אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראל במקום העשירי בין 15 המובילות בעולם בשיעור המיליונרים מכלל האוכלוסייה

ישראל במקום העשירי בין 15 המובילות בעולם בשיעור המיליונרים מכלל האוכלוסייה

שיעור המיליונרים בישראל עומד על 3.8% - יותר מקנדה, הולנד ויפן. כמה מיליונרים חיים בישראל ואיזו מדינה במקום הראשון?

02.06.2013, 23:00 | סוכנויות הידיעות

ישראל מדורגת במקום העשירי מבין 15 המובילות בעולם בשיעור המיליונרים מכלל האוכלוסייה. כך עולה מנתונים שפרסמה סוכנות הידיעות בלומברג בהתבסס על דו"ח שפרסם לאחרונה The Boston Consulting Group. הדירוג נעשה לפי שיעור משקי הבית בשווי מיליון דולר ויותר מתוך כלל משקי הבית במדינה. ישראל דורגה לפני הולנד, יפן, קנדה בלגיה ועומאן. 

קראו עוד בכלכליסט

מהדו"ח עולה כי העשירים הולכים ומתעשרים. עפ"י הדו"ח, ההון של משקי הבית העולמיים צמח ב-2012 ב-7.8% ל-135.5 טריליון דולר. מדובר בזינוק לעומת 2011, אז חלה עלייה של 3.6%.

הצמיחה הגדולה ביותר בהון נרשמה באזור אסיה-פסיפיק (לא כולל יפן), זינוק של 13.8% ב-2012 ל-28 טריליון דולר. באמריקה הלטינית נרשמה צמיחה של 10.5% ל-3.9 טריליון דולר. המזרח התיכון ואפריקה עלו ב-9.1% ל-4.8 טריליון דולר. מנגד, הצמיחה הייתה פחות מלהיבה במערב אירופה - 5.2% ל-35.8 טריליון דולר, ובצפון אמריקה - 7.8% ל-73 טריליון דולר.

להלן דירוג 15 המדינות:

15. הולנד

אוכלוסייה: 16.8 מיליון

שיעור משקי הבית המיליונרים: 2.6%

המיתון נמשך בהולנד. ההכנסות ממסים נפלו ב-2012 בקרוב ל-9%, בעוד שהגירעון צמח. עם זאת, היו במדינה לא מעט מיליונרים בשנה שעברה: 191 אלף משקי בית בשווי של למעלה ממיליון דולר. העודף המסחרי ותפקידה של המדינה כמרכז התחבורה של אירופה עזרו לרבים מהם לשמור על הונם. האזרח ההולנדי העשיר ביותר, על פי מדד המיליארדרים של בלומברג הוא למעשה אישה, יורשת הבירה שרלין דה קרבלהו-היינקן, שהונה עומד על יותר מ-10 מיליארד דולר.

אמסטרדם, הולנד, צילום: דוד הכהן אמסטרדם, הולנד | צילום: דוד הכהן אמסטרדם, הולנד, צילום: דוד הכהן

14. יפן

אוכלוסייה: 127.3 מיליון

שיעור משקי הבית המיליונרים: 2.6%

ב-2012 יפן הוגדרה ככלכלה הרביעית בגודלה בעולם בהתבסס על כוח הרכישה, אחרי ארצות הברית, סין והודו. הממשלה החדשה בראשותו של שינזו אבה מתמקדת על ארגון מחדש של הכלכלה והפחתת החוב הממשלתי, שגבוה מ-200% מהתמ"ג. אולם הנסיבות הכלכליות מתחילות להשפיע לרעה: מספר משקי הבית המיליונרים נפל בשנה שעברה ל-1.46 מיליון מ-1.58 מיליון ב-2011. האדם העשיר ביותר ביפן הוא טאדשי יאנאי, מייסד רשת האופנה יוניקלו, שהונו עומד על 19 מיליארד דולר.

טוקיו, צילום: shutterstock טוקיו | צילום: shutterstock טוקיו, צילום: shutterstock

13. קנדה

אוכלוסייה: 34.5 מיליון דולר

שיעור משקי הבית המיליונרים: 2.8%

 

קנדה משגשגת בזכותה שכנתה מדרום. היא הספקית הזרה הגדולה ביותר של ארצות הברית של אנרגיה, כולל נפט, גז, אורניום וחשמל. כאשר המשבר הפיננסי פרץ, הבנקים של קנדה כמעט ולא הושפעו, ונחשבו בין החזקים ביותר בעולם. ב-2012 היו במדינה 373 אלף משקי בית מיליונרים. האזרח העשיר ביותר הוא דיוויד תומפסון, פטריארך המשפחה העשירה ביותר בקנדה. בבעלותו 55% מתומפסון רויטרס, והונו מוערך ב-25.3 מיליארד דולר.

