אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
במשרד החוץ דורשים קייטנות לילדים ומענק יציאה לחו"ל של 25 אלף שקל

במשרד החוץ דורשים קייטנות לילדים ומענק יציאה לחו"ל של 25 אלף שקל

עובדי משרד החוץ מחריפים את מאבקם מול האוצר ולא ייתנו שירותים קונסולריים בארץ ובחו"ל. במשרד האוצר טוענים: "הם מנותקים מהמצב"

18.06.2013, 07:15 | הדס שפר

עובדי משרד החוץ נערכים לסיבוב נוסף של מאבק במשרד האוצר. מחר יקיים בית הדין האזורי לעבודה בירושלים דיון נוסף בנושא, לאחר שפגישת המשא ומתן בין הצדדים, שהשופטת דיתה פרוז'ינין הורתה עליה, התפוצצה. עד לדיון החליטו עובדי משרד החוץ להחריף את העיצומים שלהם והודיעו על הפסקת מתן שירותים קונסולריים בארץ ובחו"ל ומתן אשרות עבודה לזרים בארץ.

קראו עוד בכלכליסט

הסכסוך בין הצדדים החל לפני יותר מחצי שנה. עובדי משרד החוץ דורשים את הסדרת תנאי השירות והשכר של עובדי שירות חו"ל בהסכם קיבוצי, תיקון עיוותים ושחיקה שנוצרו במהלך השנים, קביעת מנגנוני פיצויים לבני זוג והשוואה של המיסוי בחו"ל לנהוג בארץ. העובדים טוענים שמשרד האוצר לא מעוניין לנהל משא ומתן בנושא, ואילו באוצר טוענים כי הם מוכנים לדון על כך ללא תנאים מקדימים.

יאיר פרמור יו"ר ועד עובדי משרד החוץ יאיר פרמור יו"ר ועד עובדי משרד החוץ יאיר פרמור יו"ר ועד עובדי משרד החוץ

משרד החוץ מעסיק 1,020 עובדים ישראלים בארץ ובחו"ל, נוסף ליותר מ־1,000 עובדים מקומיים בחו"ל. בהסתדרות, המייצגת את עובדי משרד החוץ, אומרים כי נוצר מצב שאינו עולה על הדעת, שבו "כשעובדי משרד החוץ נמצאים בשליחות בחו"ל, תנאי העבודה והשכר שלהם, אף שהם עובדים מאורגנים בהסדרות, לא נקבעים במנגנון קיבוצי בכלל, אלא באמצעות הוועדה בין־משרדית. זו ועדה שחברים בה אך ורק נציגי המדינה, אין בה נציגי עובדים ואין בה נציגי הסתדרות. לטענה הזאת אין שום פן כספי. העובדים מבקשים שהשכר ייקבע בהסכם קיבוצי".

משרד האוצר טען בתגובה כי עובדי משרד החוץ מעלים בין היתר דרישות לא הגיוניות, כמו מימון קייטנות ילדים מצד המדינה או מענק של 25 אלף שקל לעובד שמסכים לצאת לשליחות בחו"ל. "מדובר בדרישת מענק מעבר לשכר שלהם, שגם ככה הוא גבוה בחו"ל, אף שמהות התפקיד שלהם היא ייצוג בחו"ל", אומרים באוצר.

מלבד זאת, באוצר נטען כי לעובדי השירות הציבורי יש מראש שכר גבוה. לפי נתוני הממונה על השכר באוצר, כ־10% מהעובדים במשרד החוץ הם בעלי שכר "נמוך", כ־9,000 שקל ברוטו בחודש, כ־80% מהעובדים מרוויחים בין 13 ל־19 אלף שקל ברוטו בחודש, וה־10% הנותרים מוגדרים כבעלי שכר גבוה ומרוויחים בממוצע 29 אלף שקל ברוטו בחודש.

עוד מזכירים באוצר את ההסכם האחרון שהאוצר חתם עליו עם עובדי משרד החוץ בינואר 2011 ויצר שקט תעשייתי לשנתיים, שהסתיים בינואר השנה. "כל העובדים זכו לתוספת שכר של כ־7%, הם הוחרגו מההסכם ובסופו של יום, כשמסתכלים על כל התוספות לשכר הבסיס, קיבלו 20%", מסביר גורם באוצר.

לבסוף מדגישים באוצר כי מדובר בתקופה שהמצב הכלכלי בה לא פשוט. "יכול להיות שאם הדרישות הללו היו עולות בתקופה אחרת היה קל יותר ללכת לקראתם, אבל הם מנותקים, זה פשוט לא ייאמן", אומר הגורם.

תגיות