אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עלייה של 40% בשיעור ההשתתפות של ערבים בחברות המדורגות צילום: עמית שעל

עלייה של 40% בשיעור ההשתתפות של ערבים בחברות המדורגות

שטראוס והבנקים הגדולים מובילים את דירוג האחריות החברתית לעסקים של ארגון מעלה. שיעור הנשים במשרות בכירות נותר נמוך

10.06.2013, 10:31 | כלכליסט

הבנקים פועלים, לאומי ודיסקונט, יחד עם שטראוס, רפאל, טבע ואינטל מובילות את דירוג מעלה לאחריות חברתית בעסקים שפורסם היום (ב'). הדירוג נעשה ל-82 מהחברות הגדולות בישראל, ציבוריות ופרטיות, שמקבלות על עצמן לענות לשאלון של הארגון כל שנה בהסתמך על הנתונים בדוחות הכספיים לשנת 2012.

קראו עוד בכלכליסט

הדירוג בודק קריטריונים שונים של ההתנהלות העסקית של החברות, כגון השקעה בעובדים וגיוון תעסוקתי, תרומות, איכות הסביבה, משטר תאגידי ועוד והציון בו נקבע לפי שקלול ציוני אתיקה, סביבת עבודה, מעורבות בעבודה, איכות סביבה, ניהול ודיווח וממשל תאגידי.

1 מ-10 עובדים הוא ערבי

השנה נרשם שיפור בעיקר בהעסקת עובדים מהמגזר הערבי, כאשר סך הכל שיעורם מקרב העובדים גדל ב-40% לעומת 2011. נכון לשנה שעברה, 1 מכל עשרה עובדים בחברות המדורגות הוא ערבי, שיעור המתקרב לשיעורם בכח העבודה העומד על כ-12%. לעומת זאת, בכל הקשור לתעסוקת בעלי מוגבלויות או לשיעור הנשים במשרות בכירות לא נרשם שינוי בשנה שעברה לעומת 2011. בקרב ההנהלה הבכירה והדירקטוריונים שיעור הנשים עמד בשנה שעברה על 22%-25% בלבד.

נשים. עדיין אחוז נמוך במשרות גבוהות, צילום: שאטרסטוק נשים. עדיין אחוז נמוך במשרות גבוהות | צילום: שאטרסטוק נשים. עדיין אחוז נמוך במשרות גבוהות, צילום: שאטרסטוק

שתי חברות שקיבלו ציונים נמוכים יחסית, שבדירוג מכונים "כסף", הן חברת הנדל"ן אלרוב, בבעלות אלפרד אקירוב, ובית ההשקעות אקסלנס של יצחק תשובה. אלרוב קיבלה ציון של 3 מתוך 10 בפרמטרים כמו תרומה לקהילה, צמצום פסולת ומחוייבות ההנהלה לאחריות תאגידית. במקרה של אקסלנס הפרמטר האחרון והציון בו תקף גם לגביה. במקרה של בית ההשקעות, המנהל כ-75 מיליארד שקל של כספי ציבור, הציון 3 ניתן גם להתייחסות ההנהלה להטמעת קוד אתי, בעיקר באופן של אחוז העובדים העוברים הדרכה על הקוד האתי והתייחסות לאתיקה אישית בעת קידום עובדים.

ב-4 מכל 10 חברות יש ועד עובדים

בכל הקשור לעובדים עצמם, ב-39% מהחברות יש ועד עובדים ו-77% מהן דיווחו כי הן פועלות לקדם מדיניות של איזון בין העבודה לפנאי ומשפחה. סך כל התרומה של החברות המדורגות עמדה על 615 מיליון שקל, מתוכן 373 מיליון שקל בשווה כסף. מדובר על גידול של כ-7.8% בסך התרומה לעומת 2011.

בנוגע לאיכות הסביבה נראה שלפחות על הנייר נעשה ניסיון כנה של החברות הגדולות לשפר את ההשפעה השלילית של פעילות על הסביבה. 67% מהחברות קבעו יעדים להפחתת צריכת אנרגיה ודלק, כאשר חברות אלו מציגות ביצועים הטובים ב- 24% יותר בהתייעלות אנרגטית מחברות שלא קבעו יעדים. 70% מהחברות קבעו יעדים להפחתת פסולת והגברת מיחזור (מענפי תעשייה, מזון, וקמעונאות, לעומת 30% בשנה שעברה) ו-63% מהחברות קבעו יעדים להפחתת שימוש במים (מענפי תעשייה, מזון, וקמעונאות, לעומת 53% בשנה שעברה). 20% מהחברות מציעות הטבה כספית לעובדים שאינם מגיעים לעבודה ברכב (לעומת 12% בשנה שעברה).

יותר דירקטורים עצמאיים

נתון אופטימי לגבי הממשל התאגידי הוא הגידול שנרשם בשיעור הדירקטורים העצמאיים, אלו שאינם נאמנים לבעל מניות כזה או אחר ודאגתם היא טובת החברה בלבד. בשנה שעברה 81% מהדירקטורים היו עצמאיים, לעומת 67% בשנה שלפני כן.

מבין החברות שממשיכות להוביל את הדירוג ניתן למנות במיוחד את שטראוס והבנקים הגדולים שגם מפרסמים דוח אחריות תאגידית כל שנה בו הן מפרטים את הנעשה בכל הקשור ליחס למחזיקי העניין של החברה - העובדים, הלקוחות, הספקים והקהילה, כלומר כל אותם אנשים וגופים המושפעים מהפעילות העסקית. שטראוס, לדוגמה, קיבלה ציון של 10 בכמעט כל אחד מהפרמטרים השונים, כאשר הציון הנמוך ביותר היה בהתנדבות מנהלים, שם קיבלה החברה ציון של 8. יו"ר מעלה היא עפרה שטראוס, הבעלים של שטראוס גרופ.

תגיות