אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרווח של הפרמיירליג משוק העברות השחקנים: 1.4 מיליארד ליש"ט צילום: איי אף פי

הרווח של הפרמיירליג משוק העברות השחקנים: 1.4 מיליארד ליש"ט

המאזנים של הקבוצות העניקו באופן גורף שווי נמוך מדי לנכסים האלה – שבמקרים רבים הם גם כוכבים בינלאומיים

24.06.2013, 18:52 | סוכנויות הידיעות

קבוצות הכדורגל בפרמיירליג האנגלית גרפו רווח נקי של מעל מיליארד דולר בחמש העונות האחרונות על מכירות של שחקנים. כך על פי אתר insideworldfootball.com.

מהנתונים עולה כי המאזנים של הקבוצות העניקו באופן גורף שווי נמוך מדי לנכסים האלה – שבמקרים רבים הם גם כוכבים בינלאומיים. הם גם מדגישים את החשיבות של ההכנסות מההעברות בסיוע לקבוצות הפרמיירליג להשיג איזון פיננסי ולעמוד בכללי הפייר פליי הפיננסי של אופ"א.

הנתונים לקוחים מכמה דו"חות שנתיים עוקבים של הפיננסים בכדורגל שמפרסמת דלויט. מהם עולה כי הרווח הנקי המצטבר שרשמו קבוצות הפרמיירליג ממכירה של שחקנים עמד על 1.144 מיליארד ליש"ט בין 2008-2012.

קראו עוד בכלכליסט

ארסן ונגר, מנג ארסן ונגר, מנג'ר ארסנל. המוכר המצטיין | צילום: איי אף פי ארסן ונגר, מנג

הסכום הגבוה ביותר שקבוצה אחת רשמה בשנה עומד על 80.7 מיליון ליש"ט ושייך למנצ'סטר יונייטד ב-2009, השנה שבה כריסטיאנו רונאלדו נמכר לריאל מדריד עבור 80 מיליון ליש"ט.

הסכום הבאים ברשימה שייכים לארסנל עבור 2012 אז הרוויחה 65.5 מיליון ליש"ט ולטוטנהאם שב-2009 הרוויחה 56.5 מיליון ליש"ט.

הרווחים ממכירת שחקנים זינקו בשנים האחרונות: ב-2004 הרווח הנקי המצטבר של קבוצות הפרמיירליג ממכירות שחקנים עמד על 28.6 מיליון ליש"ט בלבד, ושבע קבוצות אף דיווחו על הפסד. בהשוואה, ב-2012 שתי קבוצות בלבד – ליברפול וסנדרלנד, לא הצליחו להרוויח ממכירת שחקנים רשומים. חוקי החשבונאות מאפשרים לקבוצות לרשום רווח נקי גם כששחקן נמכר בסכום הנמוך משעלתה רכישתו. הסיבה לכך היא שתשלומי ההעברות מופחתים לאורך תקופת החוזה של השחקן. פירוש הדבר שאם שחקן X שנרכש תמורת 20 מיליון ליש"ט וחתם על חוזה לארבע שנים, נמכר לאחר שלוש שנים עבור 10 מיליון ליש"ט אז הקבוצה תרשום רווח נקי של 5 מיליון ליש"ט.

זאת מכיוון ש-15 מיליון ליש"ט מהתשלום המקורי של 20 מיליון ליש"ט הופחתו (amortized) עד לתקופת המכירה.

תגיות