במהלך סוף השבוע, על בסיס מקורות אנונימיים בתוך החברה. דובר החברה סירב להגיב לידיעה.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הדיווח, החברה נמצאת כעת בשלבים מתקדמים של השקעה בטכנולוגיות סלולר חדישות, אשר נועדו לספק חיבור אינטרנט סלולרי, מהיר ונרחב באזורי ספר במדינות העולם השלישי, שבהם אין גישה לרוחב פס או מחשבים אישיים.

אריק שמידט, יו"ר גוגל. תמיד חלם על חיבור כל העולם לאינטרנט, צילום: אוראל כהן אריק שמידט, יו"ר גוגל. תמיד חלם על חיבור כל העולם לאינטרנט | צילום: אוראל כהן אריק שמידט, יו"ר גוגל. תמיד חלם על חיבור כל העולם לאינטרנט, צילום: אוראל כהן

היעד של הפרויקט, לפי הג'ורנל, הוא לחבר "מיליארד איש לאינטרנט" - ללא ספק, יעד שאפתני במיוחד. זאת חלק מהאסטרטגיה ארוכת השנים של החברה, עליה הכריז בעבר אריק שמידט: "חיבור חמש מיליארד האיש האחרונים לאינטרנט". לא ידוע מה היקף הפרויקט או תקציבו.

בין השאר, החברה שוקלת להשתמש במערכת של בלוני אוויר, בלימפים וזפלינים אשר ינשאו חלקים מרשת הסלולר, ויאפשרו לה להיות ניידת ולתגבר אזורים הזקוקים לכיסוי נוסף. הפרויקט נמצא כעת בפיתוח במעבדות גוגל X המסתוריות, האחראיות גם על גוגל גלאס ולפרויקט המכוניות ללא-נהג. בלונים מעופפים כאלו יכולים לספק כיסוי סלולר בסיסי למרחק של מאות קילומטרים, וגם לנוע מאות קילומטרים ביום במידת הצורך.

ככל הנראה, הפיתוח קשור לחברת ההייטק האמריקאית אשר גוגל רכשה לאחרונה: Makani Power, המפתחת טורבינות כוח מוטסות. עובדי Makani שולבו לתוך מעבדות גוגל X.

פתרון אפשרי אחר שצוין בכתבה של הג'ורנל הוא הקמת רשת לוויני תקשורת - גוגל כבר מעורבת במספר פרויקטים להקמת רשת לווינים מעל מרכז אפריקה.

ספקטרום לבן, ספקטרום קנוי

חלק אחר מהפרויקט של גוגל לשדרוג העולם השלישי הוא הקמה של אקו-סיסטם סלולרי - כולל עידוד פיתוח מעבדי סלולר זולים במיוחד, ואיתם דור חדש של טלפונים חכמים מוזלים מבוססי אנדרואיד.

העיתון מדווח עוד כי החברה כבר נמצאת בדיונים עם מספר מדינות באפריקה, ביניהן דרום אפריקה וקניה, על מנת להקים בהן ספקית סלולר מקומית וכן לרכוש מהן תדרים - בעיקר תדרים שהיום מוקצים לשידורי טלוויזיה. החברה גם נמצאת במגעים עם ספקיות סלולר מקומיות במטרה לרכוש מהן ספקטרום, או לעבוד איתן במתכונת של ספקית סלולר וירטואלית.

לפני כחודשיים, גוגל הכריזה כי היא השיקה פיילוט עם משרד החינוך הדרום-אפריקאי להקמת חיבור אינטרנט מהיר ואלחוטי ל-10 בתי ספר במדינה. הפיילוט הזה עבד על ספקטרום בתדרי White Space - תדרי רדיו המוקצים לשידורי טלוויזיה אלחוטית אבל בפועל לא נעשה בהם שימוש. יתכן והפרויקט גם הוא ישתמש בתדרי White Space, בהתחשב שהדיווח מתייחס ל"טכנולוגיה אלחוטית חדשה מבית גוגל".

גוגל כבר מתפקדת כספקית תשתית ואינטרנט במספר ערים בארצות הברית במסגרת פרויקט גוגל פייבר שלה, להקמת רשת סיבים אופטיים אולטרה-מהירה, במהירות 1 גיגה-ביט.

תגיות