אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוניברסיטאות שיוסיפו תקנים בבתי הספר להנדסה יתוגמלו צילום: Shutterstock

בלעדי לכלכליסט

אוניברסיטאות שיוסיפו תקנים בבתי הספר להנדסה יתוגמלו

ל"כלכליסט" נודע שהאוצר והות"ת החליטו להקציב 35 מיליון שקל בשנה לאוניברסיטאות שיקבלו יותר סטודנטים למקצועות ההנדסה לתואר ראשון, בגלל המחסור המסתמן בעובדי הייטק

01.07.2013, 08:23 | אסף גלעד

משרד האוצר והות"ת יזרימו 35 מיליון שקל מדי שנה לאוניברסיטאות שיגדילו את מספר הסטודנטים במקצועות ההנדסה, כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

הצעד מגיע כחלק מיישום דו"ח יוג'ין קנדל לפתרון בעיית המחסור בכוח אדם בהייטק שיצא ביולי בשנה שעברה. לפי הדו"ח שפורסם על ידי המועצה הלאומית לכלכלה, המשק הישראלי סובל ממחסור של כ־2,500 עובדי הייטק מדי שנה.

לפי מסמך שהוציאה הות"ת לאוניברסיטאות בימים האחרונים והגיע ל"כלכליסט", המענק יינתן לאחת מחמש האוניברסיטאות הגדולות המפעילות חוגים להנדסה: הטכניון, תל־אביב, בן־גוריון, העברית ובר־אילן. כל אוניברסיטה שתוסיף 15 תקנים ויותר במקצועות ההנדסה תקבל מיליוני שקלים, ואילו אוניברסיטאות שיוסיפו לפחות 30 תקנים לכל מחזור יזכו לסיוע בבניית מעבדות וחדרי מחשבים.

מהנדס, צילום: shutterstock מהנדס | צילום: shutterstock מהנדס, צילום: shutterstock

המענק יינתן אך ורק לתוספת תקנים של סטודנטים לתואר ראשון במקצועות הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת מחשבים ומערכות מידע החל משנת הלימודים הקרובה, והאוניברסיטאות ייבחנו במסגרתו בתוספת תקנים במהלך שנתיים לפחות. כל סטודנט שיתווסף יזכה את האוניברסיטה בתוספת תקציבית לארבע שנים מתחילת לימודיו.

גדי פרנק, סמנכ"ל לתקצוב בות"ת, מעריך שהצעד יוסיף 150 סטודנטים בשנה, תוספת של יותר מעשירית לכ־1,370 סטודנטים שמתחילים ללמוד הנדסה מדי שנה.

סגן ראש אגף התקציבים באוצר יוני רגב אומר כי אוניברסיטאות רבות בחרו בשנים האחרונות שלא להגדיל את מכסת הסטודנטים בתחומים אלה מתוך רצון לשמור על רמת הלימודים.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
המציאות
יניב ידידי, מקומות העבודה מחפשים בוגרים שיודעים שהם למדו, יודעים להתאמץ וגמרו. האוניברסיטאות יוצאות מתוך הנחה: שהתלמיד ישקיע את כל מרצו ורוב זמנו בלימודים. גם אם הבוגר לא נרשם ברשימת המצטיינים, אזי הוא השקיע ולמד. המבחן לא בהכרח משקף הצטיינות לאורך זמן אלא הצטיינות נקודתית. מבחינה זו, פרוייקט גגמר כן יכול להעיד על הצטיינות. ובנוסף: שוק ההי-טק נהייה צפוף. התחרות שלנו הנה עם בעלי מקצוע בארצות אחרות שהם בעלי רמה טובה, ולפעמים שכרם נמוך. לא מספיק לדעת קצת תכנות.
ד"ר יהודה זינגר , תל אביב  |  10.07.13
6.
למר יהודה זינגר מתגובה 5.
צא מהדעה הקדומה שלך. בוגרי אוניברסיטאות לא טובים יותר. הספרים הם לא רק שלכם. חסרים בוגרים ברמה בגלל שכל המוסדות האקדמיים לרבות אוניברסיטאות לא מלמדים אותך מה שאתה צריך בשביל שוק העבודה. באוניברסיטת חיפה מלמדים אותך בקורס מערכות הפעלה XINU. מה זה בכלל? למה לא ללמד LINUX? כל מקומות העבודה באשר הם מחפשים את המצטיינים, אולי הגיע הזמן שתגיעו לתובנה שיש מתכנתים ואנשי תוכנה מעולים שהם לא הבריקו בפיזיקה ובמשוואות דיפרנציאליות... ואם תסתכלו על גליון הציונים שלהם במלואו ולא רק על הממוצע בשורה התחתונה אז אתם תראו שאלה הם האנשים שכדאי לכם לראיין.
יניב  |  04.07.13
5.
זה לא נכון
חסרים בוגרים ברמה. כבר נתקלתי בבוגרי מכללות שפרוייקט הגמר של הבוגר היה ברמה: 1. סעיף בתרגויל שבועי. 2. פרוייקט ברמה של טכנאי. 3. פרוייקט שעשיתי בהיותי בן 15. ומובן ש"בוגר" זה לא לענין. ולפעמים לבוגר כזה יש שאיפות להיות מוביל כבר במקום עבודתו הראשון. ופי שנאמר: ואתה זיל גמור.
ד"ר יהודה זינגר , תל אביב  |  02.07.13
4.
קישקוש- הכל נובע מהלחצים של האוניברסיאות על המל"ג
כל הסיפור נולד מכתבה שפורסמה לפני שנה בעקבות כנס איגוד מהנדסי התוכנה והאלקטרוניקה שבראשו עמד (אז) יהודה זיסאפל. הוא אמר שחסרים בוגרי אוניברסיטאות, כאלה שהאוניברסיטאות מכשירות ל מ ח ק ר... כמובן שבמועצה להשכלה גבוהה, הנשלטת על ידי האוניברסיטאות "שמחו" לפתור את הבעיה מייד ונתנו לאוניברסיטאות עוד תקציב להגדיל את כמות בוגרי תואר ראשון. אלא שזה פתרון עלוב ואפילו לא רציני. כי לאוניברסיטאות יש שתי אפשרויות: או להוריד תנאי קבלה (ולקבל כאלה שהיו הולכים למכללות) והרי לא יקבלו מהנדסים יותר איכותיים- זה אותם אנשים!!! או שרמת הלימודים באוניברסיטאות תרד. הן לא יודעות לטפל באופן פרטני בסטודנטים בעלי רקע או פסיכומטרי נמוך. נראה לכם שישקיעו כסף בתוספת מעבדות ? הצפיפות הקיימת ממילא תגדל ואף מרצה לא יהיה פריאייר לקבל על עצמו יותר סטודנטים בעד אותו שכר. אז מה יעשו? מה שעושים עכשיו באוניברסיטת בן-גוריון בהנדסת חשמל. מאלצים אותם ללמוד עם המחלקה לפיזיקה, מכסחים להם את הצורה ככה שבשנה שנייה נשארים עם מחצית מאלה שקיבלו בשנה א' - כשקיבלו אותם ב OVER BOOKING
קרן  |  02.07.13
לכל התגובות