אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רפי פלד ערער לביהמ"ש העליון על הרשעתו: "עונש חמור ובלתי מידתי" צילום: אוראל כהן

רפי פלד ערער לביהמ"ש העליון על הרשעתו: "עונש חמור ובלתי מידתי"

מפכ"ל המשטרה לשעבר נידון לחצי שנה של עבודות שירות לאחר שהורשע בהפרת אמונים בפרשת פלד-גבעוני

10.06.2013, 10:58 | זוהר שחר לוי

מפכ"ל המשטרה לשעבר, רפי פלד, ערער הבוקר (ב') לבית המשפט העליון על הרשעתו בעבירות של הפרת אמונים בתאגיד במסגרת פרשת פלד-גבעוני ועל גזר דינו - חצי שנה של עבודות שירות: "העונש הוא חמור ובלתי מידתי".

קראו עוד בכלכליסט

לפני כחצי שנה הרשיע בית המשפט המחוזי את פלד ואת המעורבים הנוספים בפרשה, טל יגרמן, אריה גבעוני ודוד הבי בעבירות שונות. בהכרעת הדין הדגיש השופט חאלד כבוב כי פלד לא גנב כספים אך "כשל במילוי חובתו כבעל שליטה".

מדובר בפרשה שנחשפה בשנת 2002, לאחר קריסתה של קבוצת החברות הציבוריות שהמרכזית בהן הייתה פויכטונגר תעשיות. השליטה בקבוצה נרכשה לפני כן על ידי קבוצת משקיעים בראשות פלד, גבעוני, הבי ויגרמן כשהקריסה הותירה את הקבוצה עם חובות של כ-800 מיליון שקל.

קריסה זו הובילה את רשות ניירות ערך לחקור את הפרשה. הרשות התמקדה בעיקר באי פרסום הדוחות הכספיים של כמה מחברות הקבוצה. כתב האישום שהוגש במסגרת הפרשה, כלל 12 אישומים וייחס למעורבים עבירות של גניבה ביד מנהל ובידי מורשה, מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירות מנהלים נוספות.

רפי פלד (משמאל)  ועורך דינו, צילום: עמית שעל רפי פלד (משמאל) ועורך דינו | צילום: עמית שעל רפי פלד (משמאל)  ועורך דינו, צילום: עמית שעל

כעשור לאחר שנחשפה הפרשה, בחודש אפריל, נידון פלד לשישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, שנתיים מאסר על תנאי וקנס כספי של 100 אלף שקל. מעורבים נוספים בפרשה, גבעוני והבי, נידונו לעונשי מאסר של בין שנה לשנתיים ואילו יגרמן נידון לארבע שנות מאסר. "תם ולא נשלם, חרף העובדה שעברו עשר שנים מאז, נראה שמאז השתנה שוק ההון ללא היכר, לו היום הייתה נחשפת הפרשה הדעת נותנת שהייתי משית עונש חמור יותר", כתב השופט כבוב בגזר הדין.

בתום השמעת גזר הדין, אמר סנגורו של פלד, עו"ד גיורא אדרת כי יבחן את הכרעת הדין ואת גזר הדין והמשך הדרך תישקל. "מבחינת פלד ענישה של עבודות שירות היא ענישה קשה", אמר אז. "צריך להבין שהוא מתמודד עם הפרשה הזו 12 שנה, וזה יילקח בשיקול אם להשלים עם התוצאה או לערער עליה. מכל פרשה אפשר ללמוד לקחים ולהסיק מסקנות ופלד הפנים את הדברים. יש כאן כשלון עסקי ולא מדובר בכוונות פליליות. אנחנו צריכים להחליט אם לפנות להליכים נוספים שיקחו עוד חמש שנים או להמשיך הלאה ולנצל את השנים האלה לדברים אחרים".

הבוקר (ב') הגיש עו"ד אדרת את הערעור בשמו של פלד לבית המשפט העליון. הערעור מתייחס גם לעונש שנגזר על פלד וגם לעצם ההרשעה עצמה. לפיו, במעשיו של פלד במסגרת הפרשה הייתה לכל היותר רשלנות ולא הייתה כל כוונה או מודעות פלילית ולכן לא היה מקום להרשיעו. עוד טוען פלד בערעורו, כי מרגע שהבין את מצב הקבוצה, הוא פעל בניסיון לפתור את הבעיות שעלו. "העונש שנגזר עליו", נכתב בערעור, "הוא חמור ובלתי מידתי".

תגובת משרד המשפטים בשם פרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה): "הפרקליטות ערערה על קולת העונש שהוטל על רפי פלד. התיק ממתין לבירור בבית המשפט העליון והפרקליטות תגיב לטענות ערעורו בבית המשפט העליון".

תגיות