אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביה"ד: להתחיל לדון על הרפורמה בחברת החשמל בתוך כשבועיים צילום: מיקי אלון

פרסום ראשון

ביה"ד: להתחיל לדון על הרפורמה בחברת החשמל בתוך כשבועיים

נשיאת ביה"ד הארצי לעבודה קבעה עוד כי חברת החשמל תחדש את העבודות לחיבור תחנות הכוח הפרטיות דוראד ודליה אנרגיות, אך תוכל לנתקן אם השיחות יופסקו או יכשלו; יו"ר הוועדה לביקורת המדינה: "הציבור ישלם את מחדלי חברת החשמל"

26.06.2013, 16:31 | ליאור גוטמן

נשיאת בית הדין הארצי לעבודה השופטת נילי ארד חייבה אתמול (ג') את משרדי האוצר והאנרגיה להתחיל בשיחות על ביצוע שינוי ארגוני בחברת החשמל עד אמצע יולי הקרוב. כך נודע ל"כלכליסט".  

קראו עוד בכלכליסט

עוד נקבע בבית הדין שחברת החשמל תחדש את העבודות לחיבור תחנות הכוח הפרטיות - דוראד ודליה אנרגיות - אולם היא תוכל לנתק אותן כל אימת שהשיחות יופסקו או יכשלו. ועד עובדי חברת החשמל יוצג על ידי עו"ד אורנה לין. 

מיקו צרפתי, יו"ר ועד חברת החשמל, צילום: תומי הרפז מיקו צרפתי, יו"ר ועד חברת החשמל | צילום: תומי הרפז מיקו צרפתי, יו"ר ועד חברת החשמל, צילום: תומי הרפז

כפי שנחשף הבוקר (ד') ב"כלכליסט" שר האוצר יאיר לפיד ויו"ר ההסתדרות עופר עיני חידשו בימים האחרונים את השיחות על הפרטת החברה, אולם לפי פרסומים שונים בתקשורת המדינה אמורה להגיע להסכם מול העובדים בתוך ארבעה חודשים מהיום. עם זאת, על רקע פסיקת בית הדין לעבודה מאתמול יוצא שלמדינה יישארו שלושה חודשים ברוטו להשלים את המהלך זאת כאשר בחודש ספטמבר יש רק 12 ימי עבודה בשל תקופת החגים.

בוועד עובדי חברת החשמל ומקורות במשרד האוצר הכחישו את כוונת המדינה להשלים את השינוי הארגוני בפרק זמן כה קצר, לאחר שהמדינה מנסה להפריט את החברה מאז 1996.

"רפורמה עד אוקטובר? שמישהו יספר לי במה מדובר כי איתנו עוד לא התחילו בכלל לדבר. רק מחר אני עורך ישיבת מזכירות לראות האם אפשר להתחיל ולגבש צוות למו"מ מול המדינה, אליו אתייצב אליו כמו שעון. אני אשמח שזה יקרה כי המחיר שהציבור משלם על מצבו של משק החשמל הוא אדיר. גם אם השיחות יקחו עוד חצי שנה זה לא משנה. העיקר שנגיע להסכמות", אמר ל"כלכליסט" יו"ר ועד העובדים דוד (מיקו) צרפתי.

"הציבור ישלם את מחדלי חברת החשמל"

בתוך כך, הוועדה לביקורת המדינה קיימה היום דיון על מצבו של משק החשמל, שם נמתחה ביקורת קשה על חוסר יכולתם של משרדי הממשלה לטפל במצבה של חברת החשמל ובפיתוח צרכי האנרגיה.

יו"ר הוועדה ח"כ אמנון כהן (ש"ס) הבטיח שידרוש מראש הממשלה להקים בדחיפות ועדת שרים לביטחון אנרגטי ואף ישקול להקמת ועדת חקירה - "כיוון שאין אופק לתיקון המצב הקיים". לטענתו, מצוקת החשמל בישראל והפער הקטן בין הביקוש להיצע יוביל לכך ש"הציבור הישראלי הוא שיצטרך לשלם – ע"י עליית תעריפי החשמל – את תוצאות חוסר-התכנון, הבירוקרטיה, והעלויות העודפות במשק החשמל".

שר התיירות עוזי לנדאו, שכיהן כשר האנרגיה בקדנציה הקודמת, האשים את משרדי האוצר והגנת הסביבה בחוסר יכולת לקדם את משק החשמל. "התקלות יחזרו אם לא תובטח סמכות ממשלתית יחידה, אשר כיום נמצאת אצל רשות החשמל, משרדי האוצר והגנת הסביבה שלא נותנים דין וחשבון על שגיאותיהם. המדינה נתנה עצמאות לרשות החשמל ומשרד האנרגיה והמים לא יכול להתערב מולה. במקום דמוקרטיה פרלמנטרית – קיבלנו דיקטטורה בירוקרטית".

מנכ"ל משרד האנרגיה והמים שאול צמח הוסיף: "בשנים האחרונות חי משק החשמל מתוכנית חירום לתוכנית חירום, בשנים אלה גם התחזיות השתנו, מצבו של משק החשמל שונה לחלוטין מזה שהיה לפני עשר שנים והוא מחייב טיפול עמוק כי אין ספק שלא ניתן להמשיך כך. שר האנרגיה והמים הנכנס, סילבן שלום, הודיע שהוא מוביל את הנושא והחל בהידברויות עם החברה, עם העובדים, עם משרדי הממשלה השונים על מנת לגבש את הטיפול בשינוי המבני במשק".

ראש אגף ההסדרה ברשות החשמל עודד אגמון, ענה ללנדאו ש"טוב שרשות החשמל מופרדת מהממשלה, כיוון שהיא שומרת על כך שהצרכן ישלם מעט. הרשות כפופה לתקנות ופועלת בהתאם להחלטות הממשלה ולמדיניות שר האנרגיה והחלה לטפל בליקויים שחשף המבקר".

מנכ"ל חברת החשמל, אלי גליקמן קרא לרפורמה במשק החשמל, משום שלחברה יש אחריות אך לא סמכות - והיא נדרשת לפתרון בעיות אף על פי שלא פועלים כעצתה.

 

תגיות