אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כיל: "ששינסקי מציג עובדות ונתונים לא נכונים" צילום: מיקי אלון

כיל: "ששינסקי מציג עובדות ונתונים לא נכונים"

בתגובתה להקמת הוועדה לטיפול באוצרות הטבע טוענת החברה: "אנחנו משלמים כבר היום את תקבולי המדינה הגבוהים ביותר בישראל"

17.06.2013, 15:34 | מיקי גרינפלד

כימיקלים לישראל (כיל)  הוציאה היום (ב') הודעה ראשונה בעקבות הקמת ועדת ששינסקי 2, ומנסה לפגוע באמינות העומד בראשה, פרופ' איתן ששינסקי.

קראו עוד בכלכליסט

"כיל מברכת על הקמת שישנסקי 2, ועל הכללתו של ההסכם מהשנה שעברה בכתב המינוי של הוועדה", נאמר בפתיחת ההודעה. בהמשך נפתח למעשה הקמפיין של כיל נגד העומד בראש הוועדה, ששינסקי - לאחר שכיל מודיעה כי היא תחייבת לשיתוף פעולה מלא עם הוועדה, רומזת החברה לאי כשרותו של ראש הוועדה לתפקיד: "אנו מצטערים כי פרופ' ששינסקי הביע כבר את דעתו בנדון אף לאחר פנייתו של שר האוצר אליו, באופן שפוגע במראית העין של הבדיקה העניינית והמקצועית של הדברים, וכל זאת תוך הצגת עובדות ונתונים לא נכונים ולא בדוקים", מציינת כיל בהודעה.

ועדת ששינסקי 2 תבחן את סוגיית התמלוגים במסגרת שימוש במשאבי הטבע של ישראל. הוועדה הוקמה בהמשך לדו"ח שהוגש על ידי ועדת ששינסקי הראשונה, אותה הקים שר האוצר היוצא, יובל שטייניץ. הוועדה עסקה בבחינת המדיניות הפיסקלית בנושא משאבי נפט וגז בישראל ובעקבותיה חוקק חוק מיסוי רווחי נפט.

שר האוצר יאיר לפיד, שמינה את הוועדה, השלים בימים האחרונים את מינוי חבריה וכבר בימים הקרובים זו תתכנס לישיבה ראשונה. איתן שישנסקי יעמוד גם בראש ועדה זו, ומכאן שמה. בעקבות הודעת שר האוצר על הקמת הוועדה צונחת היום מניית כיל ב-5% בבורסה של תל אביב.

  
מנכ"ל כיל סטפן בורגס, צילום: סיון פרג מנכ"ל כיל סטפן בורגס | צילום: סיון פרג' מנכ"ל כיל סטפן בורגס, צילום: סיון פרג

כיל מסבירה בהודעתה כי כבר עתה, מבלי שיועלו התמלוגים, היא משלמת למדינה סכומים גבוהים באופן חריג: "בעקבות פעולות שונות שנקטו הממשלה והכנסת כולל ההסכם שהכפיל את התמלוגים שמשלמים מפעלי ים המלח בגין כריית אשלג מים המלח; ובעקבות החרגתה של כיל מהחוק לעידוד השקעות הון - כיל משלמת כבר היום את תקבולי המדינה הגבוהים ביותר בישראל המסתכמים בכמיליארד שקל בשנה. תקבולי המדינה של כיל הכוללים תמלוגים מהרווח לפני מס, מס חברות ומס על הדיבידנד מגיעים כבר היום לכ 41% מהרווח לפני מס, ועל פי התוואי הקיים, תקבולי המדינה מהפקת האשלג מים המלח יגדלו אף יותר בשנים הקרובות ויגיעו לכ 59% מהרווח לפני מס – תקבולי המדינה הגבוהים ביותר בעולם האשלג. כיל מאמינה שאין צורך ואין מקום להמשיך ולהעלות את אחוזי התקבולים האלה בעתיד", מציינת ההודעה.

גם בחלק של ההודעה שבו מביעה כיל אמון בוועדה, היא מעבירה את המסר הברור לגבי האופן שבו היא רואה את הדברים: "החברה מאמינה ומקווה שוועדה זו, על כל חבריה, תבחן ברצינות ובמקצועיות את כל העובדות, הנתונים והמחויבות הנוכחית של הנוגעים בדבר, תוך בחינת טובתה של מדינת ישראל, כולל: הקהילות המקומיות שעשויות להיות מושפעות מהחלטות אלה, הציבור בכלל, העובדים והשותפים העסקיים של כיל, כמו גם בעלי המניות של החברה מהארץ ומהעולם".

ששינסקי כבר הוכיח במסגרת הוועדה הראשונה שעמד בראשה, כי הוא אינו נכנע לתכתיבים וללחצים של חברות הגז. ייתכן כי זה מספיק בכדי שבכיל ובחברה לישראל לא יקבלו בשוויון נפש את הבחירה החוזרת בו לדון בסוגיית התמלוגים הקריטית לרווחי החברה.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מי שהציב את ששינסקי התכוון להראות טוב בעיני הציבור אך לא בטובתו
הפגיעה בריווחיות של כיל תביא לצורך בהתיעלות שעד עתה ספגה החברה יחד עם האינוס של הממשלה בחיוב כיל בכריית המלח ! אם פותחים את ההסכמים אז יש להתחשב גם בפרמטרים נוספים בסופו של דבר אני מאמין שהתוצאה של ועדת ששינסקי 2 תהיה לא רחוקה מהמצב הקיים של תשלומים ותעסוקה !
17.06.13
1.
כיל כבר החליטה, להעביר את מרכז פעילותה לספרד
לכיל רישיונות הפקת משאבי טבע בספרד שכיום מנוצלים באופן חלקי ביותר. ממשלת ספרד מעונינת לצמצם את ממדי האבטלה אצלה ומתמרצת חברות גדולות להרחיב את עסקיהן בספרד. לכן, כיל מתכוונת בשנים הקרובות להרחיב את מפעליה בספרד, תוך צמצום הדרגתי של המפעלים בישראל. כמובן, שאין כל כוונה לסגור לחלוטין את המפעלים בישראל, כי אז הממשלה עשויה להעביר את הזכויות לחברה אחרת וכיל השותפה כיום בקרטל הקנדי רוסי, מאוד לא מעונינת שייכנס עוד מתחרה לשוק הדשנים והכימיקלים. כיל מחפשת "תירוצים" להעברת הפעילות כדי לצמצם את הנזק התודעתי ממהלכיה כמו גם לנסות למנוע שביתות של עובדיה. לכן, היא תתלה את העברת הפעילות בגזירות המיסוי ובהגבלות איכות הסביבה.
איש יהודי  |  17.06.13