אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש קבע: טיפים הם הכנסה של המלצרים ולא של בית הקפה צילום: shutterstock

ביהמ"ש קבע: טיפים הם הכנסה של המלצרים ולא של בית הקפה

ביהמ"ש דחה החלטה של רשות המסים לפסול את הספרים של בית קפה שלא כללו את הטיפים. רשות המסים: "לומדים את הנושא"

04.06.2013, 08:50 | זוהר שחר לוי

טיפים של מלצרים אינם הכנסה ישירה של בית הקפה, ולכן רשות המסים אינה יכולה לפסול את ספרי התקבולים של העסק. כך קבע בשבוע שעבר בית המשפט המחוזי מרכז.

בביקורת שנערכה לפני כשלוש שנים בקפה ג'ו בגני תקווה, שמפעילה הזכיינית נייט קופי, נמצאו מחוץ לקופה הרושמת 320 שקל שלטענת הזכיינית שילמו לה הלקוחות כטיפים למלצרים. נציג בית הקפה הסביר שהטיפים הם חלק משכר המלצרים, ורק אם שיעורם נמוך משכר המינימום של המלצר ההפרש משולם לו מקופת העסק. בעקבות הביקורת פסל פקיד שומה פתח תקווה את ספרי הזכיינית בנימוק של "אי־רישום התקבול" ו"בהיעדר סיבה מספקת לאי־הרישום".

הזכיינית ערערה על ההחלטה באמצעות עו"ד יאנה שפירו מדורון טיקוצקי צדרבוים בטענה שמס הכנסה מנוע מלפסול את הספרים משום שסוגיית רישום הטיפים למלצרים מעולם לא הועלתה בפני הזכיינית ומדובר בשינוי מדיניות בניגוד לפסיקה.

בית קפה. בית המשפט קבע שהטיפים הם חלק ממשכורתם של המלצרים, צילום: גיום באלבז בית קפה. בית המשפט קבע שהטיפים הם חלק ממשכורתם של המלצרים | צילום: גיום באלבז בית קפה. בית המשפט קבע שהטיפים הם חלק ממשכורתם של המלצרים, צילום: גיום באלבז

עוד נטען שמתן הטיפים נתון לשיקול דעתו של הלקוח ולכן מדובר בהכנסה של המלצר בלבד. ברשות המסים טענו שבין המלצרים לבין בית הקפה מתקיימים יחסי עובד-מעביד, ומאחר שהטיפים הם חלק ממשכורתו של המלצר יש לראותם כחלק מתקבולי העסק.

השופט ד"ר אחיקם סטולר קיבל את הערעור על רקע בג"ץ כהן, שניתן בחודש שעבר בעליון וקבע שטיפ למלצר ייחשב כהכנסה של המלצר ולא של המסעדה. רשות המסים בתגובה: "אנחנו לומדים את הנושא".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
הבעיה האמיתית
למה לא מדברים על זה שלמעסיקים יוצא מצב די יומיומי שהם כלל לא משלמים לעובדים(כי הכל מנהול מהטיפים) אבל כן מכירים בהוצאות שכר של מלצרים וכך מרוויחים פעמיים. ובנוסף מצד הלקוח שרוצה לתת טיפ למלצר, יכול לצאת מצב שהוא מממן את שכר המעסיק והכסף לא הולך למלצר כלל.
אייל , צפון  |  04.06.13
6.
הדרך הנכונה
הנכון לעשות הוא: במידה ורוצה המעסיק להשתמש בטיפים כשר הוא חייב!!! להדפיס אותם בקופה או להוציא חשבונית מס על החלק היחסי (בסוף יום) שבו הוא רוצה להשתמש ( שכר המינימום) ולהוציא תלוש כחוק כולל ניכויי מיסים למינהם, את היתרה של הטיפים מעל שכר המינימום יחלקו בניהם המלצרים. כך יהיה חוקי למעסיק ולמלצר (בית משפט קבע כי יתרת הטיפים תחשב להכנסה לצורך ביטוח לאומי.) זו הדרך הנכונה חוקית ואם היו שואלים אותי הייתי מחוקק שהטיפים יודפסו כתקבול ללא חיוב במע"מ שכן זה לצרכי שכר.
עו"ד מומחה , מרכז  |  04.06.13
לכל התגובות