אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Citi: ווינדוס 8.1 ומעבדי אינטל החדשים רק יאיצו את דעיכת ה-PC

Citi: ווינדוס 8.1 ומעבדי אינטל החדשים רק יאיצו את דעיכת ה-PC

להערכת חברת המחקר, מעבדי האסוול יהיו רלוונטיים בעיקר למחשבים היקרים בקטגוריית האולטרה-בוק, מה שיאיץ את צמצום שוק ה-PC מ-4% השנה ל-10%. החברה סבורה שגם הגרסה הבאה של ווינדוס תציג ערך מוסף זניח עבור המשתמשים

10.06.2013, 15:41 | נמרוד צוק

מצבו של שוק ה-PC ממשיך להחריף: חברת המחקר Citi עדכנה את תחזיתה מצמצום של 4% בהיקף השוק במהלך 2013 לעומת השנה שעברה, לצמצום חריף יותר שיגיע לשיעור של 10%. לטענת החברה, הסיבה לכך היא ערך מוסף זניח שיעניקו מעבדי אינטל החדשים והגרסה הבאה של ווינדוס 8.

קראו עוד בכלכליסט

הלקוחות שזונחים את המחשבים הניידים נוהרים בהמוניהם אל הטאבלטים, שהיקף המכירות שלהם צפוי לעבור השנה את זה של הלפטופים בשיעור ניכר.

הערכות החברה מתבססות בין היתר על ניתוח ההשקות בתערכות קומפיוטקס שהתקיימה בשבוע שעבר בטייוואן. לראיית האנליסטים שלה, מעבדי האסוול של אינטל יהיו רלוונטיים כרגע בעיקר לדגמי אולטרה-בוק יקרים ולמחשבים היברידיים, שני סוגי מוצרים שמהווים חלק קטן יחסית מהשוק. זאת, בשעה שלפטופים זולים במחיר של פחות מ-600 דולר המצוידים במסך מגע יגיעו לשוק רק בסוף השנה.

אולטרה-בוקים, באירוע אינטל בישראל, צילום: הראל עילם אולטרה-בוקים, באירוע אינטל בישראל | צילום: הראל עילם אולטרה-בוקים, באירוע אינטל בישראל, צילום: הראל עילם

הלפטופ חי על זמן שאול

בניגוד לתחזית הקודמת כי השוק יחזור לגדול ב-2014-2015 בקצב של 2% בשנה, ב-Citi צופים כעת קניבליזציה מואצת של שוק הלפטופים על ידי הטאבלטים, כאשר השנה תסתיים במהפך דרמטי: היקף מכירות כולל של 237 מיליון טאבלטים לעומת 179 מיליון לפטופים בלבד. ב-2012 נמכרו 201 מיליון לפטופים לעומת 144 מיליון טאבלטים. גם בתחום המחשבים נייחים המספרים ימשיכו לרדת, עם 137 מיליון יחידות בלבד לעומת 148 מיליון ב-2012.

תחזית דומה התפרסמה לפני שבועיים על ידי IDC, שצופה כי היקף שוק הטאבלטים יגדל ב-58.7% ב-2013 ויגיע להיקף מכירות של 229.3 מיליון יחידות, כאשר ב-2015 צופים בחברה כי הוא יעבור מבחינת מספר היחידות את מכירות הלפטופים והמחשבים הנייחים ביחד. המחיר המומצע לטאבלט צפוי לרדת במהלך השנה ב-10.8% ולהגיע ל-381 דולר, כאשר הקטגוריה בעלת הצמיחה המהירה ביותר היא זו של הטאבלטים בגודל שמונה אינץ' ומטה, שצפויים לתפוס כ-55% מהשוק.

  

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הסיבה היחידה שקונים יותר טבלטים מאשר פיסי היא כדלקמן: כנסו לקרוא
הפיסי הישן והטוב, פשוט בשל וקשה לחדש בו משהו שייתן לנו ערך מוסך נוסף. מערכות ההפעלה החדישות צורכות פחות משאבים מאשר הישנות ולכן אין כל צורך לשדרג את החומרה. בנוסף, מחשבים הם מודולריים (נייחים לפחות), וניתן לשדרג אותם די בקלות ולהמשיך לעבות איתם שנים רבות. לעומת זאת, תעשיית הטבלטים בזבזנים בשורש שלה ובכוונה כדי שמשתמשים יקנו בכל שנתיים שלוש מכשיר חדש. מכשירים כאלו מוגבלים ביכולות שלהם ולא נראה בעתיד הנראה באופק מעבדים חזקים מספיק כדי לצרוך מעט חשמל ועדין לתת ביצועיים מספקים כדי לייצר תוכן. טבלטים יהיו פה בהמשך כמכשיר נוסף. מחשבים יהיו פה לנצח (הנראה לעין בכל אופן), פשוט יחיו אחד לצד השני. בכל בית כיום ישנן מספר מחשבים, טלפונים חכמים ואולי גם טבלט אחד. המחשבים שקיימים מספר שנים ממשיכים לעבוד היטב ואנשים מחפשים צעצוע חדש, קונים טבלט כי מחשב כבר יש להם והוא עובד היטב. עדין לדעתי, כאשר אני בודק מה לקנות כיום כמכשיר מתנייד, עדיף ללכת על פיסי אולטרה בוק בעל יכולות רבות וקל משקל עם מקלדת אמיתית מאשר טבלט מוגבל ודי עלוב המאפשר בקושי לראות סרט ולגלוש באינטרנט.
אמיר , ראשל"צ  |  11.10.13
5.
3 הכוונה היא במקום 4% צימצום זה יעלה ל-10% צימצום בשוק.
שנית הבעייה הייתה ותישאר מה עושים עם החום שניפלט מהמעבד. ככל שהוא בעל כח מיחשוב גבוהה יותר יש יותר חטם להיתפטר ממנו. שלישית משקל הנייד כאשר המסך מהווה יותר מ-50%. כאשר נתחיל לקבל OLED בתור מסך יתכן והבעייה תצטמצם. דבר אחרון מחיר זאת רואים כל פעם שיוצא אולטרא-נייד. ככל שהוא דק וקל משקל הוא גם יקר. נושא מקלדת מתנתקת היה כבר בייצור לפני 15 שנה. כך שזה לא מהווה בעייה. אז נראה. דבר אחרון נייד וטאבלט נבנו לפתור שתי בעית שונות. ישנה הקבלה בחלק מהדברים אך ברוב לא. כך שרק אם יהיה איחוד תיקים לענות עלצרכים של שתי דברים שונים אולי.
מחשב  |  14.06.13
4.
טאבלטים ולפטופים יהפכו לאותו דבר
כשמוסיפים לטאבלט מקלדת ניתקת וכשמוסיפים ללפטופ מסך מגע ומאפשרים לו להתנתק מהמקלדת שלו אז הם בעצם הופכים לאותו דבר, לא? (אגב, לאחרונה מוסיפים ללפטופים גם מודם סללורי מובנה). כל סיבוב הטאבלט שהפך ללפטופ ולהפך, פשוט איפשר ליצרנים חדשים - אפל, גוגל, ARM ועוד, להיכנס לשוק מונופוליסטי שנשלט רק ע"י מיקרוסופט ואינטל. בעוד שנתיים פשוט יספרו אותם כשוק אחד והשאלה תהיה נתח השוק של היצרנים השונים. מ-98% מיקרוסופט ו-80% אינטל בעולם ה-PC הנייד הישן, פתאום נראה 25% מיקרוסופט ו-30% אינטל בעולם ה-PC הנייד החדש.
מודאג , ת"א  |  13.06.13
לכל התגובות