אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכתב מקבוצת אריסון דוחה אפילו הוראת בג"ץ

בלעדי לכלכליסט

מכתב מקבוצת אריסון דוחה אפילו הוראת בג"ץ

לפני שבועיים היתה מועצת מקרקעי ישראל אמורה לדון בהוראת בג"ץ בנהלים לשינוי ייעוד למגורים על שטחים גדולים. הנהלים, שעשויים להשפיע גם על בריכות המלח, גרמו לקבוצת אריסון להפעיל את יועציה המשפטיים

20.06.2013, 08:47 | עינת פז־פרנקל ותומר גנון

כיצד ירדה במפתיע מסדר היום של מועצת מקרקעי ישראל ההחלטה על בריכות המלח שבבעלות קבוצת אריסון? מסמך שהגישה הקבוצה למחלקת הבג"צים בפרקליטות חושף מדוע עד כה לא התקיים הדיון בעניינה במועצה. כפי שנחשף ב"כלכליסט", מועצת מקרקעי ישראל החליטה במפתיע, יום לפני ישיבתה שנערכה ב־3 ביוני, שלא לדון בהחלטה הקובעת כללים על שטחים הגדולים מ־20 דונם שמשנים ייעוד למגורים, ושאליה נדרשה בעקבות בג"ץ בריכות המלח.  

קראו עוד בכלכליסט

לאחר ש"כלכליסט" חשף את היקף השטחים שיצטרכו חברות גדולות להחזיר למדינה אם תאושר הצעת ההחלטה, ירדה ההצעה מסדר היום. הצעת ההחלטה היא תוצר של פסיקת בג"ץ בעתירה בעניין בריכות המלח בעתלית ובאילת. לאחר שמינהל מקרקעי ישראל וחברת המלח של משפחת דנקנר חתמו ב־2003 על חוזה שהעניק לחברת המלח זכויות בנייה בשטח הבריכות תוך שינוי ייעודן מתעשייה למגורים, הגישה החברה להגנת הטבע עם ארגונים נוספים עתירה לבג"ץ נגד ההסכם. בעתירתה דרשה החברה להגנת הטבע להשאיר את השטחים בייעודם המקורי ולא לשנות אותם למגורים ומסחר, לאור ערכי הטבע הרבים הנמצאים בבריכות אלה.

שרי אסון. מבקשת להציג את "התמונה המלאה" בפני מועצת מקרקעי ישראל שרי אסון. מבקשת להציג את "התמונה המלאה" בפני מועצת מקרקעי ישראל שרי אסון. מבקשת להציג את "התמונה המלאה" בפני מועצת מקרקעי ישראל

כיצד הצליחה אריסון להוריד מסדר היום את ההחלטה? ממכתב ששיגרו באי כוחה של הקבוצה, עורכי הדין פנחס רובין ויעקב וינרוט, לשר השיכון אורי אריאל ולמינהל רשות מקרקעי ישראל עולה כי לאריסון נודע ב"אקראי" על הצעת ההחלטה. "מהפכת המדיניות שעיקרה, למרבה הצער, עוסק בקניין של חברות המלח באופן בלתי סביר בעליל נודעה לנו באקראי, ללא שרשות מקרקעי ישראל טרחה להודיענו מבעוד מועד", טענו וינרוט ורובין, שהוסיפו כי "המדיניות החדשה מהווה פגיעה קשה בקניינן של חברות המלח ובעלת אופן רטרואקטיבי ובלתי סביר מאוד". חברת המלח ביקשה ארכה של חודש־חודשיים כדי להעביר למועצה התייחסות מפורטת להחלטה, "כדי שהתמונה המלאה והפגיעה בשלמותה ובאי־סבירותה תעמוד לנגד מליאת המועצה. לפיכך מתבקשת המועצה להימנע מלקיים דיון במדיניות מהפכנית ופוגענית זו".

ל"כלכליסט" נודע שהמועצה צפויה לדון בסוגיה בחודש הבא. אם תתקבל ההחלטה, העתירות לבג"ץ "יתייתרו מאליהן", נכתב בהודעת פרקליטות המדינה לבג"ץ שנשלחה השבוע.

מרשות מקרקעי ישראל נמסר כי "ההצעה אינה ייחודית לבריכות המלח וחלה על מאות אם לא על אלפי נכסים. ההצעה פורסמה כנדרש טרם הישיבה ועקרונותיה פורטו בחוות דעת היועץ המשפטי של המינהל בנושא בריכות המלח. לאור פניית החברה, לפנים משורת הדין הוחלט לדחות את הדיון לישיבה הקרובה".

מחברת המלח ומבא כוחה עו"ד רובין מגורניצקי ושות' לא נמסרה תגובה.

תגיות