אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: אין אליפות צילום: עמית שעל

הפסקה לעסקית: אין אליפות

בוואריה מצטיינת במטבח כבד וגם בכדורגל. מסעדת ביירן החדשה בתל אביב מפקששת אפילו בקלאסיקות שמאפיינות את המטבח הזה - שניצלים ובירה

27.05.2013, 09:37 | גלי וולוצקי

הקיץ הישראלי הוא לא בדיוק הזמן לפתוח מסעדה בווארית בתל אביב, ובכל זאת נכנסנו למסעדת ביירן החדשה עם הרבה תקוות. המטבח הבווארי, המושפע ממטבחי שוויץ ואוסטריה, הוא אמנם כבד, אבל ידוע בתבשילים עשירים, בשניצלים פריכים ובבירה צוננת המאזנת את כל הכבדות הזאת.

ביירן שוכנת בחלל מוזר, המשתרע על שלושה מפלסים ויכול היה להפוך לסוג של מרתף בירה (בפנטזיה שלנו, בכל אופן) אם היה מואר פחות וממוזג יותר. בשעת צהריים המקום מלא בעיקר ביקים מבוגרים, וצריך קצת סבלנות להשיג שולחן.

התפריט בביירן מציע בעיקר שניצלים בגרסאות שונות, לצד קלאסיקות מהמטבח האוסטרי והשוויצרי: שפצלה (בצקניות), גולאש, נקניקיות ונקניקים. הדיל העסקי כאן מזכה את מי שמזמין מנה עיקרית גם בפלטת נקניקים או פלטת גבינות ובשליש בירה מהחבית (או שתייה קלה).

שניצל מראנו , צילום: עמית שעל שניצל מראנו | צילום: עמית שעל שניצל מראנו , צילום: עמית שעל

הבירה, פרנסיסקנר בהירה, היתה שטוחה, נטולת גזים והוגשה בכוס לא מצוננת. חבל. אנחנו בכל זאת בתל אביב ולא בבוואריה. פלטות הנקניקים והגבינות התגלו כלא יותר מצלחות קטנות שעוטרו בעלי חסה קצת עייפים, נקניקים חביבים למדי וגבינות לא מרשימות במיוחד.

סלסילת לחמים עם מטבל גבינות בווארי (אובצר) היתה מופרכת ביותר. תמורת 17 שקל (בנוסף לעסקית) היינו מצפים לקבל יותר מחמש פרוסות לחם עם פנכת מטבל זעירה, שקשה היה לפענח את מרכיביה מפאת המליחות.

לא בשביל לחם וחסה הגענו לכאן, ולכן הפתיחה הלא מרשימה לא הפריעה לנו לצפות לעיקריות באופטימיות זהירה. אבל גם הן אכזבו. שניצל קורדון בלו (שניצל חזיר, שבתפריט מעדנים את שמו ללבן, ממולא בגבינת גאודה ושינקן, 68 שקל) לא טוגן מספיק, מה שהותיר את הבשר ורדרד - עד כאן לא נורא - אבל גם את המילוי במצב הצבירה המקורי שלו. במקום לקבל שניצל שכל חיתוך שלו משפריץ גבינה לוהטת, קיבלנו כתיתה עבה במילוי פרוסות של גבינה צהובה ונקניק.

גם השניצל הקלאסי של ביירן, שהמלצר המליץ עליו, שניצל מראנו (עגל מצופה בפירורי לחם, פטרוזיליה ושום, 68 שקל), לא עמד בציפיות, למרות הגודל האימתני (שני שניצלים ענקיים). הבשר נכתש דק מדי - באותה מידה יכולנו לאכול עוף, או קרטון, בלי להרגיש בהבדל - והציפוי, שספג הרבה יותר מדי שמן, לא היה פריך כלל וכלל.

התוספות, פירה נחמד וסלט חסה טרי, דווקא היו בסדר, וגם הקינוח (עוגת קייזרשמרן אוסטרית, סוג של פנקייק מבולגן עם צימוקים, אגוזים וריבת תות, 28 שקל) היה טעים מאוד. אבל אם אתם מפנטזים על שניצלים פריכים ובירה צוננת, הפנטזיה הבווארית האולטימטיבית, לא תקבלו את זה בביירן.

שם: ביירן

ז'אנר: בראסרי בווארי

מיקום: פרישמן 22 ת"א, 077-5565753

פרטי העסקית: 81–58 שקל, ראשון־חמישי, 16:00–12:00

התחככות: ייקים תושבי האזור

שירות: מקצועי, מסביר פנים לפרקים

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניוני האזור נגישות נכים: רק למפלס הביניים, בדוחק. אין נגישות לשירותים

שורה תחתונה: עוגת הקייזרשמרן הצילה קצת את המצב

תגיות