אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שלום למטען: אפליקציות שמשדרגות את זמן הסוללה בסמארטפון צילום מסך

מדריך כלכליסט

שלום למטען: אפליקציות שמשדרגות את זמן הסוללה בסמארטפון

איך לדאוג לכך שנגיע לסוף יום עבודה בסמארטפון עם מספיק סוללה? גם לכך יש אפליקציות; אבל זכרו - אפליקציות זה לא הכל. כמו בדיאטה - יש הרגלי שימוש שצריך לשנות

06.07.2013, 10:36 | רפאל קאהאן

כולנו מכירים מהמשרד את המשפט האלמותי: "למישהו יש מטען ל-הכנס-פה-שם-של-טלפון-פופולארי?" הוא לא נוצר יש מאין. הבעיה העיקרית עם הטלפונים החכמים המלווים אותנו היא הצורך הבלתי נגמר שלהם בחשמל. לא נדיר לראות משתמשים מחפשים באובססיביות מטען למכשיר גווע, כמו מכור המחפש את המנה הבאה שלו. אבל אל תרגישו רע: אתם לא לבד. "כלכליסט" מציג מספר אפליקציות שיעזרו לכם לעבור יום עבודה עם סוללה אחת. 

Autorun Manager: כמו סולוטו אבל לאנדרואיד

Autorun Manager מאפשרת לכם לבחור אילו אפליקציות להפעיל יחד עם המכשיר - כמו ניהול ה-startup במחשב האישי. אפשר לבחור מתוך רשימת האפליקציות, היישומים, השירותים והתהליכים שמותקנים כעת על המכשיר, או לבטל את הפעלתם. האפליקציה זמינה למשתמש הממוצע או למתקדמים בעלי מכשירים פרוצים - הסיבה לכך היא שאנדרואיד זקוקה לתהליכים מסויימים על מנת לפעול כמו שצריך, לכן העדיף המפתח להשאיר את האפשרויות המתקדמות לאלה שמבינים באמת מה ניתן לבצע במכשיר שלהם. הגרסה הבסיסית חינמית, בעוד שהמתקדמת עולה כסף.

Autorun Manager Autorun Manager Autorun Manager

זמינות (בסיסית - חינם, גרסת פרו ב-13.93 שקל): אנדרואיד

Advanced Task Manager: חיסול תהליכים ממוקד

 

גם תכליתה של האפליקציה זו היא לחסל באיבם הרצת תהליכים ואפליקציות לא רצויים ובזבזניים. אולם שלא כמו הקודמת, זו יודעת לבצע זאת גם אחרי שהטלפון הופעל. היתרון הגדול שלה הוא בפעולה נוחה חלקה, ומספר גדול של אפשרויות הגדרה והתאמה אישית. בנוסף, ניתן להוסיף לה תוספים חיצוניים שמאפשרים למשל ל"הרוג" תהליכים מסויימים לפני הפעלת משחקים או אפליקציות כבדות, או תוסף שמאפשר לזהות פרסומות מטרידות באפליקציות. בכל מקרה, מדובר באפליקציה מומלצת שלא דורשת הרשאות Root לפעולה יעילה.

Advanced Task Manager Advanced Task Manager Advanced Task Manager

זמינות (חינם): אנדרואיד

Du Battery Saver&Switch Widget: אימון סוללה מתקדם

 

עם האפליקציה הזו אנו עוברים לתחום האופטימיזציה של חיי הסוללה. אם שתי האפליקציות הקודמות הסתפקו בניהול התהליכים במכשיר, זאת יודעת לבצע אופטימיזציה של הסוללה עצמה. היא מאפשרת לכם להגדיר תוכניות הפעלה בהתאם לצרכים שלכם וכך לצמצם את הפעלת האפליקציות הלא נחוצות. לבעלי מכשירים עם גישה ל-Root היא גם מאפשרת לשלוט במהירות המעבד, מה שמאפשר לחסוך זמן סוללה ניכר, בעיקר במכשירים בעלי מספר ליבות.

Du Battery Saver Du Battery Saver Du Battery Saver

זמינות (חינם לגרסה הבסיסית, 10.93 שקל לגרסת הפרו): אנדרואיד 

JuiceDefender: חיסכון בסוללה בגרסה בסיסית וקלה

אפליקציה זו היא מהפופולאריות בז'אנר. היא מאפשרת לקבוע עד חמישה פרופילים שונים לתפעול המכשיר, ומאפשרת לשלוט אוטומטית על הקישוריות של המכשיר כאשר אתם נמצאים במקומות שונים. למשל, כיבוי האינטרנט האלחוטי בשעת לילה מאוחרת או הנמכת הבהירות של המסך כאשר אתם בבית. היא לא שולטת בתהליכים שרצים על המכשיר, אולם ישנן גרסאות מתקדמות יותר שכן.

juicedefender juicedefender juicedefender

זמינות (חינם): אנדרואיד

Battery Life Pro - All-IN-1: ניהול סוללה מתקדם לאייפון

בעלי מכשירים של אפל לא משופעים באפליקציות ניהול חיי סוללה כמו עמיתיהם - אפל הרי מונעת מכל תהליך חיצוני להתערב בפעולת מערכת ההפעלה שלה. אז מה עושים? אפליקציה זו מאפשרת לנו לעקוב אחר התהליכים באייפוון שזוללים לנו זמן סוללה. בנוסף, היא מספקת נתונים על הזמן הנותר לדיבור, גלישה או שימוש בנגני המולטימדיה על המכשיר, כך שניתן לחשב האם השמעת שיר או הצגת סרטון שווים לנו את זמן הסוללה. היא גם מספקת טיפים המאפשרים לכם להתאים את אופי השימוש לצרכים שלכם תוך כדי שמירה על חיי הסוללה.

