אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יבואן קיה נגד יבואן פיאט ואלפא רומיאו: "פרצו למחשבנו והחדירו סוס טרויאני" צילום: ניר סטולו

יבואן קיה נגד יבואן פיאט ואלפא רומיאו: "פרצו למחשבנו והחדירו סוס טרויאני"

איש העסקים ויבואן קיה בישראל, רמי אונגר, תובע 5 מיליון שקל ממיכאל לוי ובנו אחיעד, יבואני פיאט ואלפא רומיאו בטענה כי ריגלו אחריו, השתילו במחשביו סוס טרויאני וגנבו מידע סודי ורגיש שהועבר לאחרים "במאמץ לאסוף 'ראיות' לצורך תביעת סרק נקמנית". סמל"ת: "רמי אונגר וחברת טלקאר בחרו בשיטה לפיה 'ההגנה הטובה היא ההתקפה'"

04.07.2013, 13:04 | זוהר שחר לוי ותומר הדר

איש העסקים ויבואן קיה בישראל, רמי אונגר, תובע 5 מיליון שקל ממיכאל לוי ובנו אחיעד, יבואני פיאט ואלפא רומיאו בטענה כי ריגלו אחריו, השתילו במחשביו סוס טרויאני וגנבו מידע סודי ורגיש שהועבר לאחרים "במאמץ לאסוף 'ראיות' לצורך תביעת סרק נקמנית".

כתב התביעה הוגש הבוקר (ה') לבית המשפט המחוזי בתל אביב, באמצעות משרד עו"ד ד"ר א. קלגסבלד ומשרד כספי ושות' ובו דרישה לפיצוי כספי ולהוצאת צו מניעה שיאסור על המעורבים לעשות כל שימוש במידע שהושג במה שמתואר כסרט ריגול מותח.

לתביעה של אונגר ושל חברת טלקאר שבבעלותו, מצטרך גם איש העסקים הקוריאני צ'אנג יאנג, מבעלי חברת דא-ווי והיא מופנית כנגד מיכאלו לוי ובנו אחיעד, מבעלי סוכנות סמל"ת (יבואני פיאט ואפא רומיאו בישראל) וכנגד סוכנים שפעלו בהנחייתם.

רמי אונגר.  כפי שעולה מתביעתו, הרקע ל"מעשי הריגול" נגדו נעוץ, ככל הנראה, בהפסד זיכיון הפצת רכבי קיה בישראל שהיה בידיהם משנת 1994 ועד לסוף שנת 2007, צילום: ניר סטולו רמי אונגר. כפי שעולה מתביעתו, הרקע ל"מעשי הריגול" נגדו נעוץ, ככל הנראה, בהפסד זיכיון הפצת רכבי קיה בישראל שהיה בידיהם משנת 1994 ועד לסוף שנת 2007 | צילום: ניר סטולו רמי אונגר.  כפי שעולה מתביעתו, הרקע ל"מעשי הריגול" נגדו נעוץ, ככל הנראה, בהפסד זיכיון הפצת רכבי קיה בישראל שהיה בידיהם משנת 1994 ועד לסוף שנת 2007, צילום: ניר סטולו

לפי אונגר, לוי שכר את שירותיו של איש מודיעין שתכנן והוציא לפועל, בעצמו ובאמצעות אחרים, את גניבת המידע ממנו ומיאנג, זאת למרות שכלל לא היה לו רישיון נדרש לעבודה כחוקר פרטי. לגרסתו, בתחילת השנה, בהמשך להליכים משפטים מול לוי וסמל"ת, התעורר אצלו החשד כי בידי סמל"ת מוחזק מידע שנגנב ממשרדי חברת טלקאר ודא-ווי הקוריאנית.

בדיקה מקיפה, כך לפי התביעה, העלתה כי במחשביהם יאנג ושל בכירים בחברת דא-ווי הושתלו תוכנות ריגול מסוג "סוס טרויאני" (Trojan Horse) ולוכדי הקלדות משתמש (Key-loggers). הבדיקות חשפו כי במשך תקופה ארוכה תוכנות הריגול הללו העתיקו מידע מהמחשבים שנפרצו שהועבר בסופו של דבר לידי לוי ובנו.

