אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד המשפטים לגוגל: איזה מידע נאסף ממשקפי Glass? צילום: איי אף פי

משרד המשפטים לגוגל: איזה מידע נאסף ממשקפי Glass?

הרשות למידע, משפט וטכנולוגיה, רגולטור הפרטיות הישראלי, חבר למספר מקבילים בחו"ל וביחד העבירו לענקית החיפוש שורת שאלות נוקבות בנוגע למשקפיים החכמים שלה

18.06.2013, 17:10 | עומר כביר
משרד המשפטים, בשיתוף עם רגולטורים בתחום הפרטיות ממדינות נוספות, פנה לגוגל בדרישה להשיב על שאלות שונות שמעוררים המשקפיים החכמות גוגל גלאס לגבי פגיעה אפשרית בפרטיות אזרחים.

קראו עוד בכלכליסט

המשקפיים של גוגל אמנם עדיין בשלבי ניסוי ונמצאים בידיהם של כמה מאות בודדות של משתמשים, אבל החרדות שהם מעלים לגבי פגיעה בפרטיות מעוררים תגובות קיצוניות מצד גורמים שונים - החל מבעלי עסקים שהודיעו שיאסרו כניסה של לקוחות שמרכיבים אותם ועד מחוקקים שכבר החלו בניסוח חוקים להגבלת פעילותם.

משקפי גוגל. הרגולטורים חרדים לפרטיות המשתמש, צילום מסך: youtube משקפי גוגל. הרגולטורים חרדים לפרטיות המשתמש | צילום מסך: youtube משקפי גוגל. הרגולטורים חרדים לפרטיות המשתמש, צילום מסך: youtube

כעת, מצטרפים לקלחת גם רגולטורי פרטיות ממדינות שונות. “אנחנו כותבים לך על מנת להעלות שאלות מנקודת ההבט של הפרטיות", הם כותבים במכתב שהעבירו למנכ"ל גוגל, לארי פייג'. “רבים העלו חששות ברורים וברורים פחות לגבי ההשלכות על הפרטיות שיהיו למכשיר. הועלו חששות ממעקב תמידי ושאלות לגבי איסוף המידע על ידי גוגל".

על המכתב חתומה, מטעם ישראל ראש רמו"ט (הרשות למשפט, מידע וטכנולוגיה), ריבקי דב"ש, ולצדה רגולטורים בולטים כמו נציבת הפרטיות של קנדה, ג'ניפר סטודארט, ורגולטורים בתחום הפרטיות מאוסטרליה, ניו זילנד, מקסיקו ושווייץ.

האם גוגל שקלה את ההשלכות האתיות?

החתומים על המכתב מפנים לפייג' כמה שאלות חשובות שמעורר המוצר, ובהן: אילו מנגנונים להבטחת הפרטיות יש במכשיר, איזה מידע אוספת גוגל מהמשקפיים ואיך היא חולקת אותו עם גורמים חיצוניים, האם גוגל שוקלת השלכות חברתיות ואתיות רחבות יותר כמו איסוף חשאי של מידע על אנשים פרטיים והאם החברה ביצעה הערכת סיכוני פרטיות.

"זה חשוב בעבורנו להעלות את חששות אלו", נכתב. “אנו מעוניינים מאוד לשמוע על השלכות הפרטיות של המוצר החדש הזה והצעדים שננקטו כדי לוודאי שהזכות לפרטיות תכובד בכל העולם".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
פשוט לאסור על המוצר הזה לצאת לשוק
אין שום טעם בלהציג שאלות לגוגל כי מי שיאמין לתשובות אינו אלא פתי המשלה את עצמו. המטרה של גוגל ברורה ופשוטה, לחדור לפרטיות שלנו ולמסחר אותה לטובת עצמם בלבד. יש לך ג'ימייל? לא שאלו אותך אם אתה רוצה להשתתף בגוגל+ אתה פשוט שם והם אוספים עליך פרטים. צריך לפרק בחוק את הקישורים בין האפליקציות השונות שלהם - מייל, יוטיוב וכו'.
גיל  |  19.06.13