אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זמן הרוזה צילום: עמית שעל

זמן הרוזה

היינות הוורדרדים משפרים מיצוב ומתחילים לתפוס את מקומם הראוי כיין הנכון לקיץ. כלכליסט סוקר את בקבוקי הרוזה החדשים על המדפים

03.07.2013, 08:38 | גלי וולוצקי
יינות רוזה הם הבחירה המושלמת לאקלים הישראלי, ועל כך כבר יש קונצנזוס, אך התדמית של הרוזה בארץ אינה טובה במיוחד, ובמידה רבה בצדק. לצרכן הישראלי קשה לשכוח את השנים הרבות של היצע דל מדי ומתוק מדי, וגם כיום רוזה פריך ויבש הוא די יוצא דופן בהיצע של היקבים הישראליים.

בעיה נוספת של הרוזה היא מחירו. לצד בקבוקים פשוטים במחיר של עד 50 שקל - מחיר סביר לז'אנר - נמכרים הרוזה המובחרים יותר במחירים גבוהים, שמפספסים את הפואנטה של יין קליל לשתייה, שלא צריך לחשוב פעמיים לפני שפותחים אותו.

"כלכליסט" סוקר את יינות הרוזה החדשים בשוק.

(מימין) רוזה מסדרת סילבר של טפרברג 1870, רוזה מסדרת יוגב של בנימינה, ורוד של ססלוב, רוזה של בראבדו כרמי יוסף, רוזה של רקנאטי, רוזה של דלתון, רוזה של הרי גליל, צילום: עמית שעל (מימין) רוזה מסדרת סילבר של טפרברג 1870, רוזה מסדרת יוגב של בנימינה, ורוד של ססלוב, רוזה של בראבדו כרמי יוסף, רוזה של רקנאטי, רוזה של דלתון, רוזה של הרי גליל | צילום: עמית שעל (מימין) רוזה מסדרת סילבר של טפרברג 1870, רוזה מסדרת יוגב של בנימינה, ורוד של ססלוב, רוזה של בראבדו כרמי יוסף, רוזה של רקנאטי, רוזה של דלתון, רוזה של הרי גליל, צילום: עמית שעל

 

ורוד 2012, ססלוב:

מורכב מ־55% שיראז מכרם בן זמרה, 27% קברנה סוביניון מהכרם האורגני בקדיתא ו־18% פטי ורדו מהכרם האורגני בצבעון.

יין הרוזה הראשון של היקב נעשה בידי הייננית הצעירה רוני ססלוב, שהולכת ותופסת את מקומה כייננית המובילה של היקב לצד אביה ברי.

הוורוד עשיר מאוד בארומות פרי של אשכולית אדומה, בננה, תות שדה ודובדבנים, עם מתקתקות מודגשת יחסית (היין חצי יבש), מה שאומר שכדאי להשקיע בקירור רציני שלו כדי ליהנות ממנו במיטבו.

התווית היפהפייה, עם הפלמינגו הוורדרד, הופכת את הבקבוק לכזה שכיף להביא במתנה או להציב על השולחן גם בארוחה חגיגית. מחיר: 84 שקל.

רוזה 2012, ברבדו כרמי יוסף:

הבעלים והייננים של היקב, פרופ' עודד שוסיוב ופרופ' בן עמי ברבדו, טוענים כי תמיד האמינו שהרוזה הוא היין המושלם למזג האוויר הישראלי, אבל, כפי שאומר שוסיוב: "אנחנו יקב קטן, ולא יכולים לחולל שינוי גדול בדעת הקהל". הפריצה הראשונה של יינות רוזה ישראליים ב־2005 ו־2006 עודדה את השנייים להאמין שהתנאים הבשילו, ואחרי כמה שנים של ניסיונות שלא השביעו את רצונם, הוציאו השנה את הרוזה הראשון שלהם.