מדובר, אומר אונגר, בהעתקת מידע סיטונית, שגרמה לכך שקבצים המכילים מידע פרטי (שלו ושל יאנג), מידע רגיש וסודות מסחריים מסווגים,גם כאלה שאין להם כל נגיעה לרמי אונגר ולטלקאר, הוצאו והגיעו לידי מספר בלתי ידוע של צדדים שלישיים.

מיכאל לוי, בעלי סמל"ת. מהחברה נמסר: "התביעה שהגישו רמי אונגר וטלקאר אינה אלא ספין שקוף שנועד להסיט את הפוקוס מהדיון הקבוע ליום ראשון הקרוב בבית המשפט המחוזי", צילום: אלירן אביטל מיכאל לוי, בעלי סמל"ת. מהחברה נמסר: "התביעה שהגישו רמי אונגר וטלקאר אינה אלא ספין שקוף שנועד להסיט את הפוקוס מהדיון הקבוע ליום ראשון הקרוב בבית המשפט המחוזי" | צילום: אלירן אביטל מיכאל לוי, בעלי סמל"ת. מהחברה נמסר: "התביעה שהגישו רמי אונגר וטלקאר אינה אלא ספין שקוף שנועד להסיט את הפוקוס מהדיון הקבוע ליום ראשון הקרוב בבית המשפט המחוזי", צילום: אלירן אביטל

עוד עולה מהתביעה כי אונגר הסתייע במומחים שונים, שהתחקו אחר הראיות, וכך עלה שמו של איש המודיעין "כמוח" העומד מאחורי מבצע גניבת המידע. לגרסת אונגר, איש המודיעין ושותפו התחזו לאנשי עסקים המבקשים לבחון שיתוף פעולה אפשרי עם מר יאנג וחברת דא-ווי ואף נפגשו עימם בסיאול, קוריאה, בניסיון לדלות מידע על רמי אונגר וחברת טלקאר. קשר זה, נטען, נוצר רק לצורך מבצע גניבת המידע. לפי התביעה, על מנת לעניין ולסקרן את מר יאנג ולזמנו לפגישות נוספת הדגישו בפניו את פעילותם בחברת אבוני (Ebony), הפעולת בתחום המערכות הביטחוניות בעיקר באפריקה ויכולתם לפתוח בפני יאנג הזדמנויות ביבשת זו.

"כך", נכתב בתביעה, "צעד אחר צעד, חלקי הפאזל הצטרפו זה לזה ונחשפו 'זרועות התמנון' שהנתבעים שלחו לעברם של התובעים במבצע גניבת מידע יקר וחוצה יבשות. מבצע גניבת המידע כלל הפעלת 'קבלנים' זרים ושימוש בתוכנות ריגול, התחזות של אנשי המודיעין לאנשי עסקים ושידול של מחזיקי מידע ובעלי תפקידים להפר את חובותיהם כלפי אונגר וטלקאר למסור לידיהם מידע".

התביעה מפרטת את המעשים החמורים – העולים, כך לפיה, כדי עבירות פליליות - שבוצעו על ידי אנשי המודיעין שנשלחו על ידי לוי ובנו ואת הנזקים הכספיים שנגרמו עד כה לאונגר ולאיש העסקים הקוריאני. בין היתר מתואר נזק בסכום של 5 מיליון שקל, הנובע מהשקעת המשאבים שנדרשו לצורך חקירת ובדיקת הפריצה למערכות המחשב, לצורך "ניקוי" ושיקום מערכות המחשב שנפגעו וגם מהאטת פעילות עסקית שנגרמה בשל מבצע גניבת המידע או בעקבות גילויו. עם זאת, מדגישים התובעים שעיקר חששם נובע מכך שגניבת המידע הסיטונית עוד עלולה להסב להם נזקים כבדים בעתיד אם יעשה שימוש במידע המסחרי שנגנב מהם.

לגרסת אונגר וכפי שעולה מתביעתו, הרקע ל"מעשי הריגול" נגדו נעוץ, ככל הנראה, בהפסד זיכיון הפצת רכבי קיה בישראל שהיה בידיהם משנת 1994 ועד לסוף שנת 2007, באמצעות חברת ק.מ.י. לדבריו, הזיכיון נלקח לאחר ש- KIA העולמית מאסה בביצועים העסקיים הכושלים של ק.מ.י, שבחמש השנים האחרונות בהן שימשה כמפיצה בישראל מכרה (בממוצע) רק כ-1,700 רכבים בשנה (כ-1% בלבד מסך מכירות הרכב השנתיות בישראל). לפי התביעה, לאחר שניתנו הזדמנויות רבות לשפר את ביצועיה, החליטה KIA העולמית לא לחדש את ההתקשרות והעניקה לטלקאר את זכות ההפצה ולוי חש שנפגעו יוקרתו ומעמדו. בהמשך, נטען, הגיש תביעת סרק בסכום של 156 מיליון שקל נגד kia ואונגר.