Battery Life Pro - All-IN-1 Battery Life Pro - All-IN-1 Battery Life Pro - All-IN-1

 

זמינות (חינם): iOS

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
הוזכר פה נושא הפרטיות-
הסיכוי כל כך נמוך עד כמעט בלתי אפשרי להיפגע מאיזו אפליקציה זדונית. רק אם תחפשו פריצות לאפליקציות מאתרים אנונימים או שיתוף קבצים אז אולי יש חשש שהמכשיר יפגע( וגם אז זה ממש לא בלתי הפיך, זה עדיין לא PC והנזק מזערי ביותר) משתמש חכם לא יגיע למקרים האלו ויהיה לו קל מאד לזהות אפלקציות זדוניות.
מחיר החופש  |  10.07.13
8.
תגובה ל - 6 ו - 7
את מדברת על הרבה נושאים ללא שום גיבוי, אז הרשי לי להתייחס. 1. מהו "בלאגן סורר"? אם את מתכוונת לשלל השטויות שהיצרניות/חברות סלולר דוחסות אל תוך המכשירים, אז את צודקת. אבל עלייך להבחין בין מערכת ההפעלה לבין אותן שטויות ולא להאשים את מערכת ההפעלה בצורה עיוורת. לי, אגב, מתקבל הרושם שלא יצא לך להתנסות באנדרואיד נקי. 2. מה הבעיה לבדוק הרשאות של האפליקציה טרם התקנתה? יש מספיק אפליקציות ממפתחים אמינים, לכל צורך שרק אפשר לחשוב עליו, ללא "וירוסים" והרשאות מיותרות. אני מעדיף לבחור בעצמי מה להתקין, איך ומתי - מאשר שההחלטה הזו תתקבל עבורי. בשורה התחתונה, משתמש ממוצע נבון לעולם לא ייתקל בבעיות, משתמש טכני יחסום/ישבור הרשאות בעיתיות כראות עיניו. 3. נכון, מכשירים בעלויות כאלה אינם *דורשים* עיסוק נוסף. זהו תחביב וזו אפשרות. כיום, מוצעים למכירה 3 מכשירים עם אנדרואיד נקי מהקופסא ואינם דורשים שום התעסקות נוספת - נקסוס 4 ומהדורות הנקסוס של גלאקסי 4 ו - HTC ONE. ומדוע לדעתך סמסונג ו - HTC הוציאו מהדורות שכאלה, אגב? 4. אילו בעיות פרטיות? אילו וירוסים? שוב, זריקת דברים באוויר, ללא שום גיבוי. 5. הבטריה באייפון 4 היא 1440 mAh. בנקסוס היא 2100. בגלאקסי 4 היא 2600. אם היא נגמרת לך מהר, עלייך לשאול את עצמך במה *את* תורמת לזה. לסיכום, הטעות העיקרית של האנשים בבחירת מכשיר נובעת מתוך פרמטרים שגויים בעת בחירתו. גם סקר שפורסם לאחרונה די מוכיח את זה - בראש ובראשונה חשובה הנראות, אח"כ המותג, אח"כ היצרן, ובסוף בסוף משתרכת לה מערכת ההעפלה ופונקציונליות. אני מנחש שזה גם מה שהנחה אותך בבחירתך - שמעת שזה מכשיר "טוב", וזה סמסונג, ולכולם יש. לא טרחת לברר אנדרואיד מה היא ואיך מתפעלים אותה בכך שתקבלי החזר מקסימאלי, נוחות שימוש ומהירות. אשמח לתגובה עובדתית ממך הפעם.
CruxH , חיפה  |  08.07.13
6.
ל-5. ענית יפה אבל..
לא התייחסת לבלאגן הסורר במערכת ההפעלה הזו ורק הידיעה שכל מפתח יכול לתת הרשאות לאפליקציה שלו לעשות הכל (להתחבר לאינטרנט מתי שבא לה , ג׳יפיאס, מצלמה) זה חיסרון עצום בפני כצמו הן מבחינת הפרטיות והן מבחינת מערכת ההפעלה והבטריה, אילו רק הייתי יודעת על כך לפני כן לא הייתי עושה את מעבר הזה. בקשר לרוט והחלפת רומים זה לא הגיוני שמכשיר שעלה אלפי שקלים יצריך עיסוק נוסףכדי שיפעל
שני  |  07.07.13
5.
ל - 4
הגלקסי שלך מתרוקן בצהריים לא באשמת מערכת ההפעלה, אלא באשמת הזבל, סליחה, ה"פיצ'רים", אותן הלבישה חברת סמסונג על המכשיר. אם רכשת את המכשיר מאחת מחברות הסלולר, אז גם את ה"פיצ'רים" אותה חברה דאגה להלביש על מערכת ההפעלה. כמו שמגיב 1 ציין, רוט ורום נקי זו הדרך האמיתית לחוות מה זה אנדרואיד. לחלופין, אפשר פשוט להינע מרכישת מכשירים מפומפמים, ללא הצדקה יתרה - כגון הגלאקסי, ולרכוש מכשיר ממשפחת הנקסוס - בהנחה ולא רוצים (לא יודעים) להתעסק בצריבות למיניהן. כמו כן, כל המפתרונות המצוינים בכתבה הם פלאסיבו, במקרה הטוב. במקרה שלך, כנראה שבאמת היית צריכה להישאר עם האייפון, אך בחרת להצטרף לעדר הגלאקסי... די אותו הדבר, למען האמת. רק להבא, תדעי להצביע על האשמים האמיתיים במצבך - שטויות של יצרנית וחברה סלולרית בתוספת שגיאה צרכנית שלך.
CruxH , חיפה  |  07.07.13
לכל התגובות