אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בקרוב: שחקנים יוכלו ללחוץ על "כפתור חירום" כדי לדווח על מכירת משחק צילום: רויטרס

בקרוב: שחקנים יוכלו ללחוץ על "כפתור חירום" כדי לדווח על מכירת משחק

איגוד שחקני הכדורגל הבינלאומי (FIFPro) יהפוך את המערכת לזמינה בפני כל השחקנים לקראת העונה החדשה

30.06.2013, 18:10 | סוכנויות הידיעות

שחקנים שמקבלים הצעה למכור משחקים או שחושדים שמשחקים הוטו יוכלו ללחוץ על "כפתור חירום" במכשירי הטלפון הסלולרי שלהם כדי לדווח על החשדות שלהם.

התוכנית פותחה במימון אירופי כך ששחקני כדורגל ברחבי היבשת יכולים להוריד לטלפונים שלהם אפליקציה הנלחמת בתופעת מכירת המשחקים. לאחר ההורדה תועבר להם סיסמה, שתאפשר להם לחשוף באמצעות לחיצה על כפתור אדום עמיתים שסרחו.

קראו עוד בכלכליסט

רוברט הויצר. מכר משחקים, צילום: איי אף פי רוברט הויצר. מכר משחקים | צילום: איי אף פי רוברט הויצר. מכר משחקים, צילום: איי אף פי

איגוד שחקני הכדורגל הבינלאומי (FIFPro) יהפוך את המערכת לזמינה בפני כל השחקנים לקראת העונה החדשה. הארי סיבסאלמי (Syvasalmi), ממשרד הספורט בפינלנד ויו"ר קבוצת המומחים של האיחוד האירופי על הטיית משחקים, חשף בשבוע שעבר בבריסל פרטים על המערכת, וציין כי פיפ"א צריכה לפעול יותר כדי להילחם בתופעה.

"האפליקציה תהיה זמינה בפני כל השחקנים באמצעות האיגוד", הדגיש. "שחקן יקבל סיסמא והוא יוכל ללחוץ באופן אנונימי על הכפתור האדום, וההודעה תיחקר. השחקן לא צריך להזדהות אם אינו מעוניין בכך".

סיבסאלמי הוסיף כי השחקנים יוכלו גם לדווח על חשדות להטיה של משחקים בהם הם צופים בטלוויזיה. "זו גם אפשרות, ולמעשה אנחנו זקוקים לחבר'ה האלה שצופים במשחקים ומבינים מה קורה במגרש", הסביר.

האינטרפול וגם הסוכנות האירופית יורופול מנסות להילחם בתופעת מכירת המשחקים, אך לדבריו של סיבסאלמי הבעיה התפשטה מעבר לידוע לרשויות החוק. "זו הבעיה עם הנתונים של האינטרפול - יש פי 4 או 5 יותר מקרים. בחמש השנים האחרונות היו כאלף מקרים, אך הם מדווחים רק על 70 בשנה מכיוון שאין להם מערכת פועלת לאיתור המקרים. ברחבי העולם יש בין 200 ל-300 מקרים בשנה", הוא מאשים.

עם זאת, סיבסאלמי ציין לטובה את המאמצים של אופ"א להילחם בתופעה - בשבוע שעבר הוטלו עונשים כבדים על שניים מהמועדונים הבכירים בטורקיה - אך טען כי פיפ"א צריכה לעשות יותר. "עלינו לשפר בצורה ניכרת את מערכת הניטור. אופ"א כבר בנתיב הנכון. הם מנטרים למעלה מ-3,000 משחקים, אך פיפ"א עוקבת אחר 1,500 בלבד. אני חושב שהמאמצים של אופ"א הם מקצועיים ביותר, בעוד שפיפ"א חייבת לעשות יותר. אנשים חושבים שזו בעיה של הכדורגל בלבד, מכיוון שמרבית המקרים הם באמת בכדורגל אך זו גם בעיה בענפי ספורט נוספים כמו טניס, קריקט ורוגבי".

תגיות