מחברת סמל"ת נמסר: "התביעה שהגישו רמי אונגר וטלקאר אינה אלא ספין שקוף שנועד להסיט את הפוקוס מהדיון הקבוע ליום ראשון הקרוב בבית המשפט המחוזי, בפני כבוד השופט יהודה פרגו,בתביעה שהגישה סמל"ת כנגד רמי אונגר וחברת טלקאר בגין קנוניה שקשרו אונגר וטלקאר במטרה לגזול את סוכנות קאיה בישראל. במסגרת התביעה נחשפו ראיות דרמטיות לכך שרמי אונגר וחברת טלקאר, יחד עם סוכן קוריאני שהעסיקו, פעלו במשך שנים במחשכים על מנת לגרום לקאיה לבטל את ההסכם עם סמל"ת ולגזול את סוכנות קאיה מסמל"ת בישראל. הדברים חמורים מאוד והם עתידים בקרוב להיחשף במלוא חומרתם בבית המשפט".

עוד נמסר כי: "אונגר, המרגיש את העניבה מתהדקת סביב צווארו, מנסה לכסות על מבוכתו הרבה בטענות חסרות שחר לגבי הדרך שבה כביכול הושגו הראיות החמורות כנגדו. הגשת התביעה היא צעד נוסף של אונגר, אשר מרגע שנחשפו הראיות על מעשיו החמורים, עושה ככל שביכולתו לסכל את הבירור, תוך שהוא מנסה להלך אימים על סמל"ת והפועלים מטעמה. ברצוננו להדגיש כי מיכאל לוי, בנו, חברת סמל"ת וכל מי שפועל מטעמם, פעלו תמיד ופועלים תמיד על פי החוק והחוק הוא נר לרגליהם. אין אנו נבהלים מהליך פסול ונלוז , אשר יותר מכל מעיד על מצוקתו של אונגר. רמי אונגר וחברת טלקאר בחרו בשיטה הידועה שלפיה 'ההגנה הטובה היא ההתקפה' ולהשיג כותרות, ותוך שהם מנסים להסתתר מאחורי החסינות שמקנה כתב הטענות בפני לשון הרע".

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
בשביל מה צריך בכלל יבואן בלעדי למותג?
למה זה לא מתנהל כמו בשאר מדינות העולם? למה צריך את הסירחון הזה של יבואנם בלעדיים עם כל מיני תחבולות ומזימות. למה יבואן אחד גונב לשהי מותג. ולמה יבואן אחר גם במקרה שלנו אונגר משלם כופר ליבואן אחר שיניח למותג שלו? הרבה חורשי מזימות יש כאן. בשאר העולם יש מרכזי הפצה שמנוהלים על ידי החברות עצמם. אבל אנחנו עדים לבקעים בתוך הקרטל הזה ,קרטל הרכב וזה טוב. זה אומר שכוחם נחלש
שלומית , תל אביב  |  07.07.13
11.
ההצלחה של קיה וחוסר ההצלחה של פיאט/אלפא לא קשורות ליבואנים.
מי שאומר את זה, לא מבין כלום בעולם הרכב. פיאט מייצרת 3 דגמים היום, בניגוד לעבר שהיו להם 10 דגמים. אלפא חברה חצי מתה. הפסיקו לייצר את ה 159 בלי להציג שום מחליפה. זה כמו שמרצדס יפסיקו לייצר את ה C קלאס בלי להציג שום מחליפה. שערוריה. לעומתן, קיה והיונדאי (אותה חברה), לקחו לפני כ 9 שנים את מהנדסי הרכב הגרמניים המוצלחים, ושינו את החברה מהיסוד. פעם היו להן מכוניות פשוט גרועות, והיום זה השתנה. אין לרמי אונגר שום חלק בהצלחת קיה העולמית, שמוכרת היום יותר מפי 2 ממה שמכרה לפני 5 שנים.
אלון  |  06.07.13
לכל התגובות