אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גירושים בנוסח מעורב

גירושים בנוסח מעורב

בג"ץ קבע שזוג שהתחתן בצרפת ועלה לארץ ינהל את הליך הגירושים בביה"ד הרבני ולא בחו"ל

27.05.2013, 09:00 | משה גורלי

קונפליקט סמכויות בין בית הדין הרבני לבית המשפט לענייני משפחה בצרפת הגיע לפתחו של בג"ץ, אך הוא החליט לא להתערב. מדובר בבני זוג שהתחתנו בנישואים אזרחיים בצרפת, ובהמשך נישאו שוב בארץ כדת משה וישראל ואף עלו לארץ לאחר מכן.

ב־2011 פתחו השניים בהליכי גירושים בשתי המדינות. בית המשפט לענייני משפחה בצרפת פסק לאשה מזונות זמניים ומינה עו"ד לבדיקת הרכוש המשותף. בית הדין הרבני האזורי בארץ קבע שבידיו הסמכות לדון בסוגיות הממוניות של הזוג, החלטה שאושרה גם בבית הדין הרבני הארצי. במסגרת זו חויבה האשה להתגרש מבעלה ונקבע שאינה זכאית לתוספת כתובה ומזונות.

האשה טענה באמצעות עו"ד גיתית נחליאל נגד סמכות בית הדין, אולם בשבוע שעבר קיבל בג"ץ את עמדת הבעל, שיוצג בידי עורכי הדין יעקב קצין וגדעון קורן. השופטים נעם סולברג, מרים נאור ויורם דנציגר קבעו שעניין העתירה אינו בשאלת הסמכות אלא בשאלה מי הפורום הנאות לדיון בתיק - נושא שבג"ץ אינו מתערב בו.

גירושים , צילום: בלומברג גירושים | צילום: בלומברג גירושים , צילום: בלומברג

לפי בג"ץ, משהכריע ביה"ד הרבני בעניין נאותות הפורום בצורה מנומקת, אין עילה להתערב בהחלטה. גם אילו שגה ביה"ד הרבני לא היה מקום להתערבות, משום שבג"ץ אינו ערכאת ערעור על ביה"ד הרבני, והתערבותו מוגבלת למצבים קיצוניים כמו חריגה מסמכות, סטייה מהוראות החוק או כשנדרש סעד מן הצדק. האשה חויבה ב־15 אלף שקל הוצאות.

תגיות