אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נדוניה הפוכה: גברים סיניים משלמים 24 אלף דולר כדי להתחתן

נדוניה הפוכה: גברים סיניים משלמים 24 אלף דולר כדי להתחתן

הממשלה הסינית יוצאת נגד קניית מוצרי יוקרה, אבל בינתיים גברים נדרשים לשלם לבת זוגם המיועדת ומשפחתה תשלומי עתק תמורת הנישואין. התעריפים שנחשפו באינטרנט משקפים את האובססיה החומרנית של החברה שמקשה על זוגות צעירים להקים משפחה

11.06.2013, 16:07 | סוכנויות הידיעות

המתקפה שמנהלת ממשלת סין נגד מוצרי יוקרה לאחרונה פסחה על סעיף אחד פופולארי: כלות. בשנגחאי נאלצים גברים לשלם לכלותיהם "תשלום כלות" שהוא כמעין נדוניה הפוכה שעל גברים לשלם לכלה ולמשפחתה תמורת הנישואין. המחירים מתחילים מ-100 אלף יואן (16,300 דולר), כך מדווח אתר "קוורץ".

קראו עוד בכלכליסט

חברת נדל"ן סינית, "ונקה", פרסמה באינטרנט רשימת "תעריפים" או מפה, של מחירים הנהוגים על פי איזורים. המפה של "ונקה" מעורר מחלוקת בנוגע לאופן שבו מנהג זה משקף את האובססיביות החומרנית בחברה הסינית כיום המקשה על זוגות צעירים בסין להקים משפחה.

היות שגברים בעלי הכנסה ממוצעת מתקשים לעמוד בתשלום זה הם אינם יכולים להרשות לעצמם להתחתן. על אף שבשנחאי התעריפים הם הגבוהים ביותר הרי שברוב מחוזות סין הם נעים בין 9,780 דולר ל-13 אלף דולר ומקורות רבים טוענים שהמחירים המצוינים בתעריפון נמוכים מאלו במציאות.

שנגחאי.  החל מ-16,300 דולר לכלה, צילום: בלומברג שנגחאי. החל מ-16,300 דולר לכלה | צילום: בלומברג שנגחאי.  החל מ-16,300 דולר לכלה, צילום: בלומברג

רק לשם השוואה, ההכנסה הממוצעת בסין היא 9,300 דולר בשנה. על פי המפה, משלמים הגברים במחוז ג'ג'יאנג, את התעריך הגבוה בסין – 24 אלף דולר. בהונג קונג, לעומת זאת, הגברים אינם משלמים תשלום כלות אך עליהם לרכוש עבור בחירת ליבם סט תכשיטים מזהב הכולל צמיד, ענק, עגילים, טבעת ונזר.

אחד ההסברים לתשלום הגבוה הנדרש תמורת כלה נקשר ביחס החריג בין מספר הבנים למספר הבנות שנולדים במשפחות הסיניות שהיסטורית "מעדיפות" את המין הגברי. כך, על פי סטטיסטיקה עדכנית על כל 100 בנות נולדו בסין 117 בנים. מספר הגברים החיים כיום בסין גבוה ב-24 מיליון ממספר הנשים במדינה. עם זאת, על פי הנתונים של "ונקה", רמות התשלום הגבוהות ביותר נדרשות דווקא במחוזות, בהם הפער בין מספר הנשים לבין מספר הגברים נמוך יחסית.  

במקאו נהוג שהחתן משלם תשלום השווה לסכום של פי 2-5 ממשכורתו ואילו גברי מחוז צ'ננגצ'נג פטורים מתשלום היות שזוגות נוהגים להתחתן בגיל מוקדם, עוד בטרם החל הגבר לעבוד.

במקור המנהג נועד להבטיח שלהורי הכלה המזדקנים תהיה הכנסה. אך על אף שכבר לרוב אין צורך בכך, הרי שהמנהג נותר בעינו והכנסתם של גברים בסין הפכה למדד לכדאיות הזיווג עימם.

תגיות