אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוני גמזו: "הכללית לא תסגור מחלקות מיון לילה" צילום: אוראל כהן

רוני גמזו: "הכללית לא תסגור מחלקות מיון לילה"

במשרד הבריאות לא מתרשמים מהכוונה של הכללית לצמצם שירותים כחלק מתוכנית התייעלות, אך גם במכבי מזהירים: "גירעונות קופות החולים מעמיקים והאופק נראה קודר"

02.07.2013, 07:01 | מיקי פלד

"התוכנית אפילו לא תעבור את השומר בכניסה למשרד", כך הגיב מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' רוני גמזו לפרסום ב"כלכליסט" לפיו שירותי בריאות כללית מתכננת תוכנית התייעלות דרמטית, במסגרתה היא תבקש לסגור את מיון הלילה בבתי החולים ביילינסון בפתח תקווה, מאיר בכפר סבא, כרמל בחיפה וקפלן ברחובות, לצמצם פעילות השתלות ולסגור עשרות טיפות חלב במרפאותיה.

במכתב למנכ"ל הכללית אלי דפס הוסיף גמזו כי "זו בקשה הזויה וזו לא הדרך לאזן קופה אלא לערערה, וברור לי שאינם רציניים בכוונה זו".

מנכ"ל משרד הבריאות, רוני גמזו , צילום: אוראל כהן מנכ"ל משרד הבריאות, רוני גמזו | צילום: אוראל כהן מנכ"ל משרד הבריאות, רוני גמזו , צילום: אוראל כהן

דפס, לעומת זאת, נשמע רציני והסביר כי הקופה חייבת לקצץ בהוצאותיה, לאחר שהגיעה בשנה שעברה לגירעון של 423 מיליון שקל.

לא רק שירותי בריאות כללית נמצאת במצב תקציבי קשה. מכבי רשמה בשנה שעברה גירעון של 155 מיליון שקל, מאוחדת גירעון של 237 מיליון שקל ולאומית צפויה גם היא לפרסם דו"חות כספיים שיציינו גירעון של מעל 200 מיליון שקל.

קופות החולים מלינות במיוחד על העלאת התעריפים לבדיקות וטיפולים בבתי החולים בשיעור של 5%, שתעלה את הוצאותיהן בעשרות מיליוני שקלים עד סוף השנה.

מנכ"ל מכבי רן סער אמר ל"כלכליסט" בעקבות ההחלטה כי "מדיניות משרד הבריאות ממשיכה להפלות לרעה את קופות החולים ביחס לבתי החולים. הגירעונות מעמיקים והאופק נראה קודר עוד יותר".

דברים דומים צפויים לשמוע ביום חמישי חברי ועדת הכספים של הכנסת בדיון בנושא, כאשר מהצד השני יסבירו אנשי בתי החולים כי גם הם במצוקה כלכלית.

על מנת ליישם את מלוא תוכניתה זקוקה הכללית לאישור משרד הבריאות, או לפחות לאי התערבותו. עם זאת, הקופה יכולה להחליט כי היא מצמצמת תחומים לא רווחיים גם מבלי לקבל את אישור המשרד, כמו תחום ההשתלות בבית החולים בילינסון - שמהווה את אחד המוקדים המרכזיים לביצוע השתלות בישראל, ובמיוחד השתלות כליה.

באותו אופן יכולה הכללית להחליט כי היא מצמצת את פעילות טיפות החלב ופעילויות אחרות.

השאלה בסופו של דבר היא עד כמה הקופות יצליחו לשכנע את המדינה ואת חברי הכנסת בוועדת הכספים, שם ייערך דיון בנושא ביום חמישי, כי יש להוסיף עוד תקציב לסל הבריאות או לחילופין להוריד את המחירים שהן משלמות לבתי החולים.

