אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החופשה עלולה לעלות לכם הרבה יותר מהצפוי - מה לבדוק בביטוח נסיעה לחו"ל? צילום: shutterstock

החופשה עלולה לעלות לכם הרבה יותר מהצפוי - מה לבדוק בביטוח נסיעה לחו"ל?

האם רכיבה על סוסים זה ספורט אתגרי, מתי חברת הביטוח תכסה את עלות דחיית הטיסה או ביטולה, מה קורה אם את בהריון ולמה צריך לשים לב אם אתם נוחתים לפנות בוקר

12.06.2013, 16:02 | מעין מנלה
טיול לחו"ל זו הוצאה משמעותית שרובנו מתכננים בקפידה בבחירת המלון, הטיסות והבילויים. אבל אם דברים לא הולכים לפי התוכנית ההוצאה על הטיול יכולה לתפוח באלפי שקלים. ביטוח נסיעות לחו"ל נחשב זול יחסית להוצאה על הטיול אבל חשוב לבדוק שהוא מותאם לכם ולטיול המתוכנן כדי לא להיתקל בהוצאות פתאומיות. ביטוח בסיסי עולה כ-2 דולר ליום, אומרת דניאלה בלום, סוכנת ביטוח, והוא מחושב לפי ימי השהות בחו"ל.

קראו עוד בכלכליסט

בלום מספרת על לקוחה שלה אשר נסעה לחו"ל לסוף שבוע, שלושה ימים בלבד, שביטוח עבורם היה עולה לה כ-6 דולר. אותה לקוחה נפטרה באופן פתאומי מדום לב במהלך הטיול וביטוח החינם של חברת כרטיס האשראי לא כיסה את הטסת הגופה חזרה לארץ, כך שהמושב בו היא התגוררה נאלץ לערוך מגבית כדי להטיס את גופתה לקבורה בישראל.

מה צריך לבדוק בביטוח נסיעה לחו"ל?

תוקף הביטוח – אמנם ביטוח נסיעה לחו"ל הוא לפי ימי הנסיעה אבל הכיסוי מתחיל החל מיום עריכת הפוליסה. לכן, אומרת בלום, כדאי לרכוש את הביטוח ברגע שסוגרים כרטיס טיסה. היא מספרת על לקוח שלה אשר בנו החליק ונפגע בראשו שעתיים לפני שהאב היה אמור לצאת לשדה התעופה. האב נאלץ לדחות את הטיסה מכיוון שנסע עם בנו לבית החולים, מכיוון שרכש ביטוח נסיעות לפני המקרה ולמרות שהתאונה אירעה לפני הטיסה, חברת הביטוח שילמה לו 1,200 דולר לשינוי מועד הטיסה. חשוב לזכור שחברת הביטוח תכסה דחייה או ביטול של טיסה וגם מלון רק אם האירוע שבגללו דוחים או מבטלים הוא אירוע רפואי של המבוטח או בני משפחה מדרגה ראשונה.

נתב"ג, ביטוח רק לפני שהמטוס ממריא, צילום: גלעד קוולרציק נתב"ג, ביטוח רק לפני שהמטוס ממריא | צילום: גלעד קוולרציק נתב"ג, ביטוח רק לפני שהמטוס ממריא, צילום: גלעד קוולרציק

תקופת הביטוח – ביטוח נסיעות חייב להירכש לפני העלייה על המטוס, אומרת בלום. לדבריה אם שכחתם לרכוש ביטוח אפשר לרכשו בשדה התעופה לפני שעולים לטיסה אבל ברגע שהמטוס המריא חברות הביטוח לא יבטחו. בנוסף, יש לוודא שהביטוח מכסה את מספר הימים המדויק שאתם בחו"ל, למשל אם אתם נוחתים לפנות בוקר צריך לוודא שהיום בו תנחתו נכלל בתקופת הביטוח.

מצב רפואי קיים – אדם שנוטל תרופות באופן קבוע, לא אקמול שנלקח באופן אקראי לכאב ראש, אלא תרופות קבועות חייב להרחיב את ביטוח הבסיס למצב רפואי קיים ולפרט ממה הוא סובל באופן קבוע, אומרת בלום. גם אסטמה לדוגמא, שאנשים לא מתייחסים אליה כאל מחלה שמפריעה להם ביום יום, היא מצב רפואי קיים. אם יהיה התקף אסטמה בחו"ל ולא רכשתם הרחבה הביטוח לא יכסה את העלויות. מדובר בהרחבה שמבוססת על שאלון רפואי שהוא בעצם דיווח על המחלות שמהן אתה סובל וחברת הביטוח תכסה תמורת תשלום נוסף גם אירוע שיקרה בחו"ל הקשור למחלה שידוע עליה מראש. גם נשים בהיריון, מוסיפה בלום, חייבות לדווח על ההיריון ולרכוש כיסוי מיוחד. נשים בהריון יכולות לרכוש ביטוח רק עד חודש שביעי וזקוקות לאישור מיוחד שההיריון לא בסיכון ומותר להן לטוס.

מדינות היעד – צריך לבדוק שהפוליסה אכן מכסה את המדינה שאליה טסים. ברמה העקרונית אי אפשר לטוס למדינות אויב. כאשר רוכשים ביטוח נסיעות החברות שואלות לאן אתם טסים, זה לא משנה את הפרמיה, אומרת בלום, אבל אם שינית יעד צריך לדווח לחברת הביטוח.

מטרת הנסיעה – אם אתם נוסעים לחופשת סקי או גם אם אתם נוסעים לטיול משפחתי ועושים במסגרתו רפטינג או רכיבה על סוסים, בלום ממליצה להרחיב את הביטוח לספורט אתגרי או ספורט חורף. בלום מספרת שבחופשה משפחתית בתה נפגעה במהלך שיעור סנו-בורד והיא נזקקה לפינוי במסוק ואשפוז. הפינוי עלה 4,900 יורו והאשפוז 1,300 יורו. הרחבה של פוליסת הביטוח גם לספורט חורף יכולה לחסוך את העלויות האלו.

גבולות אחריות – בחלק מפוליסות הביטוח יש גבול אחריות בסעיפים שונים כמו למשל מיליון דולר להוצאות רפואיות. בביטוח חינם שניתן עם כרטיסי האשראי יש גבול אחריות להוצאות אשפוז ליום, או לשכר מנתח, שכר רופא או הוצאות שלא בעת האשפוז. לכן, אם נוסעים לארה"ב למשל בה השירות הרפואי יקר כדאי לבדוק שהפוליסה לא כוללת הגבלות על עלות יום אשפוז, שכר מנתח או טיפול נמרץ. במידה ונוסעים למדינות מתפתחות בהם שירותי הרפואה אינם מפותחים צריך לדאוג לכיסוי הוצאות פינוי לבית חולים והטסה באמבולנס אווירי.

תגיות