אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גוגל נגד גלאס: לא תתאפשר הפעלת זיהוי פנים צילום מסך: youtube

גוגל נגד גלאס: לא תתאפשר הפעלת זיהוי פנים

דאגתם מהאפשרות שמשתמש גוגל גלאס יזהה את הפנים שלכם? תנוח דעתכם; גוגל החליטה למנוע זאת על ידי עדכון תנאי השימוש למפתחים שבונים יישומים למשקפיים החכמים שלה

01.06.2013, 17:13 | רפאל קאהאן

אחת הבעיות העיקריות שנטענו כנגד השימוש במשקפי הגוגל גלאס היא האפשרות לזיהוי האנשים שבקרבת המשתמש. גוגל הבינה שמדובר בבעיה שעלולה להוות עוד סיבה לביקורת על מדיניות הפרטיות שלה.

קראו עוד בכלכליסט

החברה פרסמה פוסט אמש (ו') בעמוד המפתחים בגוגל פלוס בו הודיעה למפתחים שלא יתאפשר שילוב כלי זיהוי פנים במשקפיים החכמים שלה. בפוסט נכתב: "איננו מתכוונים לאשר פיתוח אפליקציות זיהוי פנים", כותבי הפוסט הוסיפו כי בחברה אין שום כוונה לאפשר יכולת זיהוי ביומטרית ללא פיתוח אמצעי הגנה על הפרטיות.

בנוסף הוסיפו בגוגל כי החברה החליטה למנוע את אפשרות השימוש במצלמת המשקפיים עם מסך כבוי. הסיבה לכך היא שכאשר המסך כבוי אין לסובבים יכולת להבחין בכך שהמשקפיים פעילים, כך שניתן היה תיאורטית לצלם את הסביבה בלי להיחשף.

עוד הוסיפו בגוגל סעיפים בהסכם השימוש בהם היא אוסרת על שימוש בגלאס למטרות הימורים, דברי שנאה או תכנים למבוגרים בלבד. בגוגל מבינים שהמשקפיים מעוררים דאגה רבה בקרב אנשים רבים, בעיקר בתחום ההגנה על הפרטיות.

גוגל גלאס, בינתיים ללא זיהוי פנים גוגל גלאס, בינתיים ללא זיהוי פנים גוגל גלאס, בינתיים ללא זיהוי פנים

עדכון הסכם השימוש אמנם לא יכול למנוע ממפתחים לפרוץ את הגלאס שכזכור מבוססים על גרסה של מערכת ההפעלה אנדרואיד. אך הם מעניקים לה כלים משפטיים כנגד אותם מפתחים אשר יתפתו לנסות זאת.

גוגל נגד ה-FBI

בתוך כך, גוגל נמצאת כרגע במאבק עם משרד המשפטים האמריקאי וה-FBI על מסירת פרטי משתמשים. לצערה של גוגל, שופט פדרלי מקליפורניה אישר את זכאותם של ה-FBI וסוכנויות ממשלתיות לקבל פרטים של משתמשים תוך שימוש במסמכים שנקראים "מכתבי ביטחון לאומי".

צווים אלו מאפשרים לסוכנויות הפדרליות לקבל מידע מחברות פרטיות על משתמשיהן. צווים אלו אמנם קיימים ככלי משפטי עוד משנות השמונים, אך הוכנסו לשימוש שוטף בעיקר מאז אירועי ה-11 בספטמבר 2001.

מאז הם עמדו במרכזו של מאבק משפטי על חוקיותם. למרות שהשופט דחתה את טענותיה של גוגל על סירובה הגורף לספק את פרטי משתמשיה ל-FBI, היא עדיין השאירה לחברה את האפשרות להתנגד באופן פרטני לצווים.

השופטת גם קבעה שהשימוש בצווי איסור פרסום ביחד עם מכתבי הבטחון הלאומי מהווים הפרה של עקרונות חופש הביטוי וכי הם "אינם חוקתיים".

תגיות