אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דת ומדינה-סיבוב שני: חברות בנייה נגד הווקף צילום: שאטרסטוק

דת ומדינה-סיבוב שני: חברות בנייה נגד הווקף

ביהמ"ש בחיפה דחה את טענת הווקף כי בית קברות מוסלמי הוא מקום קדוש לפי הלכי השריעה

01.07.2013, 09:11 | זוהר שחר לוי
בית המשפט המחוזי בחיפה פסק לטובת שתי חברות בנייה שחתמו על עסקה עם הווקף המוסלמי על פרויקט בנייה שלא יצא לפועל בשטח של בית קברות מוסלמי. השופט אמיר טובי פסק כי הווקף יפצה את החברות שמואל רונן חברה לבניין ופיתוח ורייטן מאיר חברה לבניין ועבודות ב־1.3 מיליון שקל. לטענת הווקף כי מדובר בעסקה לא חוקית משום שזהו מקום קדוש ענה השופט כי "לא הוכח בפניי כי בית עלמין מוסלמי מהווה מקום קדוש, או שעל פי הלכי השריעה המוסלמית חל איסור על העתקת קברים ומצבות ממקומם".

בית קברות מוסלמי. "לא הוכח בפניי כי בית עלמין מוסלמי מהווה מקום קדוש, או שעל פי הלכי השריעה המוסלמית חל איסור על העתקת קברים ומצבות ממקומם", צילום: שאטרסטוק בית קברות מוסלמי. "לא הוכח בפניי כי בית עלמין מוסלמי מהווה מקום קדוש, או שעל פי הלכי השריעה המוסלמית חל איסור על העתקת קברים ומצבות ממקומם" | צילום: שאטרסטוק בית קברות מוסלמי. "לא הוכח בפניי כי בית עלמין מוסלמי מהווה מקום קדוש, או שעל פי הלכי השריעה המוסלמית חל איסור על העתקת קברים ומצבות ממקומם", צילום: שאטרסטוק

ב־94 נחתם ההסכם בין מי ששימש אז כנאמן לנכסי הווקף ושתי חברות הבנייה, לבניית פרויקט מסחרי גדול בשטח בית הקברות המוסלמי בתמורה ל־1.5 מיליון שקל. ההסכם הותנה בעתירה שעמדה אז בבג"ץ בנוגע להסכם קודם שאישר הווקף ושבוטל על ידי בית הדין השרעי בחיפה.

אף שהחברות שילמו כבר 380 אלף שקל בשלב הראשון, בית הדין השרעי לא אישר את ההסכם והעסקה נתקעה.

ב־2008 הגישו החברות באמצעות עוה"ד יוסי כהן, אוהד מחרז ואיתן שור תביעה להשבת הסכומים ששילמו. בא כוחו של הווקף טען מנגד כי על התביעה חלה התיישנות, וכי הסכם המכירה אינו חוקי ובלתי מוסרי משום שמדובר בבית קברות מוסלמי. השופט טובי דחה כאמור את הטענה. בהחלטתו הסתמך על פסיקה מ־1976, אז הסכים בית הדין השרעי בחיפה להחכיר שטח ששימש כבית קברות מוסלמי למדינה לתקופה של 99 שנה.

תגיות