אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התוכנה שתכין אותך לראיון עבודה ותחסל את פחד הקהל שלך צילום מסך: youtube

התוכנה שתכין אותך לראיון עבודה ותחסל את פחד הקהל שלך

פיתוח חדש של MIT מאפשר לאנשים בעלי חרדות חברתיות שונות ללמוד להתמודד עם הקשיים שלהם. זאת, על ידי מאמן אישי וירטואלי שמזהה היכן הם משדרים עוינות, חוסר ביטחון או מסרים שליליים אחרים

16.06.2013, 15:30 | הראל עילם

סטודנט מ-MIT הציג במהלך סוף השבוע את MACH - פיתוח חדש המסוגל לסייע לאוכלוסיות עם קשיים חברתיים ופחד קהל. מדובר בתוכנה שכוללת אווטאר שמאחוריו אינטליגנציה מלאכותית מתקדמת שמסוגלת לדמות אדם.

קראו עוד בכלכליסט

לתוכנה יכולת להבין את התנהגות המשתמש על ידי ניתוח הלחץ שלו כפי שמתבטא מטון הדיבור שלו ומצפיה בפניו דרך מצלמת רשת.

בין השאר, האווטאר יכול לעקוב אחרי תזוזות עיניים, חיוכים, כעס והנהונים - וזקוק רק לציוד בסיסי, כמו מצלמת רשת פשוטה, מחשב עם חיבור אינטרנט ומיקרופון. לאחר ניתוח התנהלות המשתמש, מציגה לו התוכנה את הרגעים ה"חלשים" שלו - ועצות לשיפור. בכך, יכולים אנשים לשדר יותר רוגע וביטחון בסיטואציות כנאומים וראיונות עבודה.

MACH מזכיר את מילו, הפרויקט השאפתני של מפתח המשחקים פיטר מולינו, במסגרתו ניסה לפתח "ילד וירטואלי" שיוכל להבין ילדים שמשתמשים בו ולזהות את שפת הגוף שלהם.

MACH, הפסיכולוגית הווירטואלית , צילום מסך: youtube MACH, הפסיכולוגית הווירטואלית | צילום מסך: youtube MACH, הפסיכולוגית הווירטואלית , צילום מסך: youtube

   

מאספרגר ועד חרדת בחינות

גם למוגבלויות נפשיות גיימינג טיפולי: המשחקים שמחברים אוטיסטים לסביבתם מסכי מגע ענקיים, משחקים שמשולבת בהם מצלמת הקינקט וקלידים מיוחדים ליצירת מוזיקה; כלים חדשים מעולם הגיימינג משמשים לטיפול באוכלוסיות עם צרכים מיוחדים ובמיוחד באוטיסטים הראל עילם, 3 תגובותלכתבה המלאה

לפי הערכות, 5% מהאוכלוסיה סובלים מקשיים שמקורם בחרדות חברתיות שונות - מאספרגר, דרך פחד קהל וכלה בביישנות בעת מפגש עם אנשים חדשים. מ. אשן הוק, מפתח התוכנה, ערך מספר ניסויים בהם השתתפו 90 נסיינים מהאוניברסיטה, שהראו שיפור בביצועים בראיונות - כולל ראיונות עבודה - על ידי כך שהאווטאר תדרך אותם קודם לכן.

"יכולות בין-אישיות הן הבסיס להצלחה בבית ובעבודה" הסביר הוק. "איך אנחנו נראים ומציגים את הרגשות שלנו, מגדיר אותנו. אבל אין יותר מדי כלים שיכולים לעזור לנו בזה". 

 

בשנים האחרונות נרשמו התקדמויות מרשימות בשימוש בטכנולוגיה בטיפול בבעיות נפשיות ורפואיות - מרובוטים שמתמחים בטיפול בקשישים ועד למגוון מכשירי מציאות מדומה המסייעים לסובלים מהלם קרב והתמכרויות.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
עונה על חלק מהצורך, הצלחה אמיתית בראיונות נובעת משינוי הפרספקטיבה (ראו קישור)
כמו כל הצלחה אחרת בחיים. כדי להצליח יש לראות כל צעד בדרך, כצעד ולא מטרה סופית. נכון, כשמגיעים לראיון עבודה המטרה המאוד ברורה של כל אחד מאיתנו היא להתקבל! ולזכות בעבודה. התפיסה הזו בעיתית וגורמת להרבה מאוד כישלונות... להלן קישור המסביר כיצד להתמודד עם הבעיה: http://izzunim.co.il/?p=1422
דורית מילר , חיפה  |  16.06.13
לכל התגובות