טורונטו, צילום: shutterstock טורונטו | צילום: shutterstock טורונטו, צילום: shutterstock

12. בלגיה

אוכלוסייה: 10.4 מיליון

שיעור משקי הבית המיליונרים: 3.2%

משקיעים חוששים לעיתים קרובות כי בלגיה חשופה מדי להשפעות משבר גוש היורו. יש להם סיבה טובה לדאגה: החוב הציבורי נע בסביבות 100% מהתמ"ג, ומצבה של הכלכלה אינו מזהיר. במאי פרסמה קרן המטבע הבינלאומית תחזית לפיה הכלכלה הבלגית כלל לא תצמח ב-2013, והמדינה חייבת להאיץ את הייצוא. עם זאת, ב-2012 היו בבלגיה 149 אלף משקי בית מיליונרים. האזרח הבלגי העשיר ביותר הוא אלברט ברון פרייה, הבעלים של התאגיד Compagnie Nationale a Portefeuille, שהאחזקות שלו כוללות חברות נפט ומדיה.

בריסל, בלגיה, צילום: shutterstock בריסל, בלגיה | צילום: shutterstock בריסל, בלגיה, צילום: shutterstock

11. עומאן

אוכלוסייה: 3.1 מיליון

שיעור משקי הבית המיליונרים: 3.3%

 

ב-2012 היו באמירויות 17 אלף משקי בית שהשווי שלהם גבוה ממיליון דולר. אולם לנוכח הצטמצמות עתודות הנפט, ייתכן וחלק מהמיליונרים האלה יתקשו לשמור על הונם. עד כה, הנפט אפשר לממשלה לשמור על צמיחה בסובסידיות החברתיות ובמשרות בסקטור הציבורי. שליט עומאן, קאבוס בין סעיד אאל סעיד ובני משפחתו הם, על פי ההערכות, האנשים העשירים ביותר במדינה.

עומאן, צילום: שטרסטוק עומאן | צילום: שטרסטוק עומאן, צילום: שטרסטוק

10. ישראל

אוכלוסייה: 7.7 מיליון

שיעור משקי הבית המיליונרים: 3.8%

 

ב-2012 היו בישראל 84 אלף משקי בית מיליונרים, ויש במדינה לא מעט עסקים משגשגים שיעזרו להם להמשיך ולצבור כספים, החל מחברות טכנולוגיה ועד לגילויי גז. המדינה היא גם יצואנית גדולה של יהלומים ומוצרי חקלאות. הכלכלה הישראלית רשמה עד כה ביצועים לא רעים, אולם מתגברים הסימנים לכך שהמגמה עשויה להשתנות בקרוב. בציבור עצמו ההערכה היא כי יוקר המחיה גבוה מדי, ומתגבר חוסר הסיפוק מהעלאות המסים המתוכננות. זו כנראה אחת הסיבות לכך שעידן עופר, שביחד עם אחיו אייל, נחשב לאדם העשיר ביותר במדינה, שוקל לעבור לבריטניה, שידידותית יותר מבחינת מס לזרים עשירים. שני האחים ירשו את הון הספנות ואוסף האמנות של אביהם, סמי עופר לאחר מותו ביוני 2011.

פארק צמרת בת"א, צילום: אוראל כהן פארק צמרת בת"א | צילום: אוראל כהן פארק צמרת בת"א, צילום: אוראל כהן

9. איחוד האמירויות

אוכלוסייה: 5.47 מיליון

שיעור משקי הבית המיליונרים: 4%

מתוך שבע המדינות המרכיבות את המפרץ הפרסי, דובאי נפגעה בצורה הקשה ביותר מהמשבר הפיננסי העולמי. הנסיכות עמדה על סף פשיטת רגל ב-2009 בשל החשיפה הגבוהה שלה לשוק הנדל"ן. התערבות של הבנק המרכזי סייעה לדובאי לשרוד. בשנה שעברה נמנו במדינה 60 אלף משקי בית מיליונרים, בין התושבים העשירים ביותר ניתן לציין את משפחת חורארי, שבבעלותה אחזקות בבנקאות, בקניונים ובחברות ייצור.

