אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
NSO הישראלית קיבלה הצעת רכישה של 100 מיליון דולר צילום: שאול גולן

בלעדי לכלכליסט

NSO הישראלית קיבלה הצעת רכישה של 100 מיליון דולר

דירקטוריון הסטארט־אפ הטכנולוגי שמשווק תוכנה להשתלטות בחשאי על טלפונים סלולריים לממשלות בעולם טרם קיבל החלטה בנושא. במהלך השבועות האחרונים קיבלה החברה, שמעסיקה 50 עובדים בהרצליה, הצעות רכישה מכמה חברות שונות

30.05.2013, 06:49 | גולן חזני

הסטארט־אפ הישראלי NSO קיבל מחברה אמריקאית הצעת רכישה לפי שווי חברה של 80–100 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט". ההצעה נידונה בדירקטוריון NSO, והוא טרם קיבל החלטה בנושא.

קראו עוד בכלכליסט

לפני כשנה פורסם בעיתונות הזרה כי החברה חתמה על עסקה עם ממשלת מקסיקו בסכום המתקרב ל־20 מיליון דולר. מאז פורסם כי סגרה כמה עסקאות נוספות, כך שניתן להעריך כי היקף המכירות השנתי שלה הוא עשרות מיליוני דולרים. במהלך השבועות האחרונים הועלו כמה הצעות לרכישת החברה, חלקן מצד בנקי השקעות אמריקאיים דוגמת גולדמן זאקס. הסכומים של ההצעות שהתקבלו נעים בין 80 ל־130 מיליון דולר.

NSO הוא סטארט־אפ טכנולוגי הפועל בתחום צר ונסתר מהעין של סייבר התקפי, שנכללות בו מעט מאוד חברות ברחבי העולם, אשר מציע ללקוחותיו יתרון טכנולוגי המאפשר לאסוף מודיעין מטלפונים חכמים.

החברה מוכרת את מוצריה אך ורק למדינות ומאפשרת להן למעשה להשתלט באופן יזום על טלפונים חכמים של טרוריסטים או של ראשי ארגוני פשיעה.

יאנוש בן גל, יו"ר NSO, צילום: שאול גולן יאנוש בן גל, יו"ר NSO | צילום: שאול גולן יאנוש בן גל, יו"ר NSO, צילום: שאול גולן

מרגע ההשתלטות על המכשיר הסלולרי המדינה יכולה לעשות במכשיר כל שימוש שבעליו יכול לעשות בו, כולל הקלטת שיחות, צילום, התקנת אפליקציות, קריאה וכתיבה של מיילים, שליחת הודעות טקסט ועוד.

החברה, שבסיסה בהרצליה, מעסיקה כ־50 עובדים שמרביתם אנשי פיתוח ומוכרת את מוצריה בישראל ובמדינות נוספות לפי אישורי משרד הביטחון. יו"ר החברה הוא האלוף לשעבר יאנוש בן־גל.

NSO הוקמה ב־2010 על ידי היזמים הסדרתיים עומרי לביא ושלו חוליו. זה הסטארט־אפ השלישי שמקימים השניים, לאחר שהקימו את מדיה אנד בתחום הווידיאו באינטרנט ואת קומיוניטייק, שעסק בתמיכה מרחוק בטלפונים סלולריים.

עם הקמתה של NSO גייסו לביא וחוליו קבוצת משקיעים בראשותו של אדי שלו, מייסד קרן ג'נסיס. בקבוצה נמצאים גם שוקי לשר וזוהר וילנסקי מקבוצת גרניט סוכנויות לביטוח וכן שלמה צנג, בעלי חברת הפצת השעונים DTIL. קבוצת המשקיעים קיבלה כ־30% מהחברה ושאר המניות נותרו בידי לביא וחוליו.

בתגובה לפניית "כלכליסט" אישרה החברה כי התקבלו הצעות מכמה גורמים, אך הכחישה כי היא לקראת סגירת עסקה למכירתה.

תגיות

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
העובדים צריכים להתאגד ולהתפטר - לא מקבלים אופציות, מענקים, ורק פיטורים
חברה שסוגרת עסקאות בעשרות מיליונים, לא מביאה לעובדים אופציות למרות העבודה הקשה שלהם וכמובן הידע שצבור אצלהם, לא מקבלים בסוף שנה מענקים, ובעצם רוב העובדים שצמחו בחברה פוטרו לאחר שהגיעו לעמדה מעט בכירה. התנהלות מגעילה ואני לא הייתי רוצה לעבוד שם.
פיטר פן  |  30.05.13
לכל התגובות