אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות האלכוהול: עושה שכונה צילום: עמית שעל

חדשות האלכוהול: עושה שכונה

לרגל פתיחת סניף שלישי וסניף נוסף בזכיינות מספר ארז אושרי, בעל הפאב Mate, מדוע הדרך היחידה לשרוד את המציאות הכלכלית היא דווקא בהתרחבות לרשת

26.06.2013, 09:16 | גלי וולוצקי
פאב שכונתי הוא מיתוג נחשק. מי לא רוצה להגיע לפאב שבו יודע הברמן איך אתה אוהב את המשקה שלך, להרים כוסית עם הבעלים ואפילו לבקש לרשום כשמתקרב ה־10 בחודש? Mate, שהתחיל את דרכו ברחוב דיזנגוף בתל אביב בשנת 2005, היה פאב כזה בדיוק. "בכל ערב עמדתי בדלת. אי אפשר היה להיכנס למקום בלי להיתקל בי", נזכר ארז אושרי (41), בעל הפאב.

עם הבירה בא התיאבון, ואושרי פתח סניפים נוספים ("פאבים נוספים, לא סניפים", הוא מתקן) ב־2008 בפלורנטין וב־2009 ברחוב לינקולן - סניף שנסגר בנובמבר האחרון. עכשיו, על סף פתיחה של סניף שלישי בפריים לוקיישן, רחוב קינג ג'ורג' בתל אביב, ופתיחה של סניף בזכיינות בפתח תקווה, הוא עוצר לסיכום ביניים ומספר שלמרות ההסתייגות מהקונספט הרשתי זו הדרך היחידה לשרוד במציאות הכלכלית הנוכחית.

אושרי. מחזור חודשי של פאב ברשת Mate נע בין 250 ל-400 אלף שקל, צילום: עמית שעל אושרי. מחזור חודשי של פאב ברשת Mate נע בין 250 ל-400 אלף שקל | צילום: עמית שעל אושרי. מחזור חודשי של פאב ברשת Mate נע בין 250 ל-400 אלף שקל, צילום: עמית שעל

 

שלושת הסניפים בבעלותך. מה פתאום זכיינות?

"אני מאמין שפאב שכונתי צריך שותף שכונתי. בכל מקום שבו אפתח פאב נוסף זה יהיה באמצעות זכיין מקומי שמכיר את הלקוחות והקודים. תושב המקום מתנהל טוב יותר באזור המחייה שלו".

מודל הזכיינות של אושרי כולל תשלום דמי זיכיון חד־פעמיים של כ־150 אלף שקל ו־5% מהמחזור החודשי של הכנסות הפאב. "אני מציע לזכיין את העטיפה ואת כל השירותים התפעוליים, כך שהוא יכול לפתוח פאב ב־450–500 אלף שקל". מחזור חודשי של פאב ברשת, לטענתו, הוא כ־250 עד 400 אלף שקל.

את הסניף בלינקולן סגר, לדבריו, מפני שלא תאם לקונספט השכונתי. "השטח שלו היה עצום, יותר מ־300 מ"ר, מה שהפך את התחזוקה שלו ללא כדאית". לשם השוואה, הסניפים האחרים משתרעים על פני 70–100 מ"ר.

דווקא ההתרחבות היא שמאפשרת לו, לדבריו, לשמור על מחירים תחרותיים. "בשנתיים האחרונות עלו המחירים בצורה מטורפת. מתח הרווחים שלי נשחק משמעותית, והגדילה לרשת מאפשרת להשיג הסכמים טובים יותר עם ספקים ולהישאר תחרותי".

לפני כשנה ניסה אושרי להיכנס לתחום המסעדנות ובתי הקפה על תקן משקיע עם שותפים מתחום הלילה. הם פתחו יחד את קפה אסקוט בכיכר הבימה, אך סגרו אותו כעבור כשישה חודשים בלבד. "זה היה שיעור חשוב", הוא מסכם. "למדתי שאת המעבר לחיי היום אי אפשר לעשות בלי שותף מהתחום. ההתנהלות של בית קפה או מסעדה שונה לחלוטין מהתנהלות של פאב או מועדון".

• השקת יינות

יקבי עמק האלה ישיקו שלושה יינות חדשים - סוביניון בלאן 2012, קברנה פרנק 2010 ופטיט סירה 2009 - באירוע טעימה ומכירה בליווי מוזיקה חיה. פרטים: 28.6, קיבוץ נתיב הל"ה. ללא תשלום, בהרשמה מראש. 02-9994885

• סדנאות בירה

מרכז וחנות הבירה Beer & Beyond פותח בסדרה של 51 סדנאות. הראשונה בהן, שתתקיים ב־2 ביולי, תתמקד בבירות חיטה בסגנון בווארי. פרטים: 50–100 שקל לסדנה, 225–400 שקל לכרטיסייה. יגאל אלון 159, ת"א.

תגיות