אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שר האוצר לפיד מניע מחדש את הליך הפרטת חברת החשמל צילום: עטא עוויסאת

שר האוצר לפיד מניע מחדש את הליך הפרטת חברת החשמל

בהודעת האוצר אומר לפיד שהוא "החליט לבחון לעומק את סוגיית השינוי המבני בחברת החשמל" ומדגיש כי ישמור על זכויות העובדים "בהתאם למתחייב מזכויותיהם החוקיות"; סילבן שלום: "השיחות על ההפרטה כבר החלו מזמן"

12.06.2013, 19:10 | ליאור גוטמן

שר האוצר יאיר לפיד החליט להוציא מההקפאה את התכנית לבצע שינוי ארגוני בחברת החשמל.

קראו עוד בכלכליסט

בהודעת האוצר שיצאה היום (ד') אומר לפיד שהוא "החליט לבחון לעומק את סוגיית השינוי המבני בחברת החשמל", שיכלול בשלב הראשון "גיבוש עמדת האוצר וגורמי הממשלה הרלוונטים", ולאחריו "יידוע הנהלת החברה ונציגות העובדים", עמם ינוהל מו"מ. לפיד מחדד שהוא ישמור על זכויות העובדים "בהתאם למתחייב מזכויותיהם החוקיות", מה שמרמז על כך שהמדינה מוכנה לשלם את סכום הפיצויים האדיר שנדרש כדי לבצע את הרפורמה הארגונית שם.

עובדי חברת החשמל בפעולה (ארכיון), צילום: יוסי וייס עובדי חברת החשמל בפעולה (ארכיון) | צילום: יוסי וייס עובדי חברת החשמל בפעולה (ארכיון), צילום: יוסי וייס

הודעת האוצר צורפה לחומרים שונים שהוגשו הערב לבית הדין לעבודה בחיפה, זאת כחלק מהדיון שנערך שם בנושא חיבור תחנת הכוח הפרטית של דוראד לרשת החשמל.

מדובר בתחנת כוח גדולה (800 מגה וואט, כ-7% משיא הביקוש שנרשם עד היום בישראל) שאמורה לפעול במתכונת חלקית כבר ביולי הקרוב ולעזור לחברת החשמל לספק את הביקוש הכללי במשק. לפני שבוע מנע בית הדין את חיבורה לרשת החשמל בטענה שהמהלך נעשה מבלי לשף את העובדים ולכן מדובר בהפרטת משק החשמל בפועל.

סילבן שלום: "השיחות על ההפרטה כבר החלו מזמן"

במשרד האנרגיה נדהמו לקרוא על הודעת שר האוצר, והשר סילבן שלום, הודיע הערב (ד') שהשיחות והמהלכים לקידום רפורמה בחברת החשמל כבר מתקיימות. לטענתו, הוא ואנשי משרדו דנים "יחד עם ראשי חברת חשמל וועד העובדים בפתרונות ליישום רפורמה מבנית בחברת החשמל עקב הגרעון והמצב הפיננסי הקשה של החברה, זאת על מנת לקדם שינוי אמיתי בחברת החשמל כמתחייב ובהתאם לחוקי העבודה וזכויות העובדים", לשון הודעת השר.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
ל-7
זה טרפה וזה נבלה. הפתרון הוא להפריט ולפרק את חברת חשמל לכמה חברות שכולן ישתמשו באותה תשתית אך יתחרו זו בזו. אין לי שום בעיה עם התארגנות עובדים אך חוקים פרימיטיביים כמו קביעות ושביתות במקומות קריטיים כמו נמלים וחשמל תופסות את המדינה בביצים.. ההתארגנות בחברות פרטיות הרבה יותר הוגנת.
תומר  |  12.06.13
11.
על החברה להכריז על פשיטת רגל ולהכנס לכינוס נכסים.
תחנות הכוח יימכרו לצורך החזר החובות, הפנסיה התקציבית תימחק והעובדים יוכלו לקבל דמי אבטלה מביטוח לאומי או שיסכימו לעבוד בשכר ריאלי. המדינה תצטרך לשלם את הערבויות שנתנה, וזהו. בתור נושים - העובדים הם תמיד אחרונים בתור. אני בטוח שהסינים ישמחו לתפעל את התחנות בזמן המעבר ושצה"ל ישמח לשמור שהעובדים לשעבר לא יעשו צרות.
סנופקין , שומרון  |  12.06.13
9.
היכונו לעליית מחירים כמו שקרה בכל העולם
השכר הוא כ 10% כשהחברה תופרט עלות השכר תעלה כי הבעלים והמנכל ועוד מנהלים בכירים יתחילו לקבל שכר אסטרונומי. הבעלים ירצה להחזיר השקעות ויעלה את המחירים כשבמקביל לא ייצר כאשר לא יתאים לו. כן , יש דבר כזה. כמובן שיפוטרו עובדים שאלי יקרים קצת אבל מקצועיים .את מקומם יתפסו עבדים עם שכר נמוך שברור המקצועיות נמוכה. השרות ירד ועוד פעם המחיר יעלה. אז אם אנחנו עם טיפש שלא לומד מהניסיון של כל המדינות שבצעו הפרטה ומצטערות עלכך .אפשר אז לומר שמגיע לנו לאכול אותה בענק.
א ב י  |  12.06.13
לכל התגובות