אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קדחת קניות של חברות השקעה הקפיצה מחירי נדל"ן בארה"ב

קדחת קניות של חברות השקעה הקפיצה מחירי נדל"ן בארה"ב

קרנות כדוגמת בלאקסטון וקולוני קפיטל רכשו בשנה החולפת רבבות בתים באזורים שטרם התאוששו ממשבר הנדל"ן, חלקם מוזנחים, ומוציאות אותם לשוק השכירות. החשש: נסיגה מהירה מדי של המשקיעים החדשים תגרום למפולת חדשה בשוק הדיור

04.06.2013, 21:57 | סוכנויות הידיעות

חברות השקעה גדולות מוול סטריט השקיעו בשנה האחרונה מיליארדי דולרים ברכישת בתים ברחבי ארה"ב, בערים שבהן שוק הנדל"ן למגורים טרם התאושש מהמשבר - על כך מדווח "הניו יורק טיימס".

היצף ההשקעות הביא לעלייה במחירים ומתחיל עתה להשפיע על הקונים הפרטיים. חלקם תוהים אם תתרחש מפולת נוספת במחירים ברגע שהכסף יפסיק לזרום. "הצמיחה מוזנת בכסף מוסדי", אמרה לעיתון האנליסטית סוזאנה מיסטרטה מסוכנות דירוג האשראי פיץ'. "השאלה היא עד כמה השינויים במחירים משקפים את הביקושים האמיתיים בשווקים ולא רק תנודות חד־פעמיות שלא יישארו לאורך זמן".

בית העומד למכירה בארה"ב, צילום: בלומברג בית העומד למכירה בארה"ב | צילום: בלומברג בית העומד למכירה בארה"ב, צילום: בלומברג

אין זו הפעם הראשונה שוול סטריט מתערבת בשוק הנדל"ן האמריקאי.

גם בהיווצרות בועת הדיור הקודמת שיחקה וול סטריט תפקיד מרכזי כאשר סיפקה מימון זמין, ובדיעבד מסוכן, לטובת משכנתאות.

הפעם הצטרפו גם חברות השקעות כדוגמת קרן בלאקסטון, שרוכשות רבבות בתים באזורים שספגו את הפגיעה הקשה ביותר במשבר הפיננסי, ואשר בהם המחירים עולים עתה בקצב המהיר ביותר.

עד כה רכשה בלאקסטון 26 אלף בתים בתשע ערים. קולוני קפיטל מלוס אנג'לס משקיעה בכך 250 מיליון דולר בחודש ובבעלותה כבר 10,000 נכסים.

כתוצאה מכך, חברות הפיננסים הפכו לבעלות בתים משמעותיות ברחבי ארה"ב. זאת משום שמרביתן רוכשות את הבתים למטרת השכרה ושומרות את האופציה להחזירם לשוק כאשר המחירים ירשמו עלייה. אינוויטיישן הומס, זרוע של בלאקסטון, פתחה 14 משרדים ברחבי ארה"ב האמורים לנהל את הבתים שרכשה.

לפי הערכות, הרוכשים הכבדים מוול סטריט יהיו התרופה הנחוצה לפתרון תחלואי הנדל"ן. הטענה המרכזית היא שחברות ההשקעה רוכשות בתים מוזנחים שאנשים פרטיים נרתעים מהם. לפי נתוני Campbell HousingPulse, מכון מחקר בתחום הנדל"ן, 68% מהבתים המוזנחים שנמכרו באפריל נרכשו על ידי משקיעים, בעוד 19% בלבד נמכרו לרוכשי בית ראשון. אולם יש החוששים כי חלק מחברות ההשקעה כבר החלו לנקוט צעדים ראשונים למכירת הנכסים.

בשבוע שעבר הודיעה חברת האחזקות קרינגטון כי המחירים עלו מדי, והיא החלה למכור חלק מהאחזקות שלה. הנסיגה בולטת במיוחד בשווקים שחוו את הצמיחה המהירה ביותר. בפיניקס, אריזונה, שיעור הבתים שנרכשו על ידי משקיעים נפל במרץ ל־25% משיא של 36% בקיץ שעבר.

תגיות