אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלטרנטיבה תרבותית בירושלים

אלטרנטיבה תרבותית בירושלים

רכב שמציע שיחה ותפריט משתנה, תחנת רדיו שתפצח מיתוסים מקומיים, שיח על קולקטיבים יצירתיים ומופעי מוזיקה בעלי זיקה דתית. "כלכליסט" ממליץ על האירועים, הפסטיבלים והתערוכות המרכזיות בעונת התרבות בירושלים שנפתחת בעיר בשבוע הבא

26.06.2013, 09:22 | רעות ברנע ומאיה נחום שחל

אירועי עונת התרבות בירושלים נפתחים זו השנה השלישית, ויתקיימו לאורך יולי ואוגוסט. העיר שעובדת קשה במהלך השנה למתג עצמה כאלטרנטיבה תרבותית לתל אביב, תהפוך הקיץ, תחת ניהולו האמנותי של איתי מאוטנר, לזירת אירועים תוססת. "כלכליסט" סוקר אירועים נבחרים מהתוכנייה. הגרסה המלאה באתר jerusalemseason.com.

תערוכות ומוזיאונים

אמן עונת התרבות. בכל שנה נבחר אמן להציג מעבודותיו. השנה זהו האמן והמעצב טל ארז, שיציג את הפרויקט "שאלה של השקפה" שבמסגרתו יצר 20 גלגלי תמונות ייחודיים עבור משקפת ה־ViewMaster, שרובנו זוכרים כילדים. כל אחד מהגלגלים מספר בשבע תמונות סיפור העוסק בפן אחר של העיר ירושלים - מההיסטוריה של העיר ועד לחיים בה בימינו. חלק מהתמונות צולמו על ידי ארז וחלקן צולמו במיוחד עבור הפרויקט על ידי צלמים מוכרים כאלכס ליבק, זיו קורן ומנחם כהנא. מ־8 ביולי, מתחם התחנה הראשונה. הכניסה חופשית.

מסיבת אוזניות במוזיאון ישראל במסגרת "נקודת מגע", אירוע לילי רב-משתתפים מסיבת אוזניות במוזיאון ישראל במסגרת "נקודת מגע", אירוע לילי רב-משתתפים מסיבת אוזניות במוזיאון ישראל במסגרת "נקודת מגע", אירוע לילי רב-משתתפים

שיח יוצרים וקהל במוזיאון ישראל. האירוע הלילי "נקודת מגע", בניהולה האמנותי של רננה רז. מתקיים זו השנה הרביעית במוזיאון ישראל. יוצרים מתחומי עשייה שונים, מוזמנים להגיב ליצירות המוצגות בו. למשך ערב אחד מטושטשים הגבולות בין יוצרים, יצירות וקהל, והתוצאה מסקרנת. בין המשתתפים הפעם האמנית אורלי מייברג שתציג עבודות מהאוסף של סבה, יוסף שטיגליץ; הקומיקאי עידן אלתרמן שיציג פסקול מוזיקלי פרטי לצד המסעדנית ננה שרייר והעיתונאי אורי משגב; סער סקלי וקרן שפי שיציגו את הניסוי החברתי "ההגרלה"; קבוצה של אוהדי הפועל קטמון שישחקו סטנגות במתחם המוזיאון ומסיבת אוזניות שבה יתקלטו די ג'ייז מובילים. 25 ביולי, מוזיאון ישראל. 40–60 שקל.

מוזיקה

עשרות מופעים בסגנונות שונים. "פסטיבל ירושלים למוזיקה מקודשת" יורחב השנה, ויימשך ארבעה ימים. בפסטיבל, בניהולם האמנותי של גיל רון שמע, גיל קרניאל ועמרי שריר, מופעי מוזיקה במגוון סגנונות מהארץ ומחו"ל. אחת ממטרות הפסטיבל היא גישור וחיבור מוזיקלי תרבותי בין שלושת העמים המקדשים את העיר, וניגוני הקודש הם חלק בלתי נפרד ממנה. האירועים יתקיימו באתרים שונים בעיר, בהם מוזיאון מגדל דוד וחומות העיר העתיקה, מערת צדקיהו וימק"א. גם השנה יתקיים ליל "השוטטות הלבנה" - מופעים, מעגלי שירה, סדנאות ועוד, מחצות ועד זריחה. קונצרט מיוחד יוקדש ליצירותיה של המוזיקאית האתיופית אמהוי צגה (שגם תופיע) עם הפסנתרנים עמרי מור ומאיה דוניץ. 20–23 באוגוסט. 90–180 שקל.

