אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טל קינן לא מתייאש: פרסם הצעת רכש נוספת לברנד צילום: shutterstock

טל קינן לא מתייאש: פרסם הצעת רכש נוספת לברנד

קרן KCPS שיפרה את הצעת הרכישה בדרך למחיקתה מהמסחר, משווי חברה של 43 מיליון שקל ב־2010 לשווי של 76 מיליון שקל אתמול

04.06.2013, 08:12 | אמיר ברמן

מה יש בה בחברת ברנד, שעוסקת בייצור והרכבה של מוצרי פלדה, שבעלי השליטה מתעקשים למחוק אותה מהמסחר בבורסה באמצעות הצעת רכש? ברנד תעשיות ממוקמת בירוחם ואחזקתה העיקרית הנה חברת התכוף. ב־2001 ניסו בעלי השליטה הקודמים שלה, בני משפחת ברנד, לרכוש את המניות שבידי הציבור לפי שער של 1.45 שקלים למניה. להצעת רכש זו נענו רק 32% מבעלי המניות וההצעה לא התקבלה.

קראו עוד בכלכליסט

ב־2008 רכשה קרן הגידור KCPS בניהולו של טל קינן מחצית ממניות ברנד תמורת כ־27 מיליון שקל — לפי שער של 4.31 שקלים למניה - ששיקף לחברה שווי של 53.5 מיליון שקל. ביולי 2010 פרסמה הקרן הצעת רכש בגובה 3.4 שקלים למניות ברנד שבידי הציבור, זאת על סמך הערכת שווי שבוצעה עבורה על ידי חברת גיזה זינגר אבן אשר העריכה את שווי החברה ב־43.5 מיליון שקל.

בדיקה של רשות ני"ע העלתה כי לצורך התמחור השתמשה גיזה בשיעורים חריגים של 20% תשואה על ההון העצמי ופרמיית סיכון בשיעור של 9.5%, השערים הגבוהים ביותר שבהם השתמשה גיזה להערכות שווי שונות בשנתיים שקדמו להערכת השווי של ברנד. גיזה טענה בתגובה כי מחיר ההון ופרמיית הסיכון שנלקחו תואמים את מאפייני הסיכון של החברה, אך לאחר המשך דיונים בנושא מול רשות ני"ע ביטלה KCPS את הצעת הרכש.

הצעת רכש בבורסה, צילום: בלומברג הצעת רכש בבורסה | צילום: בלומברג הצעת רכש בבורסה, צילום: בלומברג

אתמול פרסמה KCPS הצעת רכש נוספת לברנד לפי שווי של 76 מיליון שקל לחברה ובתגובה זינקה מניית ברנד ב־7.3%. מבדיקת "כלכליסט" עולה שאם מחזיקי המניות היו מקבלים את הצעת הרכש שהגישה משפחת ברנד ב־2001 הם היו מפסידים תשואה של 313%.

בנוסף, מאז הצעת הרכש של 2010 ועד למחיר הנעילה של אתמול טיפסה מניית ברנד ב־85%. תשואות העבר אומנם אינן בהכרח מצביעות על העתיד אבל התשואה המרשימה של ברנד לאורך השנים צריכה לגרום למשקיעים לחשוב פעמיים לפניי שיסכימו למכור אותה.

תגיות