היין עשוי מ־100% ענבי קברנה פרנק, שעברו השריה קצרה של כשעתיים עם הקליפות בטרם הופרד התירוש והותסס בטמפרטורה נמוכה במיוחד (9 מעלות), כדי לשמר את ארומות הפרי עד כמה שאפשר. התוצאה היא יין בהיר יחסית, יבש וקליל עם מתיקות מרומזת. מחיר: 92 שקל.

רוזה 2012, דלתון:

בלנד של 15% ברברה, 40% קברנה סובניון, 29ֿ% שיראז ו־16% גרנאש. זהו יין ארומטי מאוד, עם חמיצות מאוזנת. הוא מוגדר כחצי יבש, אבל בטעם הוא Off-Dry עם מתיקות מעודנת מאוד. השיראז, שלא היה בבלנד בשנים קודמות, מוסיף לו רכות נעימה. גם המחיר מצוין. מחיר: 46 שקל.

רוזה 2012, רקנאטי:

היקב, המייצר רוזה משנת 2006, עושה עבודה מצוינת בז'אנר. היין החדש עשוי מ־80% ענבי ברברה החומציים יחסית ו־20% ענבי מרלו, המניבים יין רוזה יבש עם חמיצות טובה, פריכות האופיינית ליינות רוזה צרפתיים וארומות קלילות של פירות קיץ. מחיר: 69 שקל.

רוזה 2012, הרי גליל:

בלנד של 79% סנג'ובזה, 7% ברברה, 7% פינו נואר, 7% גרנאש. רוזה ורדרד חביב ולא מתיימר, במחיר טוב. מחיר: 48 שקל.

רוזה 2012 מסדרת סילבר, טפרברג 1870:

היין העשוי 100% ענבי קברנה סוביניון, והוא קנייה שלא צריך להתלבט לגביה יותר מדי, במיוחד בגלל המחיר. רוזה פשוט וחביב, שעושה את העבודה ויכול להתאים, בזכות מחירו, אפילו ללגימה על שפת הים. מחיר: 40 שקל.

רוזה 2012 מסדרת יוגב, בנימינה:

עשוי מ60% מלבק ו־40% קריניאן, קליל, יבש וארומטי, עם לא יותר מרמז של מתיקות. מחיר: 52 שקל.

כמה עובדות על רוזה

  • יין הרוזה עשוי מזני ענבים אדומים (זן אחד או תערובת של מספר זנים), בטכניקה שבה מכינים יינות לבנים.

  • הקליפות באות במגע עם התירוש לפרק זמן קצר במיוחד (שעות או ימים ספורים), והן שמעניקות את הגוון הוורדרד, שיכול לנוע בין סמוק בהיר (בהשריה קצרה) לוורוד כהה.

  • אף על פי שהוא עשוי מענבים אדומים, יש להתייחס אליו כאל יין לבן - יין קל יחסית, ששותים אותו מצונן היטב.

לו"ז אלכוהולי

• מוזיקה וטעימות בבנימינה. אנסמבל קולות נשים נעמה יתארח ביקב בנימינה לקונצרט של יצירות קלאסיות, יצירות ישראליות מקוריות, שירי עם וגוספל. לפני הקונצרט תהיה קבלת פנים עם טעימות מיינות היקב. פרטים: 9 ביולי ב־20:00, 85 שקל במכירה מוקדמת, 100 שקל ביום האירוע. 04-6388643.

• וויסקי ומנות סקוטיות בשולחן. ביולי יתארח מועדון הוויסקי הישראלי בחדר הפרטי של מסעדת שולחן בת"א, לערבי טעימות וויסקי באומור מהאי איילה שבסקוטלנד, בקונספט שמוגדר: וויסקי, ים ועשן. באירועים ייטעמו בקבוקים שונים של המותג, לצד תפריט בהשראת טעמי האי, עם מנות כמו פלטת רויאל של פירות ים, קדירות של וונגולי ומולים ועוד. 295 שקל. www.iws.co.il

תגיות