אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניר גלעד: "החלטנו לבנות רגליים נוספות לחברה לישראל" צילום: אוראל כהן

ניר גלעד: "החלטנו לבנות רגליים נוספות לחברה לישראל"

כך הסביר מנכ"ל החברה לישראל, את ההחלטה לפצל את אחזקות החברה לשתי חברות נפרדות. גלעד: "מורכבות הניהול בחברת אחזקות עלתה בשנים האחרונות - החלטנו לייצר ערך למשקיעים"

26.06.2013, 10:43 | שי סלינס

"החלטנו לבנות רגליים נוספות לחברה לישראל", כך הסביר היום (ד') מנכ"ל החברה לישראל ניר גלעד, בשיחת ועידה את ההחלטה לפצל את אחזקותיה של החברה לישראל לשתי חברות נפרדות.  

קראו עוד בכלכליסט

לפי המהלך הנבחן עליו דיווחה החברה מוקדם יותר, תמשיך החברה לישראל להחזיק בכיל ובבזן, בעוד שהחברות אי.סי פאואר, קורוס, צים, טאוארואי.סי גרין יוחזקו באמצעות חברה ציבורית חדשה אשר תירשם למסחר שלה בבורסה זרה או בבורסה בת"א.

"בחרנו לבצע את המהלך משום שיש חברות כמו אייסי פאואר וקורוס שהגיעו למצב של בגרות", הוסיף גלעד. "בנוסף לכך עיקר הפעילות של חברות אלו הוא בכל מקרה מחוץ לישראל לכן הגיוני לפנות למשקיעים נוספים".

גלעד שנשאל לגבי התזמון של המהלך אמר: "הסתכלנו בראייה רחבה יותר על הפעילות שלנו בהתאם למה שקורה בכלכלה העולמית והחלטנו שזה הזמן הנכון. ולראייה, במהלך שש השנים האחרונות היקף הגיוסים שלנו הסתכם ב-12 מיליארד דולר, בעוד ש-8 מיליארד דולר הגיע ממקורות זרים".

אמיר אלשטיין וניר גלעד , צילום: אביגיל עוזי אמיר אלשטיין וניר גלעד | צילום: אביגיל עוזי אמיר אלשטיין וניר גלעד , צילום: אביגיל עוזי

"לייצר ערך למשקיעים"

אמיר אלשטיין, יו"ר החברה לישראל, שהשתתף גם הוא בשיחת הוועידה אמר: "מטרת המהלך של פיצול האחזקות של החברה לישראל היא בראש ובראשונה לייצר ערך למשקיעים. החברות שייפוצלו הם חברות צומחת ובריאות ועומדות בפני עצמן. המבנה החדש של האחזקות יהיה כמו חברת אחזקות אופרטיבית. התהליך הזה הוא למעשה השבחת הנכס מתוך מבט של מיקוד הפעילות", אמר.

"המהלך שיושלם בפרק זמן של עד שנה, צפוי לחשוף את נכסי החברה לציבור משקיעים פוטנציאלי גדול וממוקד יותר בתחומי הפעילות הרלוונטיים של כל אחת מהחברות, תוך דגש על שווקים מתפתחים מרכזיים", הוסיף אלשטיין.

גלעד סיכם את השיחה ואמר: "מורכבות הניהול בחברת אחזקות עלתה בשנים האחרונות והחלטנו שזה הזמן לפשט את האחזקות ולאפשר למשקיעים להשקיע ישירות בתחומי הפעילות". אלשטיין אמר שאנליסטים מעריכים את השווי של איי.סי פאואר וקורוס בעד 2 מיליארד דולר.

נעם פינקו, אנליסט פסגות ברוקראז', התייחס למהלך של החברה לישראל ואמר כי "החברה לישראל מעוניינת לסגור את הדיסקאונט הגבוה (46%) בין מחיר המניה לאחזקותיה. למעשה השוק מתמחר את כל מה שהוא לא כיל ובזן במינוס של כ-900 מיליון דולר.

"החברה החדשה לא תוערך בשווי שלילי ולכן הדיסקאונט צפוי להיסגר. המהלך גם יאפשר למשקיעים להיכנס להשקעות בחברות השונות – אם זה בכיל שמשקיעיה לא רצו חשיפה לשאר הפעילויות או אם זה משקיעים מתחום האנרגיה או הרכב שלא רצו חשיפה לתחום הדשנים הדומיננטי יותר במניית החברה", הוסיף פינקו.

תגיות