איחוד האמירויות, צילום: בלומברג איחוד האמירויות | צילום: בלומברג איחוד האמירויות, צילום: בלומברג

8. טייוואן

אוכלוסייה: 23.3 מיליון

שיעור משקי בית מיליונרים: 4%

בטייוואן היו ב-2013 312 אלף משקי בית מיליונרים. האי, שהכלכלה שלו תלויה במידה רבה על ייצוא של אלקטרוניקה, ציוד ופטרוכימיים, התאושש מהמיתון, אף שהתמ"ג צמח ב-1.3% בלבד ב-2012. האזרח העשיר ביותר הוא טסאי וון - טסאי, שבבעלותו החברה הציבורית פובון פיננשל הולדינגס.

סופרמרקט בטיוואן, צילום: בלומברג סופרמרקט בטיוואן | צילום: בלומברג סופרמרקט בטיוואן, צילום: בלומברג

7. בחריין

אוכלוסייה: 1.28 מיליון

שיעור משקי הבית המיליונרים: 4.9%

 

לאחר שהכלכלה חוותה כמה האטות בשנתיים האחרונות, נראה שהיא כעת עלתה על מסלול ההתאוששות. אף שעדיין נותרה מתיחות בין הרוב השיעי בבחריין והאליטה השלטת הסונית, השנה התקיימה תחרות הפורמולה 1, לאחר שבוטלה ב-2011. בבחריין היו בשנה שעברה 11 אלף משקי בית מיליונרים. משפחת המלוכה היא העשירה ביותר במדינה, ובראשה עומד המלך חמד בן עיסה אל חליפה.

בורסת בחריין, צילום: בלומברג בורסת בחריין | צילום: בלומברג בורסת בחריין, צילום: בלומברג

6. ארצות הברית

אוכלוסייה: 316.6 מיליון

שיעור משקי בית מיליונרים: 4.9%

 

ב-2012 בארצות הברית היה את המספר הגבוה ביותר של משקי בית מיליונרים: 5.87 מיליון, עלייה מ-5.1 מיליון ב-2011. בדצמבר 2012, הודיע הבנק הפדראלי המרכזי כי יעודד את הכלכלה על ידי רכישת אג"ח ממשלתיות ואג"ח מגובות משכנתאות בשווי 85 מיליארד דולר בכל חודש, ושמירה על ריבית קרוב לאפס. האדם העשיר ביותר באמריקה, ובעולם כולו הוא ביל גייטס, ממייסדי מיקרוסופט, שהונו עומד כעת על 72.5 מיליארד דולר, עלייה מ-60 מיליארד דולר במאי 2012.

ביל גייטס, צילום: בלומברג ביל גייטס | צילום: בלומברג ביל גייטס, צילום: בלומברג

5. סינגפור

אוכלוסייה: 5.46 מיליון

שיעור משקי הבית המיליונרים: 8.2%

 

בעיר המדינה הקטנה הזו היו 98 אלף משקי בית מיליונרים ב-2012, מספר מרשים עבור מדינה שאוכלוסייתה מונה מעט יותר מ-5 מיליון איש. סינגפור, במידה רבה כמו ארצות הברית, מעט אובססיבית על מיליונרים. מרבית ההון במדינה נובע מהיותה אחד המרכזים הגדולים של בנקאות והנוכחות הגדלה שלה במרכז הייטק.

אולם הוועידות בסינגפור אולם הוועידות בסינגפור אולם הוועידות בסינגפור

4. הונג קונג

אוכלוסייה: 7.2 מיליון

שיעור משקי הבית המיליונרים: 9.4%

המושבה הבריטית לשעבר, ביחד עם סינגפור נחשבת לאחד מהמרכזים המובילים במזרח אסיה לפיננסים, מסחר, נדל"ן ותחבורה. הצמיחה הכלכלית של הונג קונג הואטה לפחות מ-2% ב-2012, לאחר שצמחה בשיעור של 5% ב-2011. האינפלציה צמחה ב-4.1%. עם זאת, בהונג קונג ניתן למצוא את המספר הגדול ביותר של מיליארדרים וכן 231 אלף משקי בית השווים יותר ממיליון דולר. האדם העשיר ביותר בהונג קונג וכן באסיה כולה הוא לי קא-שינג, שהונו עומד על קרוב ל-28 מיליארד דולר. הוא עומד בראש התאגיד הוטציסון וומפואה וחברת הנדל"ן Cheung Kong Holdings.

