אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי לאבורטוריו די פסטה חותך מחירים: "הפסט פוד יקר מדי" צילום: אלירן אביטל

בעלי לאבורטוריו די פסטה חותך מחירים: "הפסט פוד יקר מדי"

רונן נמני: "רשתות המזון המהיר נהנות מכך שהצרכנים תופסים אותן כזולות, אף שכבר מזמן אינן כאלה"

30.06.2013, 10:37 | נורית קדוש
שנה וחצי אחרי שרכש את רשת הפסטות לאבורטוריו די פסטה עוצר רונן נמני את מכירת הזיכיונות לרשת לצורך רענון המותג. ל"כלכליסט" נודע כי אחד השינויים שמתכוונת הרשת לבצע הנו הוזלה של עד 15% בתפריט שלה, וזאת כדי להפוך את הרשת לאלטרנטיבה לרשתות אחרות של מזון מהיר. לאבורטוריו די פסטה כוללת כיום שישה סניפים וסניף נוסף נמצא בהקמה. הרשת מגלגלת מחזור של כ־15 מיליון שקל בשנה.

רונן נמני, צילום: אלירן אביטל רונן נמני | צילום: אלירן אביטל רונן נמני, צילום: אלירן אביטל

נמני, שהנו גם בעלי קפה קפה, מעריך כי בחודשים הקרובים תחול הרעה משמעותית במצבם הפיננסי של הצרכנים, שתבוא לידי ביטוי בירידה במכירות בענף המזון. "רשתות המזון המהיר נהנות מכך שהצרכנים תופסים אותן כזולות, אף שכבר מזמן אינן כאלה", אמר נמני ל"כלכליסט". "זוג עם שניים־שלושה ילדים שיאכל בארומה או במקדונלד'ס ישלם 200 שקל, אף שלא מדובר במסעדות עם חוויית שירות. משפחות לא יוצאות לבלות במסעדות פאסט פוד אלא מתייחסות אליהן כמענה לצורך של רעב, אף שבפועל הן משלמות סכומים גבוהים".

לדברי נמני, "תמיד אומרים שדווקא בתי הקפה נהנים בתקופות של משבר כלכלי, כי הם מהווים תחליף זול למסעדות. אבל הפעם עושה רושם שכולם ייפגעו, ולהערכתי בעיקר מסעדות המזון המהיר שעם השנים העלו מחירים באופן הדרגתי, עד שהתמחור הפך גבוה מדי ביחס לתמורה. זאת הופכת להיות הוצאה כבדה שרבים ינסו להימנע ממנה". לטענת נמני, הורדת המחירים תתאפשר בזכות התייעלות שעוברת הרשת, אך בעיקר עקב החלטה על צמצום הרווחיות. "אני משוכנע שהשינוי יביא לעלייה חדה במכירות".

ברגע שיושלם המהלך ישוב נמני וימכור זיכיונות לרשת עד לפריסה של כ־30 סניפים, מה שלהערכתו, יביא אותה למחזור שנתי של כ־100 מיליון שקל.

תגיות

60 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

59.
הסבר לגבי מחירי האוכל במסעדות
בסך הכל הבנה בסיסית בעסק: מסעדה ממוצעת נפתחת בהשקעה של 1-2 מיליון ש"ח. סניף של רשת מסעדות, ייפתח בהשקעה של חצי מיליון - מיליון ש"ח. בנוסף למסעדה ממוצעת במרכז יהיו הוצאות קבועות של 100 אלף ש"ח לחודש (משכורות, דמי שכירות, ארנונה, חשמל, בלאי וכו'. את כל ההשקעה וההוצאות הקבועות צריך להחזיר דרך מחירי המזון והשתייה. אם ימכרו את האוכל ברווח גולמי של 30% - יפשטו את הרגל. אם ימכרו ברווח גולמי של 50% - לא יחזירו לעולם את ההשקעה. לכן מוכרים ברווח גולמי של 70-80%.
28.06.13
56.
כמה שפחות לאכול פסט פוד ככה יותר בריא, יותר חסכוני ויותר חינוכי לילדים.
אני מאוד משתדל שמשפחתי תצרוך מינימום פסט פוד, זה יותר חרא מאוכל, אני מחנך את ילדי להשתדל לאכול בבית אוכל מזין וטעים פחות מטוגן,פחות מלח, פחות שומן, ופחות חומרים עם שמות מוזרים שאני לא מצליח להבין. משתדל לגוון להם, ירקות בשר דגים ביצים וכו'. (לכל הטמבלים בכוונה רשמתי משתדל, מפני שאני מספיק הגון לומר שלעיתים רחוקות אבל ממש רחוקות אוכלים פסט פוד)
שימי  |  26.06.13
לכל התגובות