אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בצל המהומות במצרים: הנפט מעל 100 דולר לחבית לראשונה מזה 15 חודשים צילום: shutterstock

בצל המהומות במצרים: הנפט מעל 100 דולר לחבית לראשונה מזה 15 חודשים

החוזה העתידי על חבית נפט מסוג קרוד עלה ב-1.4% ל-101 דולר. עליות של 1% גם בסחורות החקלאיות - סוכר, סויה וקפה

03.07.2013, 23:18 | שי סלינס

החוזה העתידי על הנפט הגולמי מסוג קרוד עלה היום (ד') ב-1.4% ל-101 דולר וחצה לראשונה מזה 15 חודשים את רף ה-100 דולר לחבית, וזאת בעיקר על רקע המהומות במצרים.

במסחר אתמול החוזה על הנפט עלה ב-1.3% ל-99 דולר לחבית, בעוד שהחוזה על הזהב איבד 1% ל-1,243 דולר לאונקיה. היום שומר הזהב על יציבות ונסחר ללא שינוי מהותי.

בתוך כך גם החוזים העתידיים על הסחורות החקלאיות, סוכר, סויה וקפה רשמו עליות שערים של כ-1%. מחר לא ייתקיים מסחר בבורסת הסחורות בארה"ב בשל ה-4 ביולי.

עם זאת המגמה בימים האחרונים במחירי הסחורות שונה מהגמה מתחילת השנה. בחודשים האחרונים מחירי הסחורות השונות בשווקים בעולם ירדו בעקביות ובהתמדה. מחירי הנפט ירדו מתחילת השנה בכ-8%. מחירי המתכות ירדו בשיעור חדים אף יותר וגם הסחורות החקלאיות נחתכו ב-15% - 20%. 

נפט נפט נפט

רואי קוזין, האנליסט הראשי של בית ההשקעות Utrade אמר כי "הסיפור עם מצרים הוא עוד נדבך לשורה של גורמים לאי יציבות. בשוק הסחורות העולמי יש התייחסות עקבית לכל ההתפתחויות הגיאופוליטיות במזרח התיכון. כולל מלחמת האזרחים בסוריה והאפשרות של עימות עם אירן שעדיין עומד על הפרק. להערכתנו, בהתחשב בנסיבות אנו לנפט פוטנציאל עלייה של כ-10% לרמת התנגדות של כ-110 דולר לחבית".

 

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
שוב מספסרים בתעודות
חייבים לחייב את מי שקנה תעודות, לקבל את הסחורה אליו. כך לא ייווצר מצב שאנשים מעלים מחיר, ו"משריינים" סחורות שאין להם כל רצון לקבל או לעשות בהן שימוש, אלא רק למכור אחרכך, ביוקר. ואסביר - נגיד שיש חברה שרוצה לייצר שוקולד, והיא צריכה טון קקאו. נגיד שיש סוחר/ספסר שרוצה להרוויח מקקאו. מה עושה הספסר ? קונה תעודה שמקנה לו זכות על כל הקקאו בעולם במחיר גבוה ממחיר השוק, ולכן זוכה. הספסר, לא יכול באמת לקבל את הסחורה, אבל - חוסם את המגדלים מלספק את הסחורה לאנשים אחרים (כי מכרו לו תעודות שמחייבות אותם לשריין לו את הסחורה) עכשיו - הוא ממתין למי שבאמת צריך את הסחורה. החברה שרוצה לייצר שוקולד - צריכה את הקקאו, ולא יכולה לקבל אותו מהמגדלים, שמחוייבים לספסר. הספסר עכשיו יכול למכור לחברה את התעודות שקנה, במחיר גבוה לפי רצונו, והחברה, מכוון שצריכה לייצר שוקולד, חייבת לקנות, או להפסיק לייצר = לסגור את שעריה. ברגע שיחייבו את בעלי התעודות לקבל את הסחורה ולהחזיק בה לפחות שלושה חודשים (או להשתמש בה), הם לא יוכלו לבצע את מעלליהם, ולכן הביקוש העולמי יהיה ברמת הביקוש האמיתי, והמחירים יהיו בהתאם. הספסרים לא יוכלו למצוא מקום אכסון לכל הסחורות, ולכן לא יעלו את הביקוש והמחיר באופן מלאכותי.
03.07.13