לי קא-שינג, צילום: בלומברג לי קא-שינג | צילום: בלומברג לי קא-שינג, צילום: בלומברג

3. כווית

אוכלוסייה: 2.7%

שיעור משקי בית מיליונרים: 11.5%

 

כווית מחזיקה ב-7% מעתודות הנפט העולמיות, כך שייצוא הנפט מייצג 95% מההכנסות מייצוא. ב-2013 הכריזה הממשלה כי תוציא 130 מיליארד דולר בחמש השנים הבאות כדי לצמצם את התלות של הכלכלה בנפט, ולגוון את הסקטור הפרטי. במקביל, המדינה מצפה לעלייה של 20% בהכנסות, כך שהעלתה את ההוצאות על שכר לעובדי הציבור. בכווית ניתן למצוא 63 אלף משקי בית מיליונרים. משפחות אלחנים וחראפי הן מהמשפחות העשירות ביותר.

כוויית סיטי, צילום: שאטרסטוק כוויית סיטי | צילום: שאטרסטוק כוויית סיטי, צילום: שאטרסטוק

2. שוויץ

אוכלוסייה: 8 מיליון

שיעור משקי הבית המיליונרים: 11.6%

 

המשבר הפיסקאלי האירופי מתחיל להשפיע על המדינה באלפים: צמיחת התמ"ג הואטה ל-0.8% ב-2012, מ-1.9% ב-2011. שוויץ עומדת גם בפני לחצים מצד האיחוד האירופי וארצות הברית לערוך רפורמה בחוקי הסודיות בסקטור הבנקאות. בשנה שעברה היו במדינה 395 אלף משקי בית מיליונרים. האדם העשיר ביותר בשוויץ הוא ארנסטו ברטלי, שבבעלותו קבוצת השייט Alinghi וכן אחזקות בחברות נדל"ן וקרנות גידור.

ברן, בירת שווייץ, צילום: shutterstock ברן, בירת שווייץ | צילום: shutterstock ברן, בירת שווייץ, צילום: shutterstock

1. קטאר

אוכלוסייה: 2 מיליון

שיעור משקי הבית המיליונרים: 14.3%

נפט וגז מייצגים למעלה מ-50% מהתמ"ג, והעניקו לקטאר את ההכנסה הגבוהה ביותר לנפש ואת שיעור האבטלה הנמוך ביותר בעולם. קטאר מתכוונת לפתוח השנה שדה תעופה חדש, ותארח את המונדיאל ב-2022 - אירועים שאמורים להאיץ פרויקטי תשתית כמו הקמת מערכת רכבות. ב-2012 היו במדינה 50 אלף משקי בית מיליונרים. שייח חאמד בין חליפה אל ת'אני, שליט קטאר, הוא האזרח העשיר ביותר.

דוחה, בירת קטאר, צילום: cc by Doha Sam דוחה, בירת קטאר | צילום: cc by Doha Sam דוחה, בירת קטאר, צילום: cc by Doha Sam

תגיות

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
חבל שלא מזכירים את העובדה שישראל גם מובילה באחוז העניים.... מה זה אומר עלינו???
חוכמה קטנה להציג נתונים מזוית אחת. ישראל מציגה אחוז עשירים גבוהה בעיקר בגלל מחירי הנדלן הלא שפויים שהפכו אנשים בלי כסף לאוכל למליונרים על הנייר..... ישראל גם מובילה במספר העניים כך שאיך שלא בוחנים זאת - אנו מאוד דומים למדינות ערב עם אוכלוסיה קטנה יחסית וקיצוניות בין המעמדות. (רק שאצלנו מעמד הביניים צריך לממן גם את העשירים וגם את העניים.....) לפיד - תתעורר!! דיברת, הבטחת וכל מה שעשית זה להעלות מעמ ולעשות שרירים מול הועדים. צריך הרבה יותר מזה בשביל שנהיה דומים לבלגיה ולא לעומאן....
דוד , ארה"ב בשליחות.  |  03.06.13
לכל התגובות