אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביל גרוס תוקף את ברננקי: "עברו חמש שנים מר יו"ר והכלכלה לא צמחה" צילום: בלומברג

ביל גרוס תוקף את ברננקי: "עברו חמש שנים מר יו"ר והכלכלה לא צמחה"

במכתב לבעלי המניות מבקר מנהל קרן התשואה בפימקו את תוכנית ההרחבה של הנגיד: "המדיניות שלך הופכת להיות חלק מהבעיה במקום הפתרון"

04.06.2013, 18:22 | סוכנויות הידיעות

ביל גרוס המנהל את קרן התשואה הכוללת של פימקו (Pimco), יוצא באופן ישיר נגד הבנק הפדראלי המרכזי והעומד בראשו, בן ברננקי, בטענה שמדיניות ההקלה המוניטארית מעכבת את ההתאוששות הכלכלית. במכתבו החודשי למשקיעים בוחר גרוס בשפה בוטה באופן חריג כדי לתאר את תחושותיו לגבי אמצעי ההקלה האגרסיביים שבהם נוקט הבנק המרכזי.

קראו עוד בכלכליסט

אף שגרוס מודה במכתב כי הפדרל ריזרב אינו מקבל סיוע מכיוונה של וושינגטון, שעסוקה בבעיות הפיסקאליות שלה, לדבריו, תכניות ההקלה של הבנק המרכזי רק מסבכות את המצב. "בנוסף לוושינגטון המבולבלת פיסקאלית, המדיניות שלך הופכת כעת להיות חלק מהבעיה במקום להוות את הפתרון", מאשים גרוס את ברננקי. "ייתכן שהלב הפועם מזרים דם אנמי ואפילו חולה בלוקמיה ברחבי המערכת", הוסיף.

ביל גרוס, צילום: בלומברג ביל גרוס | צילום: בלומברג ביל גרוס, צילום: בלומברג

המכתב של גרוס יוצא ימים ספורים לאחר שפורסם כי הקרן דיווחה על החזר שלילי של 1.9% במהלך חודש מאי, מה שאומר שבמהלך החודש רשמה הקרן את ההפסד הגדול ביותר מאז ספטמבר 2008. כך על פי נתונים מאת סוכנויות דירוג הקרנות מורנינגסטר (Mornning Star) וליפר (Lipper). לשם השוואה, מדד האג"ח המצרפי של ברקליס ( Barclays Aggregate Bond Index) ירד ב-1.62% עד כה בחודש מאי.

הפד מיישם תכנית במסגרתה בכל חודש הוא רוכש אג"ח ממשלתיות ואג"ח מגובות משכנתאות בשווי 85 מיליארד דולר. המהלך סייע לעלות את שוק המניות ותרם להתאוששות של שוק הדיור, אך במקביל לא הצליח לחזק את הכלכלה האמרקאית.

מנקודת המבט של גרוס, החלטת הבנק לשמור על ריבית נמוכה מקשה על חייהם של משקיעי האג"ח, שכן היא מורידה את התשואות ומונעת מעסקים להתרחב או להתחדש. "החזרים נמוכים על השקעות, הנובעים ממדיניות הבנק המרכזי בשווקים הפיננסים, הם בעלי השפעה שלילית מתגברת על ההשקעות והצמיחה הממשית". 

גרוס הוסיף והזהיר כי במידה שהמדיניות תימשך הצמיחה תיפגע והכלכלה האמריקאית לא תתאושש. כך, התקווה של ברננקי להעלות מחדש את שיעורי הריבית ברגע שהכלכלה תראה סימני התייצבות תהיה לא רלבנטית. "תקריבו כעת, אוהב ברננקי לומר למשקיעים, כדי לשגשג בהמשך", כותב גרוס. "עברו כבר חמש שנים מר יו"ר, והכלכלה הממשית לא צמחה עדיין בשיעור שנתי הגבוה מ-2.5%".

תגיות