אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשך מאבק השליטה בין איזנברג וגזונטהייט מונע מינוי דח"צים בערד

המשך מאבק השליטה בין איזנברג וגזונטהייט מונע מינוי דח"צים בערד

אסיפה בעלי המניות לא מצליחה לאשר דירקטורים חיצוניים מאז ינואר השנה בשל סכסוך בין הבעלים

25.06.2013, 08:24 | אסף גילעם

בפברואר האחרון, עם ההודעה על חתימת הסכם שליטה משותף בקבוצת ערדבין שלמה איזנברג (37%) לבין יורשי רודולף שפיצר (18.2%), אמר איזנברג ל"כלכליסט": "הסכסוך לא תם". ואכן, איזנברג צדק. איזנברג אמנם ביצר את שליטתו בחברת האחזקות מול יריבו - אברהם גזונטהייט (34.6%) - אך אתמול נרשם פרק נוסף במאבק השליטה על ערד.

ערד, ששולטת בחברות הנדל"ן אוסיף וישרס ובחברת הטכנולוגיה מלם־תים, דיווחה אתמול כי מינויים של שלושת הדח"צים שעלו להצבעה באסיפה בתחילת השבוע - עוזי ורדי־זר, אברהם אשרי ונירה להב - לא עבר בעקבות התנגדות המצביעים. גזונטהייט סיכל את מינויים של אשרי וורדי־זר, ואיזנברג מנע את מינויה של נירה להב.

הסכסוך בערד נחשף לראשונה ב"כלכליסט" באמצע ינואר. גזונטהייט ויורשי שפיצר, שהבולט שבהם הוא אלי רוזנגרטן, עשו יד אחת נגד איזנברג והנחילו לו מפלה כאשר לא הצליח לקבל את אישור האסיפה למינוים של חמישה דירקטורים בחברה.

האסיפה אף לא אישרה את מינויו של איזנברג עצמו כדירקטור, וכך גם את מינוים של בנו, פרופ' אליהו איזנברג, ליו"ר הדירקטוריון ושל משה אגרסט לדירקטור. גם מינוים של שני הדח"צים - שמואל מסנברג ורויטל אבירם - לא אושר, והאסיפה אישרה רק את מינויו של אברהם בן משה שהומלץ לתפקיד על ידי יורשי שפיצר.

חודש לאחר מכן הצליח איזנברג להעביר לצדו את יורשי רודולף שפיצר, ובהסכם השליטה שנחתם בין הצדדים סיכמו איזנברג ויורשי רודולף שפיצר, המיוצגים על ידי רוזנגרטן, לפעול יחד למינוי משותף של דירקטוריון החברה - כשזהות שבעה מהדירקטורים תקבע על ידיהם - וכי איזנברג ימשיך בתפקידיו בקבוצה, כמנהל העסקים הראשי וכיו"ר בחברות־הבנות.

שלמה איזנברג, צילום: גרמי פלדמן שלמה איזנברג | צילום: גרמי פלדמן שלמה איזנברג, צילום: גרמי פלדמן

מאז מונה יצחק חלמיש ליו"ר ערד, אך החברה נותרה עדיין ללא דח"צים, שהיעדרם מהווה בעיה חמורה לחברה ציבורית, ודירקטוריון החברה אינו מסוגל לבצע את תפקידיו הבסיסיים, בהם אישור הדו"חות הכספיים, אישור מדיניות תגמול וכמובן, פיקוח על תפקוד החברה.

הסכסוך בין איזנברג לגזונטהייט לא הצטמצם לגזרה של ערד בלבד. באוקטובר 2012 סוכל גם מינויו מחדש של הדח"צ הוותיק מנחם קומרובסקי לדירקטוריון ישרס, ובינואר השנה סוכל גם מינויו של מיכאל בר־חיים לדירקטוריון ישרס.

מערד נמסר בתגובה: "לצערנו, פסל המיעוט מינוי של שני דח"צים מעולים בעלי שיעור קומה כמו עוזי ורדי־זר, לשעבר מנכ"ל שיכון ובינוי, ואברהם אשרי, לשעבר מנכ"ל בנק דיסקונט, וזאת שלא לטובתה של החברה שתשקול את צעדיה בהמשך".

כיום בערד ישנם 5 דירקטורים ואף לא דירקטור חיצוני אחד.

תגיות