אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר: ת"א במקום ה-37 בעולם ביוקר המחיה צילום: גלעד קוולרציק

סקר: ת"א במקום ה-37 בעולם ביוקר המחיה

לראשונה זה שלוש שנים, טוקיו אינה נמנית עם חמש הערים היקרות ביותר לעובדים שעוברים מארץ לארץ. מי לקחה את הבכורה - ואיפה ירושלים?

09.06.2013, 15:50 | סוכנויות הידיעות
לראשונה זה שלוש שנים, טוקיו אינה מדורגת בפסגת רשימת הערים היקרות ביותר לעובדים שעוברים מארץ לארץ (רילוקיישן). בירת יפן נפלה עד המקום השישי, כאשר אוסלו הנורבגית השתלטה על הבכורה. כך עולה מהסקר האחרון של עלות המחיה שעורך ECA אינטרנשיונל, המתמחה במציאת פתרונות לעובדים הנשלחים למדינה אחרת.

קראו עוד בכלכליסט

במקום השני, אחרי אוסלו מדורגת לואנדה בירת אנגולה, זאת מכיוון שהסחורות והשירותים שהעובדים הזרים נוטים לרכוש הם קשים להשגה במדינה ולרוב יקרים למדי. סטוונגר (נורבגיה), ג'ובה (דרום סודן) ומוסקבה (רוסיה) סוגרות את החמישייה הראשונה.

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: הערים היקרות בעולם (10 תמונות)

מחברי הדו"ח מציינים כי הסיבה העיקרית שעומדת מאחורי הנפילה של טוקיו היא הפיחות במטבע הין בחודשים האחרונים. עם זאת, הם מדגישים כי על אף הירידה במיקום טוקיו היא עדיין עיר יקרה, ועדיין נושאת בתואר של העיר היקרה ביותר באסיה.

סידני, המדורגת במקום ה-17, נותרה העיר היקרה ביותר באוסטרליה, אף גם היא ירדה בדירוג בהשוואה לשנה שעברה, מהמקום ה-16. ערים גדולות נוספות שנפלו השנה בדירוג כוללות גם את לונדון, שצנחה ב-21 מקומות למקום ה-87, בעיקר בשל פיחות הליש"ט. מנהטן דורגה במקום ה-43, מתחת לתל אביב, שתפסה את המקום ה-37 ונחשבת לעיר היקרה ביותר לעובדים זרים במזרח התיכון. במקום ה-44 נמצאת ירושלים. 

הדירוג נקבע על פי סקרים שנערכים בכל שנה במרץ ובספטמבר לבדיקת המחירים של סחורות ושירותים יומיים. הסקר האחרון מתייחס ל-12 החודשים בין מרץ 2012 למרץ 2013. הסחורות והשירותים מתחלקים לשלוש קטגוריות:

מזון, שכולל מצרכים בסיסיים, מוצרי חלב, בשר ודגים ופירות וירקות טריים, קטגוריה בסיסית בה נכללים מחירים המשקאות והטבק ושירותים, וקטגוריה כללית של ביגוד, מוצרי חשמל, מכוניות ומסעדות. יוקר המחיה של עובדים שאינם תושבי המקום נקבע על ידי האינפלציה, נגישות לסחורות ושערי המט"ח. העובדים לרוב מקבלים החזר על עלויות מסוימות כמו שכירות, חשבונות, רכישת מכונית ותשלומים לבתי הספר, ולכן לא נכללו בסקר.

תגיות