רדיו מקומי. בין הדברים שרק ירושלמים מכירים - כמה להקות שמעולם לא זכו להגיע לזרם המרכזי אבל הפכו למיתוסים מקומיים. עונת התרבות ורדיו בר תדר (teder.fm/jlm) יפעילו את "החזית", תחנת רדיו פתוחה לקהל שלוח השידורים שלה יוקדש לסאונד הייחודי והמוזיקה העצמאית בירושלים משנות השישים ועד היום. מדי יום מ־12:00 ישודרו בשידור חי תוכניות עם אנשי רוח, כיתות אמן והופעות. החל ב־23:00 ישודרו מסיבות שיתקיימו כל יום באתר אחר עם מוזיקאים שונים ודי ג'ייז הקשורים לתקופות שונות של מוזיקה בעיר. 4–9 באוגוסט. המחלקה לארכיטקטורה, בצלאל.

אסף גרניט, שף מחניודה. אוטואוכל אסף גרניט, שף מחניודה. אוטואוכל אסף גרניט, שף מחניודה. אוטואוכל

 

חברתי

בית ספר למבוגרים. "פסטיבל מתחת להר", בניהולו האמנותי של עומר קריגר, שמוגדר כ"בית ספר לאמנות ציבורית חדשה" יורכב מפעולות כמו שיעורים, מסיבות, רדיו וניסויים חברתיים שיתקיימו באתרי מפתח בעיר, ביניהם: משכן הכנסת, עיריית ירושלים והכותל המערבי. מטרתו של הפסטיבל היא בדיקה מחדש של המובן מאליו, וניסיון לנסח מחדש את המשותף בעיר הבירה. את ההשקה שתימשך יומיים במתחם בית הספר הניסויי בעיר, יובילו אמנים, חוקרים ותלמידים מהארץ ומהעולם במערכת שעות אינטנסיבית שתימשך אל תוך הלילה. בהמשך, בכל יום שישי בצהריים, יקראו באחת מכיכרות העיר קטעים מההיסטוריה של מדינת ישראל, והעוברים והשבים יוזמנו להגיב במיקרופון פתוח. בערב תשעה באב יתקיים בכותל המערבי אירוע הסיום לפסטיבל. 11–15 ביולי. הכניסה חופשית.

מפגש קולקטיבים יוצרים. ברוח השיתופיות הפופולרית, יתקיים זו הפעם השנייה כנס "We" לקולקטיבים יוצרים. הכנס הוא שיתוף פעולה של עונת התרבות עם מגזין "אף", והמשתתפים הם קולקטיבים מתחומי יצירה שונים. מטרת הכנס היא להפגיש בין קבוצות ישראליות ובינלאומיות, לדון ביצירתן וגם לחשוף אותה לקהל הרחב. המנהלת האומנותית היא רותם רוזנטל ובין המשתתפים השנה: הגלריה השיתופית לצילום "אינדי" מת"א, קבוצת המיצג "זיק", תיאטרון הבובות למבוגרים "פנדורה", קבוצת האמניות יוצאות חבר העמים "ניאו ברביזון" וגם קבוצת הצילום "Preston is My Paris" מבריטניה. 14 באוגוסט, מיקום עדיין לא נקבע. הכניסה חופשית.

ברחבי העיר

הרצאות ומופעים בבתים פרטיים. גם השנה מוזמן הציבור ל"פסטיבל בבית" בניהולה האמנותי של דפנה קרון. בין המופעים "קונצרט הזייתי" לילי שבו מוזמן הקהל להאזין, תוך שהוא שוכב, לחמישה מוזיקאים, בהם נועם ענבר מ"הבילויים"; ערב מוזיקלי אינטימי בביתו דשל חנן בן סימון והרפתקה נדל"נית בפנטהאוז של מגדל יוקרה. 1–5 ביולי. 65–80 שקל.

אוכל ושיחה. ב"אוטואוכל" יוזמן הקהל למסע אמנותי קולינרי חברתי. הרכב יחנה מדי יום במקום אחר בעיר, והשף אסף גרניט ממסעדת מחניודה יציע תפריט מתחלף לקהל הרחב, וגם יארח דמויות ירושלמית כמו יסמין לוי, דנה וייס, רובי ריבלין, השף כאמל השלמון, מישל קישקה, שפרה קורנפלד וג'קי לוי. המסעות יסוקרו בבלוגים של הילה אלפרט, אסף גברון והדיי עפאים. בסוף המסע ייצא לאור ספר ה"אוטואוכל" עם הטעמים, המתכונים, המפגשים והאתגרים הקולינריים־חברתיים של העיר. 17 ביולי–8 באוגוסט.

תגיות