אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשקיעה נגד היזמים: קרן סידר דורשת לבטל את מכירת נוליו

המשקיעה נגד היזמים: קרן סידר דורשת לבטל את מכירת נוליו

לטענת קרן ההון סיכון, המנכ"ל והמייסדים קיבלו על המכירה תמורה גבוהה יותר ממה שהיו אמורים לקבל - ולכן מדובר בעסקת בעלי עניין. הקרן דורשת להכיר בה כבעלים של נוליו ולהכריז על עסקת המכירה כלא חוקית

02.07.2013, 14:38 | אסף גלעד ויצחק דנון

חוק אצבע בענף ההון סיכון אומר שיזם שמעוניין למכור את החברה שהקים וללכת לאקזיט - לא תהיה קרן הון סיכון שתוכל לעצור אותו. זאת למרות שבשנים האחרונות דווקא קרנות ההון סיכון מחזיקות בנתחים הכבדים יותר של הסטארט-אפים הטכנולוגיים, ומותירות למייסדים אחוזים בודדים בלבד.

קראו עוד בכלכליסט

ובכל זאת קרן סידר, המשקיעה המרכזית מאחורי חברת התוכנה הישראלית נוליו (Nolio), עתרה בשבוע שעבר לבית המשפט המחוזי בלוד בכדי למנוע את צאתה לפועל של מכירתה לענקית התוכנה CA תמורת 43 מיליון דולר.

סידר: העסקה אינה חוקית

לטענת סידר, המנכ"ל דורון גרסטל והמייסדים אלון אייזנמן וערן שר קיבלו תמורה גבוהה יותר על המכירה, מעבר למה שהיו אמורים לקבל עבור המניות וכן מויתורים שונים שנדרשו בעלי המניות ליטול על עצמם כלפי נושאי משרה בחברה - ולכן מדובר בעסקת בעלי עניין שלא אושרה כדין.

רונן יהושוע, שותף בקרן סידר רונן יהושוע, שותף בקרן סידר רונן יהושוע, שותף בקרן סידר

קרן סידר, שמנוהלת בידי אמנון שוהם וגל ישראלי, ביקשה מבית המשפט שיכריז על העסקה כלא חוקית. לפי סידר, CA כפתה עליה למכור את מניותיה בנוליו - 32.6% מכלל המניות - ולהעבירן לידיה, תוך שהיא ונוליו מתעלמות לחלוטין מזכויותיה החוקיות והחוזיות של הקרן. עוד נכתב בבקשה של סידר כי לא ניתן לכפות עליה לבצע את העסקה לפי החוק, וכן כי האסיפה הכללית שהתקיימה בחודש פברואר ואישרה את העסקה זומנה שלא כדין.

עד המכירה, סידר נחשבה לבעלת המניות הגדולה ביותר בה ומקור המימון המרכזי של החברה, עם 67% מכלל ההון שהושקע בה. לפי הבקשה, סידר מבקשת לקבל הכרה בכך שהיא הבעלים של נוליו, בעלות שלטענתה נשללה ממנה.

30 יום לעצירת המכירה

ל"כלכליסט" נודע כי תהליך רכישת החברה כולו עמד בצל כוונותיה של סידר למנוע את קיום העסקה על ידי תביעה. סידר התנגדה מלכתחילה לקיום העסקה, משום היא העדיפה להמתין תקופה ארוכה יותר בטרם תמכור את החברה, כדי לנסות ולהעלות את שוויה. עם זאת, בעקבות חוות דעת משפטית של אנשי CA ומשרד עורכי הדין שלה יגאל ארנון, ומשרד עורכי הדין של נוליו מיתר ליקוורניק, נתקבלה חוות דעת משפטית שאפשר להוציא את העסקה לפועל גם ללא הסכמת סידר.

