אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"פריז עלולה להפוך ליעד הבא של המחאה החברתית" צילום: בלומברג

"פריז עלולה להפוך ליעד הבא של המחאה החברתית"

לפי ההיסטוריון ניאל פרגוסון, האבטלה הגואה בקרב צעירי אירופה עלולה להבעיר את רחובות הערים הגדולות. על המהומות בברזיל: "התסכול שם מבעבע". בזכות המחאה: ארבע ערים בברזיל ביטלו תוכניות להעלות את תעריפי התחבורה הציבורית

20.06.2013, 09:32 | סוכנויות הידיעות

ההיסטוריון והכלכלן ניאל פרגוסון הזהיר בראיון ב־CNBC כי המחאות החברתיות שניצפו בשבועות האחרונים בטורקיה ובברזיל, צפויות להתפשט בקיץ הקרוב לערים הגדולות באירופה.

לפי פרגוסון, שיעור האבטלה הגואה בקרב צעירי אירופה עלול בהחלט ללבות את אש המחאה. "הערים האירופיות הגדולות, פריז בראשן, נראות פגיעות במיוחד", ציין. "לפריז מסורת עתיקת יומין של מהומות בהשוואה לשאר ערי העולם".

משטרת סאו פאולו נערכת להדיפת מפגינים, שלשום, צליום: איי אף פי משטרת סאו פאולו נערכת להדיפת מפגינים, שלשום | צליום: איי אף פי משטרת סאו פאולו נערכת להדיפת מפגינים, שלשום, צליום: איי אף פי

עוד אמר פרגוסון כי נתוני הצמיחה המאכזבים בשווקים המתעוררים צפויים לגרום גם להתפשטות מהומות בזירות הללו.

בהתייחסו למהומות המתפשטות בברזיל אמר פרגוסון, פרופ' באוניברסיטת הרווארד, כי "בתקופה האחרונה מצבה של הכלכלה הברזילאית פחות מזהיר". לדבריו, הצעירים התרגלו לעלייה ברמת החיים ולהתכווצות הפערים החברתיים "מרמות שיא מזעזעות". עם זאת, הכלכלה נמצאת עתה בהאטה, ובעקבות האכזבה, אומר פרגוסון, "מבעבע התסכול".

פרגוסון התייחס במהלך הראיון גם לחוסר היציבות החברתית הגובר בסין. "יותר מכל, ההנהגה שם חוששת מהאפשרות של הפיכה", אמר. לדבריו, בעת ביקורו בסין באפריל הוא שמע כי מנהיגים בבייג'ינג כבר החלו לקרוא בעיון את ספרו של הוגה הדעות הצרפתי מהמאה ה־19 אלכסיס דה טוקוויל, "המשטר הישן והמהפכה". "הם מדמים את עצמם לצרפת במאה ה־18", טען פרגוסון. עם זאת, הוא אינו צופה כי בעת הקרובה יתפרצו ברחובות בייג'ינג מהומות נוסח ברזיל. "אם יש דבר אחד שהמפלגה הקומוניסטית בסין עושה כמו שצריך, זה לשמור על הסדר הציבורי", אמר.

בתוך כך ההפגנות בברזיל נגד יוקר המחיה, שפרצו בסוף השבוע בגלל ההחלטה להעלות את מחירי הנסיעה באוטובוסים וברכבות, המשיכו לצבור תאוצה. שלשום נאספו 50 אלף מפגינים מחוץ לקתדרלה המרכזית של סאו פאולו, וזאת לאחר שערב קודם לכן הפגינו 240 אלף בני אדם ברחבי המדינה. הרשויות המקומיות בארבע ערים כבר הודיעו כי יבטלו את התוכניות להעלות את מחירי הנסיעה. עם זאת, ייתכן שלא יהיה בכך כדי להרגיע את הרוחות, שכן ההפגנות מתמקדות עתה בעיקר בחוסר שביעות הרצון הכללי מהחיים בברזיל ובאופן מיוחד מהשלטון. במרכז המחאה: הזעם של מעמד הביניים המופנה נגד תעדוף ממשלתי למימון המונדיאל שיתקיים בשנה הבאה ואולימפיאדת 2016 בסכומי עתק, על חשבון פתרון מצוקות חברתיות בוערות.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אבטלה או לא זה לא משנה, מלחמת התרבויות בפתחה של אירופה
יכול להיות שאבטלה ובעיות כלכליות יהיו הניצוץ, אבל חבית חומר הנפץ המוסלמית היא עובדה בצרפת ובאירופה בכלל והיא ענקית. זה רק עניין של זמן עד שהמיעוט המוסלמי הגדול יתקרב במימדיו לגודל של האוכלוסיה הילידה בצרפת ואז יתחיל מאבק שליטה טבעי שההיסטוריה האנושית נלאה בכאלה. מדובר בשתי תרבויות שונות זו מזו בדת, שפה, מנהגים וככמעט כל מאפייני התרבות וההתנגשות היא בלתי נמנעת כאשר יחל מאבק על דומיננטיות ועל הצביון העתידי של צרפת.
20.06.13
לכל התגובות