אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ג'ון צ'יימברס: סיסקו תשקיע 15 מיליון דולר בחברות ישראליות צילום: מארק ניימן

ג'ון צ'יימברס: סיסקו תשקיע 15 מיליון דולר בחברות ישראליות

"בישראל יש הרבה הזדמנויות לרכישות ומיזוגים", אמר מנכ"ל החברה. הוא נפגש עם ראש הממשלה נתניהו, נאם בוועידת הנשיא והכריז על פעילות להכשרת מומחי אבטחה. בנוסף, התייחס למדיניות המיסוי המקומית

19.06.2013, 12:43 | מאיר אורבך

"לסיסקו יש 40 מיליארד דולר שהיא לא יכולה להחזיר לארצות הברית בגלל נושאי מיסוי ויכולה להקדיש חלק גדול ממנו לרכישות", אמר ג'ון צ'יימברס, מנכ"ל סיסקו העולמית במפגש עיתונאים שנערך היום (ד') במסגרת ועידת הנשיא. "הכסף הזה יכול להיות מיועד לרכישות ומיזוגים וכאן בישראל יש הרבה אפשרויות לרכישות". קודם לכן, פגש צ'יימברס את ראש הממשלה בנימין נתניהו ודן עמו בפעילות החברה בישראל.

קראו עוד בכלכליסט

צ'יימברס הודיע שסיסקו תקים בישראל מעבדת מחקר שתעסוק באבטחת מידע ותשתף פעולה עם מוסדות אקדמיים במטרה להכשיר את הדורות הבאים של מומחי הסייבר, תגייס 100 עובדים נוספים בארץ ותשקיע 15 מיליון דולר באמצעות קרנות הון סיכון, אשר מתמקדות בתחום האבטחה. לפי ערכות, תשקיע סיסקו מאות מיליוני דולרים בפרויקט הסייבר שלה בישראל.

מנכ"ל סיסקו, ג מנכ"ל סיסקו, ג'ון צ'יימברס | צילום: רמי חכם מנכ"ל סיסקו, ג

מדיניות המיסוי קובעת היכן נשקיע

בהתייחסו לנושא של סוגיות המס המוטל על חברות בישראל ובארצות הברית אמר צ'יימברס: "מדיניות המס של ארצות הברית נכתבה לפני שהיו חברות בינלאומיות. אנחנו משלמים מס של 33% שם וזה המס הגדול ביותר. זה המדינה היחידה שלא מכניסה רווחים בחזרה וזו הסיבה שאנחנו לא מחזירים כספים לארה"ב. מדינת ישראל צריכה לעזור לחברות שלה להיות תחרותיות ככל האפשר מול שאר העולם".

צ צ'יימברס ושר האוצר, יאיר לפיד. המסים הם שיקבעו אם ישקיעו בישראל | צילום: רמי חכם צ

"מדיניות מס קובעת הרבה למדינה כולל את התעסוקה והעסקים", הסביר. "שינוי של מיסוי יכול לפגוע בחברות ולכן חייבים להיזהר. הדרך הטובה ביותר להגדיל הכנסות ממיסוי היא צמיחה של המדינה. אני חושב שמדיניות מס תקבע אם תוכלו למשוך חברות בינלאומיות ורכישות לכאן", הוסיף צ'יימברס. "מדיניות מיסוי קובעת להיכן נלך. יש לי 40 מיליארד דולר מחוץ לארצות הברית וזה גדל מידי שנה ב-5 מיליארד דולר ואין לנו כוונה להחזיר את זה לנוכח מדיניות המיסוי".

במפגש אמר צ'יימברס שסיסקו תהיה שותפה לפרויקט של מדינת ישראל בחיבור של תשתיות התקשורת בישראל בחיבור מהיר עד לבית (FTTH). "זהו פרויקט שיימשך בשבע עד עשר השנים הבאות וידרוש מימון של מיליארדי שקלים", אמר בועז מעוז, מנהל הפעילות של סיסקו בישראל.

ישראל בחרה לעבור לסיבים אופטיים עד לבתים. סיסקו צפויה לממן חלק מהפרויקט, צילום: shutterstock ישראל בחרה לעבור לסיבים אופטיים עד לבתים. סיסקו צפויה לממן חלק מהפרויקט | צילום: shutterstock ישראל בחרה לעבור לסיבים אופטיים עד לבתים. סיסקו צפויה לממן חלק מהפרויקט, צילום: shutterstock

"ישראל עוברת כיום ממדינת סטארט-אפ למדינה דיגיטלית מתקדמת. חוזקה הוא ביכולתה לנוע במהירות מול השינויים שקורים בעולם. מדינת ישראל החליטה שסיבים אופטיים עד הבית הם העתיד של המדינה. חיבור הסיב האופטי לכל מקום ייצור שינוי בדרך שבה אנשים עובדים וחיים", הוסיף. סיסקו צפויה לממן כ-140 מיליון דולר מפרויקט הסיבים האופטיים.

שמעון פרס? נכס לאומי

במהלך ביקורו נפגש צ'יימברס גם עם נשיא המדינה. "שמעון פרס הוא אחד האנשים הנערצים עליי בעולם והוא אחד הנכסים הגדולים שיש לישראל כיום", אמר. "היכולת שלו לחלום וליישם את החלום. אנחנו עושים דברים רבים ביחד ויש לנו יחסים נפלאים", אמר.

אני מאוד אוהב את ישראל וכל הזמן רוצה ללמוד. ישראל היא שניה רק לארצות הברית. אנחנו מאוד מחויבים לישראל ורכשנו כאן שתי חברות. תחום המובייל הוא התחום הגדול והחשוב ביותר כיום, לצד מכשירים ותשתיות. אנחנו רוכשים כיום בעיקר בתחום המובייל והרכישה של אינטוסל היתה כזו".

"לפני שנה היינו מאוד אופטימיים ביחס לכלכלה", אמר. "אנחנו אינדיקטור טוב מאוד לכלכלה האמריקאית. קנינו 15 חברות כתוצאות מהאופטימיות הזו והיתה לנו הצלחה מרשימה ברכישות אלה. הצלחנו לשמור על 65% הצלחה ברכישה עם עזיבה מאוד נמוכה של עובדים ושילוב טכנולוגיה. בישראל לא היתה כל עזיבה של עובדים".

תגיות