אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כמה מהכסף של הפרמיירליג יגיע לשורשי הכדורגל באנגליה? צילום: אימג'בנק, Gettyimages

כמה מהכסף של הפרמיירליג יגיע לשורשי הכדורגל באנגליה?

הפרמיירליג האנגלית העבירה אחוז מההון שלה לתכנית לתמיכה בספורט לצעירים, בניסיון להדגיש את המחויבות שלה לקהילות שמאשימות את הקבוצות כי הן לוקחות אותן כמובן מאליו

03.07.2013, 16:50 | סוכנויות הידיעות

הפרמיירליג האנגלית העבירה אחוז מההון שלה לתכנית לתמיכה בספורט לצעירים, בניסיון להדגיש את המחויבות שלה לקהילות שמאשימות את הקבוצות כי הן לוקחות אותן כמובן מאליו.

הקבוצות האנגליות נהנות מהכנסות של 5 מיליארד ליש"ט (7.6 מיליארד דולר) מחוזה זכויות שידור, אך במקביל מתגבר הלחץ להוריד את מחירי הכרטיסים וחוזרות ועולות השאלות לגבי הכישלון שלהן לייצר שחקנים צעירים ומוכשרים עבור הנבחרת הלאומית. עם זאת, מנכ"ל הליגה ריצ'רד סקודמור הגן על הליגה המורכבת מ-20 קבוצות, שמואשמת כי אינה עושה מספיק כדי לתמוך בקבוצות בתחתית פירמידת הכדורגל. 

קראו עוד בכלכליסט

נבחרת אנגליה הצעירה. האם הפרמיירליג אשמה?, צילום: אימג נבחרת אנגליה הצעירה. האם הפרמיירליג אשמה? | צילום: אימג'בנק, gettyimages נבחרת אנגליה הצעירה. האם הפרמיירליג אשמה?, צילום: אימג

סקאדמור ביטל את ההאשמות כי המימון המתוכנן מהווה כסף קטן מבחינת הפרמיירליג, שבה יש שחקנים שמרוויחים 200 אלף ליש"ט בשבוע. "אין אף חברה אחרת במדינה הזו שמחלקת יותר כסף מאיתנו", אמר לכתבים במסיבת עיתונאים שנערכה בבית ספר בלונדון.

"בשנה הבאה נחלק יותר מ-260 מיליון ליש"ט. למטרות צדקה בלבד נחלק 50 מיליון ליש"ט", הוסיף, בעודו מוקף צעירים שהפגינו את כישורי הכדורגל, הפינג פונג והכדורסל שלהם.

הסכום הרחב יותר כולל כסף שיוקצה גם לחלקים אחרים של המשחק, כולל "תשלומי מצנח" לקבוצות כדי לרפד את ההשפעה הפיננסית של ירידת ליגה.

הפרמיירליג נחשבת לאחת היצואניות המצליחות ביותר של אנגליה. זכויות השידור הבינלאומיות לשלוש העונות הבאות מוערכות ב-2 מיליארד ליש"ט (3 מיליארד דולר), והקבוצות הבכירות, כמו האלופה מנצ'סטר יונייטד משיגות חוזי ספונסרשיפ בעשרות שווקים זרים. יונייטד ויריבותיה לתואר מנצ'סטר סיטי, צ'לסי וארסנל מתוכננות לפצוח במסע ממשוך בין מדינות כדי להתאמן לקראת העונה הבאה ולעזור לבסס את מאגרי האוהדים הזרים.

אולם באנגליה עצמה, חלק מהאוהדים טוענים שההכנסות הגבוהות מזכויות שידור, צריכות לשמש כדי לסבסד מחירי כרטיסי זולים יותר, וזאת כדי למנוע הדרה של אוהדים פחות מבוססים מהמשחקים.

אולם סקאדמור טוען שעל הקבוצות מוטלת האחריות לקבוע את המחירים, אך הוא הוסיף שעליהן לשמור על קשרים מקומיים חזקים כדי להשלים את השאיפות העולמיות שלהן. "פירוש הדבר שעליהן לוודא שהמקומיים שחיים, נושמים ועובדים מסביב לקבוצות יוכלו להרשות לעצמם ללכת ולצפות באותן הקבוצות, אולי לא בכל שבוע , אך בהחלט פעם בכל כמה זמן".

הליגה באנגליה היא הרווחית ביותר בעולם, אך הנבחרת זכתה רק בטורניר בינלאומי חשוב אחד – המונדיאל שהתקיים במדינה ב-1966.

הפרמיירליג גם מושכת רבים מהשחקנים המובילים בעולם, אך עולות לא מעט טענות על כך שצעירים מקומיים אינם מצליחים לעלות להרכב הפותח. לדבריו של סקאדמור, השקעה של 320 מיליון ליש"ט לשיפור האקדמיות לצעירים מתחילה להוכיח את עצמה. "בשנה שעברה שיחקו בפרמיירליג 210 שחקנים הרשאים לשחק עבור אנגליה", הוסיף. "אנחנו אמורים להצליח למצוא רק 11 שיעלו על המגרש וישחקו היטב".

תגיות