אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
באטמ משיקה מערכת הגנת סייבר על תשתיות חיוניות וארגונים צילום: צביקה טישלר

באטמ משיקה מערכת הגנת סייבר על תשתיות חיוניות וארגונים

המערכת של באטמ מגינה על הרשת מבפנים, זאת בניגוד לפיירוול; הניטור נעשה בצד המשתמש ומאפשר לזהות שינויים בהתנהלות הרשת

17.06.2013, 15:13 | כלכליסט

באטמ מערכות מתקדמות המפתחת, מתכננת ומייצרת מערכות טלקום ומיכשור רפואי למעבדות, הודיעה היום (ב'), על השקת מערכת הגנת סייבר מקיפה עבור תשתיות חיוניות של מדינות וארגונים.

קראו עוד בכלכליסט

המערכת, שמפתחת CELARE, חברת בת של קבוצת באטמ, מספקת מעטפת הגנה היקפית לארגונים כנגד איומים. המערכת מהווה פתרון רשתי שלם המאפשר לארגון לבחון את השינויים בהתנהגות הרשת ולזהות בזמן אמת איומים.

בניגוד לפיירוול שמגן על הרשת מחוץ לארגון, המערכת מנטרת את תנועת הרשת ומקליטה אותה בצד המשתמשים, כך שבאמצעות אלגוריתמיקה מושכלת מבוצע ניתוח ההתראות בזמן אמת, הפקת תובנות וכלים למנהלי הרשת לטפל בארועים בצורה אפקטיבית.

המערכת של BATM מאפשרת גם ניטור של הרשת מצד המשתמשים, צילום: גלעד קוולרצ המערכת של BATM מאפשרת גם ניטור של הרשת מצד המשתמשים | צילום: גלעד קוולרצ'יק, shutterstock המערכת של BATM מאפשרת גם ניטור של הרשת מצד המשתמשים, צילום: גלעד קוולרצ

צבי מרום, מנכ"ל באטמ: "ממשלות, ארגונים וחברות ברחבי העולם מפנימים כי, בניגוד לעבר בו כוונו התקפות סייבר כנגד ארגונים ביטחוניים בלבד, קצב התקפות הסייבר היום על ארגונים ועל תשתיות קריטיות הולך וגובר, ובעיקר כנגד מערכות פיננסיות, ותשתיות גז, נפט, מים וחשמל. תחום לוחמת הסייבר הוא למעשה מרחב הלחימה החמישי היום, אחרי מרחב היבשה, הים, האוויר והחלל. מלחמת סייבר חוצת גבולות, יבשות, מדינות וארגונים מתנהלת היום באופן יומיומי."

השימוש הגובר בארכיטקטורת מחשוב מבוססת ענן בקרב ארגונים גדולים מוגבל היום עקב אתגרי אבטחת מידע ושמירת סודיות. בסקר שערכה אינטל לאחרונה בין מנהלי IT ברחבי העולם, הביעו 61% מן המשתתפים חשש ממחסור בכלים מתאימים להגנה מפני התקפות סייבר.

ניטור מלא של הרשת הארגונית, כולל יירוט רשת, מודיעין עסקי ואיתור אנומליות ברשת, מספק למדינה, ארגון וחברה תמונה מלאה של כלל האיומים על הרשת הארגונית, כגון תוכנות ריגול, זליגת מידע, איומים פנימיים ותוכנות זדוניות המחבלות בפעולתה.

בחברה טוענים כי מוצרי הסייבר שלה מסוגלים לספק אבטחת סייבר עבור תעבורה ברשתות IP הכוללות מערכות מיתוג, מערכות ניתוב והצפנות ברשת במהירויות גבוהות של עד 40 ג'יגה-ביט בשנייה ובעלויות נמוכות כך שהפתרון יכול להתאים גם עבור חברות בעלות משאבים מוגבלים.

מנכ"ל חברת CELARE העוסקת בסייבר ,חברת בת של באטמ ,הינו תת אלוף במילואים משה מרקוביץ, אשר שימש כקצין קשר אלקטרוניקה ומחשבים ראשי בצה"ל ובמגזר העסקי שימש כסמנכ"ל באלביט מערכות ובתדיראן קשר. באטמ צופה כי הזמנות ראשונות למערכת תתקבלנה בתחילת שנת 2014.

תגיות