אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת פאי"ה רוכשת את השליטה בדרונט - ואת חובותיה

חברת פאי"ה רוכשת את השליטה בדרונט - ואת חובותיה

המשפחות ליכטר וגליק, בעלות פאי"ה, הן שיחזיקו בחברה לפיתוח האתרים שבנתה כ-3,800 אתרים בישראל. דרונט צפויה להיכנס לתוכנית הבראה שנועדה לצמצם את הפסדיה, לשלם חובות ולהתייעל

03.06.2013, 17:58 | אסף גלעד
חברת פאי"ה שבבעלות משפחות ליכטר וגליק רוכשת את השליטה בחברות המחשוב דרונט (Daronet) באמצעות הזרמה של חמישה מיליון שקל. כתוצאה מהמהלך יאבדו המשפחות אידלמן, קמפל וכהן את השליטה בחברה. פאי"ה תזרים שני מיליון שקל להורדת התחייבויות החברה לבנק לאומי, וכהון חוזר לפעילות השוטפת. שלושה מיליון נוספים יוזרמו לקופת החברה בהתאם להתקדמות פיתוחו של מוצר תוכנה ארגוני מבוסס ענן.

הרוכשת פאי"ה היא חברה בבעלות המשפחות גליק וליכטר מניו יורק, שפעלה בעבר בתחום הנדל"ן, היתה אחראית בעבר על הנחת קו בר-לב בסיני, ובבעלותה שטחים בישוב מגדל, ערד ובעבר הירקון.לפני כעשור שינתה החברה את ייעודה להשקעות בתחום הטכנולוגיה. בעל השליטה בחברה הוא שמעון גליק, איש עסקים חרדי מניו יורק המחזיק בחברת המדיה NTT. בעל מניות נוסף בפאי"ה היא משפחת ליכטר מארה"ב המיוצגת בישראל על ידי יהושע מאירי, סמנכ"ל בחברה.

דוגמאות לאתרי מובייל שבנתה דרונט, מתוך אתר החברה האירופי דוגמאות לאתרי מובייל שבנתה דרונט, מתוך אתר החברה האירופי דוגמאות לאתרי מובייל שבנתה דרונט, מתוך אתר החברה האירופי

חוב של 3.6 מיליון שקל

פאי"ה רוכשת את השליטה בדרונט מידיהם של אנשי הנדל"ן אלעזר ודן קמפל, עודד אידלמן, בעלי חברת היהלומים ג'יימס אלן, וכן אליק כהן, ממקימי סיירת שלדג. לחברה עומד חוב בסך 3.6 מיליון שקל לבנק לאומי אליו ערבים בעלי השליטה הקודמים, אך היא מתנהלת ברווחיות של כמאה אלף שקל לחודש. סילוק חוב זה הוא תנאי של חברת פא"יה להמשך השקעותיה בדרונט. לאחר הרכישה תקבל פאי"ה שליש ממניות דרונט, אידלמן יחזיק ב-28%, קמפל ב-5%, והשליש הנותר יוחזק בנאמנות עבור העובדים ושותפים נוספים בחו"ל. בשנה החולפת הכניסה דרונט 40 מיליון שקל ורשמה הפסד נקי של 3.15 מיליון.

החל מתחילת החודש תתנהל דרונט על פי תוכנית הבראה שתאפשר לה להפריש מידי חודש כ-100 אלף ש"ח לקופת נושים לתשלום חובות העבר, אך תמשיך לפי מקורות המקורבים לה להתנהל ברווחיות, במקביל, תשלים מהלך פיטורים של כ-30 עובדים.

כשליש מעובדי הקבוצה הינם בני ישיבות שניכנסו למעגל העבודה בשנים האחרונות ומתמחים בתיכנות מערכות גדולות. את הסדר החובות עבור דרונט מנהל עו"ד עדי בראונשטיין ממשרד "צדוק" ואת תוכנית ההבראה מלווה רואה החשבון הפרופסור חיים אסיאג.

דרונט עוסקת בהקמת אתרי אינטרנט עבור חברות וארגונים, וכן מספקת שירותי שיווק וקידום אתרים. היא משרתת כיום כ-3,800 ארגונים ובין לקוחותיה ניתן למנות את יגואר, פז'ו, פייזר, אזורים, עיריות חולון, ראשון לציון, סביון ומיתר וכן המשרד לפיתוח הנגב והגליל.

תגיות