אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דורון פרימוביץ' הורשע בהסדר כובל ונידון לעבודות שירות וקנס 200 אלף שקל

נחשף בכלכליסט

דורון פרימוביץ' הורשע בהסדר כובל ונידון לעבודות שירות וקנס 200 אלף שקל

זאת לאחר שפרימוביץ', מבעלי חברת ארזים, הודה במסגרת הסכם טיעון בעבירה של צד להסדר כובל עם ניצב מס הכנסה לשעבר יאיר רבינוביץ' במכירת המשביר לצרכן בטבריה

03.06.2013, 19:42 | זוהר שחר לוי

דורון פרימוביץ', מבעלי חברת ארזים, שהואשם בעריכת הסדר כובל עם ניצב מס הכנסה לשעבר יאיר רבינוביץ' במכירת המשביר לצרכן בטבריה, נידון אתמול (א') לחודשיים עבודות שירות ולקנס כספי של 200 אלף שקל לאחר שהודה והורשע במיוחס לו במסגרת הסדר טיעון.

כפי שנחשף ב"כלכליסט", במהלך חודש אפריל קיבל בית המשפט המחוזי בירושלים את הסדר הטיעון שהושג בין התובעת, עו"ד רעון גורדון-כץ לבין סנגורו של פרימוביץ', עו"ד צחי יגור. לפי ההסדר שהוגש לבית המשפט, נמחקה חברת ארזים מכתב האישום וכן נמחקה עבירה של קבלת דבר במרמה. בנוסף, עתרו הצדדים כי בית המשפט יגזור על פרימוביץ' עונש מאסר של חודשיים שירוצו בעבודות שירות, לקנס כספי שינוע בין 150 אלף שקל ל-350 אלף שקל וכן עונש מאסר על תנאי.

דורון פרימוביץ דורון פרימוביץ'. "אני אזרח מלח הארץ" דורון פרימוביץ

ימים ספורים לאחר מכן, בדיון שהתקיים בפני השופט משה יודע הכהן, הורשע פרימוביץ'על פי הודאתו בעבירה של צד להסדר כובל לחוק ההגבלים העסקיים.

בדיון שהתקיים אתמול (א'), ובטרם נגזר דינו, אמר פרימוביץ' לבית המשפט כי העדיף לסיים את הפרשה בהסדר טיעון "מאשר לעבור עינוי דין במשך 5 שנים" וכי מבחינתו מדובר ב"מהמורה" של פעם אחת ואמר "למדתי מזה פרק, אני בטוח שאסיק מזה מסקנות לעתיד שלי".

עוד הוסיף פרימוביץ': "אני רוצה להגיד כאן לפני בית המשפט, אינני עבריין וכל מה שקרה בסיטואציה זה היה מעין טמטום ותום לב חד פעמי". עוד ביקש לגלות התחשבות בו, "על אף המצב שעברתי והולך לעבור בחודשיים הלא נעימים האלה. אבקש מבית המשפט, להקל איתי בכל מה שניתן, אני אזרח מלח הארץ, צריך לשלם למדינה כדת וכדין, חושב יצירתית ימים כלילות כדי לייצר עוד אגורה ועוד שקל".

בגזר הדין שניתן בעניינו, קבע השופט כי לא מצא להתערב בעונש עליו הוסכם בין הצדדים במסגרת הסדר הטיעון. באשר לגובה הקנס, ציין בית המשפט, כי יש לשקול מחד את הרווח שהופק על ידי הצדדים להסדר, ומאידך את הנזק שנגרם לאינטרס הציבורי כמו גם את הנסיבות האישיות והכלכליות של הנאשם.

"אין ספק", נכתב בגזר הדין, "שמשמעות ההסדר שנעשה על ידי הנאשם פגעה באינטרס הציבורי של קיום התמחרות חופשית ובלתי מתואמת במסגרת הליכי כינוס נכסים. אין המדובר רק בעניין פרטי של הצדדים להתמחרות, המדובר בהליך שהוא חלק מהליך המשפטי של הפירוק המתנהל בהוראת בית המשפט ובפיקוחו. האינטרס הציבורי הינו, שבמכירת נכסיה של חברה בפירוק תושג התוצאה המיטבית לנושים, אשר ממילא יוצאים בדרך כלל חסרים וניזוקים מבחינה כלכלית". לפי פסק הדין, קנוניה בין מתחרים בהתמחרות חותרת גם תחת אמון הציבור במוסד הפירוק המתנהל בחוסת בית המשפט.

כתבי האישום סביב פרשת הטיית מכרז המשביר לצרכן בטבריה, הוגשו באוקטובר האחרון לבית המשפט המחוזי בירושלים. כתב אישום אחד הוגש נגד רבינוביץ' וחברת אפיקי אס.אי.ג'י שבבעלותו ואחר וכתב אישום נפרד, על אותן עבירות, נגד דורון פרימוביץ' וחברת מפעלי ארזים (ח.ד.י.ר) יזמות ובניה בע"מ.

כתבי האישום ייחסו למעורבים עריכת הסדר כובל הנוגע לרכישת נכס המשביר לצרכן בטבריה, והסתרתו מהמפרקים שערכו את התמחור על הנכס. במסגרת ההתמחרות, הגישו שתי החברות, אפיקי אס.אי.גי' וארזים יזמות ובנייה, הצעות לרכישת הנכס. בטרם התקיים המכרז, נפגשו המעורבים ביניהם והגיעו להסדר כי לא יעלו את מחיר הצעתם וכן כי במידה שחברת ארזים תזכה בהתמחרות ותרכוש את הנכס, היא תשלם לחברת אפיקי אס.אי.ג'י תמורה. גובה הסכום שישולם בין החברות, כך נטען, יושפע מהמחיר הסופי שבו תרכוש ארזים יזמות את הנכס. בפועל אכן זכתה ארזים בהתמחרות, רכשה את הנכס ושילמה לחברה של רבינוביץ' 50 אלף דולר.

תגיות