אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הציבור מתחיל לעזוב את שוק האג"ח הממשלתי וחוזר למניות" צילום: אריאל שרוסטר

"הציבור מתחיל לעזוב את שוק האג"ח הממשלתי וחוזר למניות"

כך לפי רוני סגרה, ממיטב-דש בתגובה לעליות החדות בימים האחרונים בתשואות בשוק האג"ח המממשלתיות. יניב חברון, מאקסלנס: "המגמה של עזיבת השוק הממשלתי כבר החלה, אולם ייקחו לפחות שנתיים עד שנראה חזרה מאסיבית לשוק המניות"

23.06.2013, 15:46 | ערן סוקול ורחלי בינדמן

"הציבור מתחיל להרגיש לא בנוח לנוכח התשואות הנמוכות באג"ח הממשלתי ומחפש את התשואה העודפת שניתן למצוא בקרנות הקונצרניות והמנייתיות", כך אמר היום (א') ל"כלכליסט" רוני סגרה, מנהל השקעות בכיר במיטב-דש קרנות נאמנות בהתייחסות לעליות החדות בתשואות האג"ח הממשלתיות בעולם בימים האחרונים.

"בסביבת ריבית כל כך נמוכה, עלויות הגיוס של החברות הן נמוכות ויותר קל להתפתח כחברה, כלומר למניות יש פוטנציאל עליות. האג"ח הממשלתי לעומת זאת, די ממוצה והסיכוי להפסדי הון גדול בעיקר במח"מים הארוכים. לפי אופי הגיוסים כרגע, נראה שהציבור מאמין שהמצב בשווקים הולך ומשתפר", הוסיף סגרה.

יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס נשואה התייחס גם הוא לנושא ונשמע מעט אחרת מסגרה: "עזיבה של אג"ח ממשלתי וחיפוש אחר עודף תשואה שקיימת באפיק הקונצרני ובעיקר במניות, זו מגמה שהתחילה לפני כחודש. לא בהכרח שהמגמה הזאת תימשך עוד זמן רב. זה תלוי בעיקר במה שיקרה בתשואות של האג"ח הממשלתי ביחס לאג"ח האמריקאי".

"בדומה לארה"ב שם היתה מגמה דומה של מעבר מאג"ח ממשלתי לאפיקים המנייתיים והקונצרניים, ברגע שראינו את התשואות הממשלתיות מטפסות שם כלפי מעלה האפיק הקונצרני סבל מירידות שערים. כלומר, אם בישראל תשואות האג"ח הממשלתי ימשיכו לעלות ולעקוב אחר האג"ח האמריקאי אז התנודתיות בשוק הקונצרני והמנייתי תגדל וכנראה שהמגמה הזאת תיפסק", הוסיף חברון.

"לדעתי נראה בתקופה הקרובה עצבנות בשווקים, כל נתון כלכלי שיתפרסם ישפיע על האג"ח האמריקאי ויקרין על השווקים בעולם כולו. ברגע שהציפיות להעלאת ריבית יהיו ברורות יותר ונראה התייצבות בשוק האג"ח, רק אז נראה חזרה מאסיבית של הציבור למניות, זה לא הולך לקרות בשנה הקרובה להערכתי, אולי תוך שנתיים או יותר", סיכם חברון.

גיוסים של 850 מיליון שקל לקרנות

המסחר בשוק קרנות הנאנות התאפיין בשבוע החולף בהמתנה להודעת הנגיד האמריקאי, בן ברננקי - ולאחר שזו הגיעה, באכזבה מדבריו על צמצום עתידי של רכישות האג"ח על ידי הפד.  הודעת ברננקי גררה עלייה חדה של התשואות בשוק האג"ח המממשלתי וירידות חדות במדדי המניות. למרות זאת, תעשיית קרנות הנאמנות רשמה בשבוע החולף גיוסים של כ-850 מיליון שקל. כך עולה מסקירת כלכלני מיטב-דש שפורסמה היום.

קראו עוד בכלכליסט

הקרנות המסורתיות רשמו במהלך השבוע גיוסים של כ-520 מיליון שקל, עלייה של כ-25% לעומת השבוע הקודם. כאשר בקרנות המנייתיות נרשמה עלייה של כ-35% בקצב הגיוסים, עם גיוס של כ-80 מיליון שקל שהתחלקו באופן שווה בין קרנות מניות בארץ ובחו"ל. באגרות החוב הממשלתיות נרשמו כאמור ירידות: מדד ממשלתי כללי ירד כ-0.1% בהובלת הצמודים הארוכים שרשמו ירידות של כ-0.3% כ"א - תוך תנודתיות גבוהה במיוחד עם עליות חדות בראשית השבוע וירידות חדות בסופו.

בעקבות זאת, קרנות אג"ח מדינה איבדו בשבוע החולף כ-90 מיליון שקל ומתחילת החודש כ-210 מיליון שקל. במקביל נרשמו פדיונות בקרנות אג"ח חו"ל של כ-58 מיליון שקל ומתחילת החודש נרשמו פדיונות של כ-167 מיליון שקל.

אגרות החוב הקונצרניות התאפיינו בשבוע החולף במגמה מעורבת, מדד התל-בונד 20 ירד ב-0.15% ומנגד מדדי התל-בונד 40 ו-60 רשמו תשואה חיובית של עד 0.25%, ובהמשך לכך נרשמה עלייה של 0.1% במדד קונצרני כללי. בעקבות המסחר הרגוע יחסית במחצית הראשונה של השבוע, קרנות אג"ח קונצרני נהנו מעלייה חדה של כ-40% בקצב הגיוסים לעומת השבוע הקודם, זאת לאחר שגייסו השבוע כ-160 מיליון שקל.

תעשיית הקרנות מנהלת נכון להיום כ-204.4 מיליארד שקל, הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות כ-146.7 מיליארד שקל.

דש-מיטב ממליצים להקטין את החשיפה לשוק הקונצרי

לפי סקירה שפורסמה היום, במצב הקיים, ממליצים במיטב-דש, "להקטין חשיפה לאפיק הקונצרני". ביצועי האפיק הקונצרני בישראל בתקופה האחרונה בלטו לטובה הן ביחס לשווקים המקבילים בחו"ל והן ביחס לאג"ח ממשלתיות, מדווחים במיטב. כך, מדד תל בונד 60 השיג תשואה עודפת משמעותית על פני המדדים הדומים בארה"ב ובאירופה. האפיקים הקונצרנים השיגו תשואה עודפת גם על האפיק הממשלתי. כמו כן, בעוד שבחו"ל היתה ניכרת ירידה חדה בכמות ההנפקות, בישראל ההנפקות דווקא גדלו.

"עלייה חדה בתשואות האג"ח הממשלתיות והקונצרניות עלולה לגרום לגל פדיונות מקרנות נאמנות שהיו הכוח המניע העיקרי לשוק הקונצרני המקומי בתקופה האחרונה. במצב זה, תומכים בצמצום חשיפה לאפיק הקונצרני". מציינים במיטב-דש.  

להקטין חשיפה (אילוסטרציה), צילום: שאטרסטוק להקטין חשיפה (אילוסטרציה) | צילום: שאטרסטוק להקטין חשיפה (אילוסטרציה), צילום: שאטרסטוק

תגיות