אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המועצה הארצית אישרה את "רפורמת הפרגולות" של גדעון סער צילום: אלכס קולומויסקי

המועצה הארצית אישרה את "רפורמת הפרגולות" של גדעון סער

בשבוע שעבר הפיץ סער הצעת חוק שמטרתה להפחית את הריכוזיות במערכת התכנון. מדובר בחלק ממהלך "לפרק" את "רפורמת המרפסות" של נתניהו לכמה חלקים ולהעבירם בשלבים בחקיקה בכנסת

25.06.2013, 17:25 | עינת פז-פרנקל

"רפורמת הפרגולות" שמוביל שר הפנים גדעון סער בדרך לאישור הממשלה: המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה היום (ג') ברוב גורף את תזכיר החוק, הכולל תיקוני חקיקה בתחום התכנון ושיחליף את "רפורמת המרפסות" מרובת הסעיפים של רה"מ בנימין נתניהו, שנתקעה בחקיקה בכנסת במושב הקודם. 

קראו עוד בכלכליסט

במועצה הארצית, בראשות מנכ"ל משרד הפנים יגאל צרפתי, חברים נציגי משרדי הממשלה השונים, נציגי הרשויות המקומיות ונציגי ארגונים שונים.

בשבוע שעבר הפיץ סער הצעת חוק שמטרתה להפחית את הריכוזיות במערכת התכנון ולייעל את השירות לאזרח. תזכיר החוק הוא חלק ממהלך "לפרק" את "רפורמת המרפסות" של נתניהו לכמה חלקים ולהעבירם בשלבים בחקיקה בכנסת. בשלב הראשון תוגש הצעת חוק בנושאי רישוי ועדות התכנון, ובהמשך יטופלו הפרקים הכלכליים - היטלי השבחה ופיצויים וכן אכיפה ועונשין.

במסגרת הצעת סער יבוטל הצורך בבקשות היתרים לביצוע של שינויי בנייה כגון פרגולה, גידור ומחסנים; יאושר הליך רישוי מקוצר לתוספות בנייה של עד 25 מ"ר כגון סגירת מרפסת; הרישוי יופרט ויוקמו "מכוני רישוי" לשירות האזרח, שירכזו את האישורים ממשרדי הממשלה השונים כגון המשרד להגנת הסביבה ופיקוד העורף; ייקבע לוח זמנים לאישור תוכניות; ותוקם רשת מקוונת להגשת בקשות להיתרים.

פרויקט בנייה ברמת גן (ארכיון), צילום: אוראל כהן פרויקט בנייה ברמת גן (ארכיון) | צילום: אוראל כהן פרויקט בנייה ברמת גן (ארכיון), צילום: אוראל כהן

בתחום הרישוי יהיו שלושה מסלולים: מסלול של פטור מהיתר, הליך מקוצר והליך רגיל. פטור מהיתר יינתן לשינויי בנייה דוגמת פרגולה; הליך רישוי מקוצר של 45 יום יצריך הודעה לרשות המקומית בלבד לסגירת מרפסת, הוספת מעלית והרחבות של עד 25 מ"ר. להיתר בנייה לקונסטרוקציה חדשה יידרשו עד 90 יום.

נוסף לכך, מעניקה הרפורמה של סער סמכויות חדשות לוועדות התכנון המקומיות, בעיקר לתוכניות מצומצמות, לניהול שטחי ציבור ולהוספת זכויות בנייה. מדובר בעיקר בהורדה של עומס מוועדות התכנון המחוזיות., כאשר הרפורמה המוצעת תעביר לסמכות הוועדות המקומיות תוכניות מתאר קטנות, המהוות 76% מהיקף העבודה של הוועדות

המחוזיות. מדובר בתוכניות ל־20 יחידות דיור או פחות.

"רפורמת הפרגולות" אף מציעה פרקי זמן מרביים לאישור תוכניות בנייה: בוועדות המקומיות 12 חודשים או שמונה חודשים אם מדובר בתוכנית קטנה; לאישור תוכניות בסמכות הוועדה המחוזית יוקצבו 18 חודשים, כאשר לתוכניות מתאר כוללות ליישובים יינתן פרק זמן של שנתיים; תוכניות מתאר מחוזיות יצטרכו להיות מאושרות בתוך שנה; ותוכניות מתאר ארציות בתוך שנתיים.

כיום, עומד משך אישור תוכניות בוועדות המחוזיות על שלוש שנים וחצי בממוצע. במרכז משך אישור התכנון מגיע לשיא של 4.5 שנים, בתל אביב ובדרום ל־2.8 שנים, ובמחוזות ירושלים, חיפה והצפון משך הזמן לאישור תוכנית נע בין 3.5 ל־3.8 שנים.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
חוק הפרגולות" אושר בממשלה
עם חוק הפרגולות אושר. מדוע עדיין עירית השדוד טוענת שעדיין לא אושר החוק, ויש להוציא היתר על שינוי או הוספה, כגון סגירת מרפסת, מחסן, סגירת גדר לחצר, פרגולה, אפילו מחסן בגודל 2.5 מרובע. ודורשים להרוס - שאלתי היא .מה עליי לעשות בנדון. אשמח לקבל תשובה דחופה בעיין תודה..
דרור , אשדןד  |  07.02.14
5.
כלום לא ישתנה-תבינו למה? כי הרשויות מרויחות כסף כל הזמן שהם מעכבים
מיצרים לעצמם עבודה ממציאים עוד מיסים ומחפשים עוד שיטות לגזול את הציבור. זה יכול להיות הממשלה, מנהל מקרקעי ישראל הרשויות המקומיות והכל בחסות בתי המשפט שהצדק מהם והלאה. האזרח הקטן משלם בגדול ונענש יום יום ע"י רשויות המדינה בחסות בתי המשפט שרומסים אותו כי לכאורה הם דואגים לכלל על חשבון הפרט. והאמת היא שהם רוצים לגבות מיסים אגרות וקנסות רק כדי לממן את המשכורות המיותרות בשרות הציבורי הפנסיות התקציביות השכר לבכירים המיותרים צהל ומשרד הבטחון ואין מה לעשות רק להפסיק לשלם מיסים כאן ולהתחיל בקנדה ושיחפשו מישהו אחר שיממן להם את החגיגה והשחיתות
חזי  |  20.07.13
4.
האם כבר טופל נושא הרישום בטאבו של כל מיני אגודות שכונתיות ?
יש שכונות במדינת ישראל שהוקמו לאחר קום המדינה עם כל מיני אגודות (קקל או מועצת הפועלים ועוד כל מיני אגודות )שהבעלות על רישום הדירות בבעלותן וזה מסרבל ומקור לסחיטה .האם זה טופל? למה שכל העיריות והמועצות המקומיות יפרסמו באינטרנט פרוטוקולים של דיונים במיוחד ממחלקת הנדסה ומחלקת הפיקוח .אבל לפרסם באמת לא כלאחר יד .מה הנושאים על סדר היום מי השתתף מי דיבר ומה עמדתו איך התקבלה ההחלטה . יציאה לאור מייתרת את העבודה במחשכים ומונעת תקלות .
חיים , תל אביב  |  26.06.13
לכל התגובות