אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפעל הסלמון של נטו נסגר בשל ליסטריה צילום: צפריר אביוב

חשיפת כלכליסט

מפעל הסלמון של נטו נסגר בשל ליסטריה

החיידק נמצא בדגי סלמון מעושנים שמייצר המפעל בקריית מלאכי. נטו אספה מוצרים מרשתות השיווק בשלושה מועדים שונים. נטו: "מחלקת הסלמון המעושן מהווה נתח מזערי מכלל מוצרי דלידג. ייתכן שהשבוע מחלקה זו תחזור לפעילות"

18.06.2013, 07:05 | אורנה יפת

מפעל דגי הסלמון של חברת ויליגר, בבעלות קבוצת נטו של משפחת עזרא, המייצר חלק ממותגי דלידג וסטרלינג, סגור זה כשלושה שבועות בשל חיידק הליסטריה שנמצא בדגי סלמון מעושנים שמייצר המפעל, כך נודע ל"כלכליסט". מדובר במפעל בודד הנמצא בתוך מתחם מפעלים של נטו, בהם מיוצרים מוצרי מזון אחרים, שלא נפגעו מהחיידק ופועלים כרגיל.

החברה ביצעה בהנחיית משרד הבריאות שלושה "ריקולים" (איסוף מהמדפים ברשתות שיווק - א"י) של מוצרי דגי סלמון מעושנים במהלך החודש החולף. ב־16 במאי נאספו מהמדפים דגי סלמון מעושנים קפואים במותג סטרלינג וסלמון מעושן מצונן במותג דלידג. שבועיים לאחר מכן, ב־30 במאי, נאספו מהמדפים שוב אותם מוצרים עם תאריכי תפוגה אחרים, וב־12 ביוני אספה החברה בשלישית מהמדפים דגי סלמון מעושנים במותג דלידג. אף שהחברה עורכת בדיקות חוזרות ונשנות, היא עדיין לא הצליחה להגיע לתוצאות שמראות שהחיידק נעלם והמפעל מחוטא.

מתחם המפעלים של נטו בקריית מלאכי. "מקור התקלה בדגי הסלמון המיובאים", צילום: צפריר אביוב מתחם המפעלים של נטו בקריית מלאכי. "מקור התקלה בדגי הסלמון המיובאים" | צילום: צפריר אביוב מתחם המפעלים של נטו בקריית מלאכי. "מקור התקלה בדגי הסלמון המיובאים", צילום: צפריר אביוב

החיידק מסוכן במיוחד לנשים הרות ותינוקות

אכילת מזון מזוהם בחיידק הליסטריה עלולה לגרום למחלת הליסטריוזיס שהתסמינים שלה הם, בין היתר, כאבי שרירים, עייפות וחום. נשים הרות נמצאות בסיכון גבוה ללקות במחלה והחיידק אף עלול לגרום להפלות. גם ילדים, תינוקות ואנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה חשופים לחיידק יותר מאחרים וההשפעה עליהם עלולה להיות קשה יותר.

משרד הבריאות פרסם הודעה על הריקולים באתר האינטרנט שלו ולדבריו, אף הוציא הודעה לכתבי הבריאות, אולם הנושא כמעט ולא זכה לחשיפה. לפי משרד הבריאות לא ברור מהו מקור הזיהום בדלידג ונבדקות כמה השערות על ידי המפעל, אך אין מסקנות חד־משמעיות.

בנטו טוענים כי סגירת המפעל נובעת מבעיה בחומר הגלם של דגי הסלמון המעושנים אשר מיובאים מחו"ל. סגירת המפעל גורמת להפסד כספי עבור החברה, שקשה להעריכו בשלב זה, אך בנטו מנסים להמעיט בגודלו של האירוע ואומרים כי פעילות דגי הסלמון המעושנים מהווה רק כ־3% מהיקף מכירות המותגים תחת המותג דלידג.

נטו משווקת תחת המותג דלידג דגים ופילטים, קציצות דגים, שניצלים, גפילטע פיש, דגים מתובלים, סלטי דגים כגון הרינג ואיקרה, ועוד. לחברה מפעל לעיבוד דגי בריכות ודגים מיובאים שממוקם בבית שאן ובו נעשית מרבית פעילות המותג דלידג.

"המפעל הפסיק לייצר מיוזמתו ומבצע חיטוי"

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "המפעל הפסיק לייצר מיוזמתו בהתאם לנוהלי משרד הבריאות ומבצע חיטוי וניקוי של המפעל. המפעל יחזור לפעילות שגרתית רק לאחר ביצוע תהליך החיטוי ובתיאום עם משרד הבריאות".

מנטו נמסר: "מבדיקות שנערכו עולה כי מקור התקלה ככל הנראה הוא בחומר הגלם (דגי הסלמון המיובאים). מחלקת הסלמון המעושן מהווה נתח מזערי מכלל פעילות ומוצרי דלידג, וייתכן כי עוד השבוע מחלקה זו תחזור לפעילות לאור בדיקות שהחברה עושה בשיתוף משרד הבריאות. כל שאר התוצרת של דלידג משווקת ומיוצרת כרגיל, וחלקה הגדול מיוצר במפעל בבית שאן, שאין לו כל קשר לבעיה. הריקול נעשה על פי הנחיות משרד הבריאות ופורסם הן בעיתונות הארצית והן בעיתונות המגזרית בשפות הרוסית והעברית".

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות



10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה