אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עלות הפנסיה התקציבית למדינה בשנת 2012: 18.7 מיליארד שקל

עלות הפנסיה התקציבית למדינה בשנת 2012: 18.7 מיליארד שקל

מנתונים שהעביר משרד האוצר עולה כי הפנסיה הממוצעת לשופטים עומדת בממוצע על 38 אלף שקל בחודש, מורים מסתפקים בפנסיה של 6,800 שקל בחודש. עלות הפנסיה התקציבית תגיע לשיאה ב-2036 ותעלה לאוצר המדינה 26 מיליארד שקל

27.05.2013, 19:48 | רחלי בינדמן

אגף התקציבים חושף לראשונה את מימדי עלות הפנסיה התקציבית על אוצר המדינה. מהנתונים עולה כי בשנת 2012 יצאו 18.7 מיליארד שקל מתקציב המדינה למימון פנסיה של עובדי המגזר הציבורי הזכאים לפנסיה תקציבית.

קראו עוד בכלכליסט

מהנתונים עולה עוד כי גובה קצבת הפנסיה התקציבית הממוצעת לשופט בישראל עומדת על 38 אלף שקל בחודש, בכירי הסגל האקדמי באוניברסיטאות מסתפקים בקצבת פנסיה ממוצעת של 17.5 אלף שקל בחודש. אחד הנתונים המדהימים שנחשפים הוא שהקצבה הממוצעת של ציבור משרתי הקבע בצה"ל שגיל הפרישה הממוצע שלהם עומד כידוע על 46 זכאים לקצבת פנסיה ממוצעת של 16.6 אלף שקל. מורים ועובדים סוציאלים מסתפקים בפנסיה ממוצעת של 6,800 שקל בחודש, לאור שכרם הנמוך ממנו מחושבות ההפרשות. במשטרה ושב"ס גובה הפנסיה עומד בממוצע על כ-11 אלף שקל עם גיל פרישה ממוצע של 54. פנסיה ממוצעת לראש עיר או לסגן עומדת על 16,261 שקלים בחודש. שרים וחברי כנסת נהנים מפנסיה תקציבית בגובה ממוצע של 15 אלף שקל.

פנסיה תקציבית לעובדי המגזר הציבורי. 18.7 מיליארד שקל מהתקציב ב-2012, צילום: שאטרסטוק פנסיה תקציבית לעובדי המגזר הציבורי. 18.7 מיליארד שקל מהתקציב ב-2012 | צילום: שאטרסטוק פנסיה תקציבית לעובדי המגזר הציבורי. 18.7 מיליארד שקל מהתקציב ב-2012, צילום: שאטרסטוק

פנסיה תקציבית להבדיל מפנסיה צוברת היא הפרשה שמבצע המעביד לטובת פנסיה עתידית של העובד כאשר העובד לא נדרש לבצע הפרשות מצידו למעט תשלום דמי ניהול. יתרה מכך, לעובד מובטחת פנסיה מראש המהווה 2% משכרו האחרון עבור כל שנת עבודה ועד מגבלה של 70% בגין עבודה של 35 שנים ומעלה. משמעות הדבר שאם כספי הפנסיה שמופקדים על ידי המעביד ומושקעים בשוק ההון לא מגיעים לגובה ההתחייבות לעובד, המעביד צריך להשלים את הפער מכיסו.

העובדים שהיו זכאים לפנסיה תקציבית עד לפני עשור שבוטלה, היו עובדי מדינה וחלק מעובדי הבנקים. לעומת זאת עובדים במגזר הפרטי זכאים לפנסיה על בסיס הפרשות שהם מבצעים משכרם שלהם לצד הפרשות המעביד כאשר גובה הפנסיה שלהם תלוי בסכום שיחסכו בפועל וברווחי ההשקעות על הסכום שנחסך. כך למשל, בניגוד לעובדים הזכאים לפנסיה תקציבית, במקרה של משבר בשוק ההון שיתרחש בסמוך ליציאה לפנסיה, הקצבה הפנסיונית של עובדים הזכאים לפנסיה "רגילה" ישחק.

מהנתונים שמפרסם האגף עולה עוד כי ההפרשות לפנסיה תקציבית מקופת המדינה גדלות מידי שנה. כך למשל בשנת 2011 עמדה ההוצאה על 17.8 מיליארד שקל. ההפרשה צפויה להגיע לשיא בשנת 2035 אז יצאו 26 מיליארד שקל מהתקציב למימון הפנסיה של העובדים הזכאים לה. מאותה נקודה והאלה הסכום ילך וידעך עד שנת 2106 וזאת מכיוון שחלק מהעובדים הזכאים לה ילכו לעולמם.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
קציני צבא מבקשים להשתחרר מכלוב הזהב של הפנסיה התקציבית! למה אתם לא עושים על זה כתבה?!
אני מהנדס ביחידת עלית של חיל המודיעין. התגייסתי לפני 2004 ולכן אני נחשב חייל ותיק. חייל ותיק אינו זכאי לפנסיה צוברת, טלט לפנסיה תקציבית בלבד. כרגע צברתי 0 שקל לפנסיה אחרי 8 שנים בקבע - זה כסף תיאורטי, שנגזר מתקציב משרד הביטחון, וישולם לי רק אם תהיה מכסת פרישה ביום שאפרוש ואם לא יפטרו אותי לפני גיל 38. אחרת - בייביי, אין לך שום זכויות פנסיוניות חוץ מפיצוי חד פעמי וקרן השתלמות דלה. כמובן שזה גם כלוב של זהב מבחינתי. אני לא יכול לעזוב את העבודה כי אני אפסיד את כל הפנסיה. הרבה נשארים בצבא בדיוק מאותה סיבה. אין שום מנגנון מעבר לפנסיה צוברת - אם הצבא היה מציע כזה דבר הייתי בכיף לוקח וחוסך למשק מיליונים.
רס"ן צעיר (בן 29) , הרצליה  |  27.05.13