לטענת מקורבים לעסקה, לסידר ניתנו 30 יום על פי חוק החברות בין חתימת העסקה לבין סגירתה הסופית כדי להתנגד לה על ידי הוצאת צו מניעה - התנגדות שלטענת המקורבים לא הגיעה. על מנת לדלג מעל ההתנגדות של סידר לעסקה, נתבצעה הרכישה במבנה של מכירה ביוזמת בעלי מניות ולא של מיזוג. ל"כלכליסט" נודע גם כי סידר סירבה להכניס משקיעים נוספים לחברה, דוגמת סקויה וגריילוק, שחתמו על הסכם השקעה עקרונית להזרמת 8–10 מיליון דולר לחברה.

CA תגיש את התשובה שלה לבקשת סידר עד ספטמבר.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
כל הכבוד למשקיעים.
נראה לי שחלק מהקוראים ובוודאי היזמים שכחו שהקרן שהשקיעה בשלב מוקדם, היא זו שגם לה יד וחלק בהצלחה והיא צריכה להביא החזר. גם לה יש משקיעים. כל הכבוד לסידר שעמדו על זכותם, ואוי ליזמים שהלכו נגד המשקיע העיקרי שלהם. נכון שצריך לבחור משקיעים טובים - אבל כמשקיע, הכי חשוב לבחור יזמים שהם מקצועיים, אמינים, ושותפים ראויים. ודרך אגב, בדקתי. לסידר לא מעט יזמויות שגדלו לחברות נהדרות עם אקזיטים מוצלחים.
משקיע , מרכז  |  03.07.13
6.
סידר - למה אתם לא מפתיעים אותי
קרן סידר היא קרן כוחנית, מספיק לפשפש בארכיון של כלכליסט כדי ללמוד על כמות המקרים בהם הקרן מעורבת, אז נכון שכל יזם חדש יעבור דרכם בדרך לגיוס הראשון אבל יזם מנוסה גם לא יחנה את הרכב שם בדרכו לים. מנהלי סידר, אתם כאן על מנת לסייע ליזמים ולא להיפך, קחו דוגמא מקרנות אחרות ותקנו דרככם. באופן אישי לא אהיה מוכן לקחת מהם שקל גם במחיר סגירתה של החברה.
נדב אביצרור , רעננה  |  03.07.13
5.
יזמים וקרנות
כאשר יזמים וקרנות מתחברים לצורך מיזם משותף ישנם דברים שאסור שיקרו, לא יתכן שקרן תפעיל את כוחה ותעצור השקעות של קרנות אחרות בגלל שיקולים של דילול במישור העיסקי או כבוד במישור האישי היזמים הביאו קרנות מכובדות לשולחן וסידר נבהלה ודחתה את הקרנות האחרות, במקביל היא לא השקיעה בעצמה את אותם סכומים ובעצם גרמה נזקים לנוליו ובעצם עצרה אותה מלממש את מלוא יכולה כחברה צעירה כאשר הבינו היזמים את המצב היה ברור להם שהדרך ההגיונית היחידה היא למכור את החברה מכוון שסידר יחסמו כל ניסיון להשקעה חיצונית ובעצם לא יאפשרו לחברה לגדול במלוא הקצב, נכון - לא לרוחה של סידר אבל הצעד ההגיוני המתבקש לתבוע? להוציא דיבה על היזמים? מי שמע על התנהגות כזו? אני מאחל ליזמים משקיעים ראויים בסטארטאפ הבא שלהם.
יעקב אונטרדרוג , יפו  |  03.07.13
3.
יזמים לא ישרים - מוציאים שם רע ליזמות.
ולמרבה הצער, יש יזמים לא ישרים וחזירים אשר מתנהלים בחוסר שקיפות עם המשקיעים שלהם. לוקחים כסף מהצד בהטבות, בונוסים, מענקים וכו' על חשבון גובה המשקיעים? ולמשקיע ששם 70 אחוז מהכסף בחברה? גועל נפש. צריך רק לקרוא את הכתבה ולהבין שזה המצב...
יזמית, מרכז , תל אביב  |  02.07.13
לכל התגובות