אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה לראות בביאנלה בוונציה

מה לראות בביאנלה בוונציה

אתמול נפתח אירוע האמנות החשוב ביותר בעולם - הביאנלה ה־55 בוונציה. "כלכליסט" ממליץ על כמה מהתערוכות והפרויקטים שלא כדאי לפספס

02.06.2013, 08:52 | רעות ברנע

הביאנלה שנפתחה במוצאי שבת בוונציה מתקיימת מדי שנתיים מאז 1895 ומוצגת למשך שישה חודשים, שבמסגרתם יכולים המבקרים להתרשם מהכוחות האמנותיים העכשוויים המדוברים בעולם.

הביאנלה תוצג עד 24 בנובמבר 2013. מחיר כרטיס כניסה חד־פעמי 25 יורו, כרטיס ליומיים - 30 יורו, ופרטים נוספים על התערוכות נמצאים באתר labiennale.org. "כלכליסט" ממפה את האטרקציות המרכזיות באירוע.

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: עבודות מתוך הביאנלה בונציה (4 תמונות)

הביתנים הלאומיים: מהוותיקן עד ישראל

ביתנים לאומיים של 37 מדינות שונות מוצבים בביאנלה, בהן מדינות המציגות שם לראשונה כמו איי בהאמה, אינדונזיה והוותיקן. את ארה"ב תייצג שרה צה (Sarah Sze) בפרויקט המשותף לה ולמוזיאון הברונקס. צה, המתמחה במיצבים גדולי ממדים, תציג מיצב ארכיטקטוני בשם "Triple Point" שישלב אלמנטים אלקטרוניים. את בריטניה ייצג האמן ג'רמי דלר (Jeremy Deller), זוכה פרס טרנר שידוע בזכות שיתופי הפעולה הלא־קונבנציונליים שלו עם מוזיקאים ואמנים מתחומים שונים. הביתן הגרמני ימשוך בוודאי תשומת לב בזכות האמן הסיני איי ווייוויי, שיציג בו לצד שלושה אמנים נוספים ממדינות שונות. הבחירה בווייוויי, שנחשב היום האמן העכשווי המדובר ביותר בעולם, זכתה לביקורת בטענה כי נוכחותו תאפיל על האמנים הנוספים בביתן. בנוסף לעבודותיו שיוצגו בביתן הגרמני, יציג ווייוויי גם תערוכת יחיד בשם "Disposition" במסגרת האירועים המתקיימים בעיר במקביל לביאנלה.

את ישראל ייצג השנה בביאנלה האמן גלעד רטמן עם מיצג וידיאו ופיסול בשם "The Workshop".

התערוכה המרכזית: הארמון האנציקלופדי

את התערוכה המרכזית השנה, "The Encyclopedic Palace", בחר האוצר הראשי של הביאנלה מסימיליאנו ג'וני (Massimiliano Gioni) להקדיש לרעיון אמריקאי מ־1955, שלפיו יוקם מוזיאון דמיוני שבו יאוחסן כל המידע האנושי. התוכנית כמובן לא יצאה לפועל, אך הרעיון האוטופי הוא זה שהנחה את ג'וני בבניית התערוכה שתוצג בביתן המרכזי שב"ג'רדיני" בגן הביאנלה. בתערוכה יוצגו עבודות של 155 אמנים ממדינות שונות, בהן נציגות של ישראלי אחד — האמן אורי ארן. רוב העבודות שיוצגו הן כאלה של אמנים עכשוויים חיים, ובהם האמן הצ'כי הרון פרוקי והאמנית הבריטית הצעירה הלן מרטן (Helen Marten). בין העבודות תוכלו למצוא גם עבודות של אמנים ותיקים יותר, כמו האמן היווני Drossos P. Skyllas והצלם האמריקאי אליוט פורטר.

סיורים וסדנאות: אמנות למתחילים

הביאנלה שמה לעצמה מטרה גם לשמש גורם חינוכי, ועל כן מקיימת סיורים מודרכים וסדנאות שייעודם לעודד את מודעות הציבור הרחב לאמנות. הסיורים, באורך של כשעתיים, מוצעים בשפות שונות וכלולים במחיר כרטיס הכניסה. הסדנאות השונות, בהן סדנת מולטימדיה, סדנאות יצירה וסדנאות תיאורטיות, מיועדות גם הן לקהל הרחב, בדגש על ילדים ונוער.

תגיות