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
השתלות כליה חוסכות למדינה כסף רב!
השתלת כליה עולה לקופת חולים כ 200 אלף ש"ח אבל טיפולי הדיאליזה שכל חולה עובר עולים לקופת החולים הרבה הרבה יותר! אלא שעל כל מטופל דיאליזה קופות החולים מקבלות מקופת המדינה תקציב שממנו הן גוזרות קופון, ורק חלק ממנו הן משלמות למכוני הדיאליזה. זו הסיבה שלקופות החולים משתלם יותר להחזיק חולים בדיאליזה ולמנוע מהם השתלות. למדינה משתלם להשקיע בהשתלות כליה. מנכ"ל משרד הבריאות - הגיע הזמן שתקציב מטופלי הדיאליזה יעבור ישירות ממשרד הבריאות למכוני הדיאליזה ובכך נפסיק להיות בני ערובה של קופות החולים וגם קופת המדינה תרויח מכך.
יעל  |  02.07.13
22.
הסבר מפורט למצב:
הרפואה הציבורית לא מתוקצבת כראוי. זאת עובדה. האוצר אומר שכן, ומנפנף בכך שרמת הרפואה לא ירדה ואף עם נטיה לעלות. זה נכון, אבל למה? בי"ח "מעלים מחירים" כדי לא לפשוט רגל (גם לתעריפי בריאות יש מדד: תרופות חדשות, מכשירים חדשים,גישות אבחון חדשות, טכנולוגיות חדשות ועוד). הקופ"ח (שמשלמות לבי"ח על ביקורי מיון, ימי אישפוז, יעוצים, ניתוחים ופרוצדורות אבחנתיות וטיפוליות) נאלצות לשלם יותר לבי"ח. תוסיפו לזה שתוחלת החיים בארץ עולה-האוכלוסיה היום יותר מבוגרת מפעם, וכמובן יש יותר אוכלוסיה (שנות ה 80 היו 4 מליון איש וכיום כ 8 מליון איש בארץ). בסופו של דבר אנחנו משלמים את הפער שהמדינה לא משלמת למערכת הבריאות, ואנחנו מכיסנו "שומרים" על איכות הרפואה כביכול. איך? אז ככה,חוץ ממס בריאות שכולנו משלמים ודמי חבר בקופ"ח (חובה על פי חוק), לרוב האוכלוסיה בארץ יש "ביטוחים משלימים" שהם משלמים מכיסם (לא ביטוחים פרטיים). לדוגמא: "שם הקופ"ח" שיא/עדיף/זהב/פלטיניום/מושלם ועוד ועוד שמות תואר מבטיחים, ביטוחי סיעוד למינהם... זה בנוסף לתשלום דמי חברות בקופ"ח הבסיסי שציינתי, כל פעם שצריך לעלות מחיר הקופ"ח מכניסים את העלות לביטוחים המשלימים שלא נדבר על זה שעוד ועוד אנשים עושים ביטוחים פרטיים, ולמעשה מכיסם משלמים על רפואה במקום שהמדינה תבטיח שרותי בריאות שוים והוגנים לכולם. מה שקורה בשורה התחתונה זה שלפי האוצר והמדינה, רמת הרפואה נשמרה ברמה טובה למרות שלא מתוקצבת כראוי וזו עובדה לפני נתוני ה OECD, אבל בפועל בתי חולים קורסים תחת הנטל (מיותר לציין שאין בי"ח חדשים, לא פותחים מחלקות חדשות, הקפיאו תוספות של מיטות, ותקני הרופאים/אחיות לא עודכנו מ 1976), ואת הפער בין מה שהאוצר מוכר לנו ולעולם לבין מה שבאמת המדינה דואגת לו, אנחנו משלמים מכיסנו הפרטי בצורת ביטוחים משלימים, רפואה פרטית, ועוד פויילשטיקים כמו "טרם" למיניהם (מיון בקטנה שמשלמים כסף לביקור, בניגוד למיון של בי"ח שבו הקופ"ח מסבסדת), ספקי שירותי רפואה דוגמת "ביקור רופא", נט"לי, שח"ל ועוד.
רופא  |  02.07.13
לכל התגובות