אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: אצל ברטי צילום: עמית שעל

הפסקה לעסקית: אצל ברטי

בתקופה שבה מסעדות רבות עסוקות בעיקר ביחסי ציבור ברטי התל־אביבית משקיעה בחומרי גלם משובחים שהופכים אפילו תפריט בנאלי להרפתקה קולינרית

08.07.2013, 10:07 | גלי וולוצקי
מסעדת ברטי היתה בתחילת דרכה, לפני כשנתיים, מסעדת בר זעירה ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב. לפני כשנה היא התרחבה, וכיום חולשת על שטח מכובד, פותחת שולחנות גם על המדרכה של החנות הסמוכה ונראית כביסטרו שכונתי לכל דבר. השולחנות בחוץ מכוסים במפות צחורות, והחלל הפנימי מרווח, נעים וממוזג.

קראו עוד בכלכליסט

את המטבח של ברטי מגדירים מקימיו "מטבח לבנטיני שמח". התפריט, שבמבט ראשון נראה כשידור חוזר של מסעדות רבות בתל אביב (הרבה חצילים, טחינה, מנות בשר כבוש וסביצ'ה), מבטא למעשה דבקות מרשימה של הבעלים בחומרי גלם טריים ומקומיים בלבד, ומצליח למשוך גם חובבי אוכל קפדנים שהפכו לאוהדים מסורים של המקום.

הארוחה העסקית החדשה של ברטי מציעה שתי אפשרויות - שתיהן כוללות מנה ראשונה לבחירה מתוך כארבע אפשרויות, בעוד שלעיקרית אפשר להזמין מנה מהתפריט הרגיל או מהתפריט העסקי המצומצם מעט, ומחירה 65 שקל.

קבב על גריל פחמים. הוגש על מאפה טעים שספג את מיצי הבשר, צילום: עמית שעל קבב על גריל פחמים. הוגש על מאפה טעים שספג את מיצי הבשר | צילום: עמית שעל קבב על גריל פחמים. הוגש על מאפה טעים שספג את מיצי הבשר, צילום: עמית שעל

ראשית מוגש לשולחן מגש ועליו שני סוגי לחם טרי, פנכות עם סחוג (חריף באמת וטעים), שמנת חמוצה וזיתים. טוב שכך, שכן קצב הוצאת המנות היה אטי משהו, ומנת הלחם הנדיבה גם הרגיעה בזמן ההמתנה וגם סייעה אחר כך בניגוב הרטבים הממכרים הנוצרים משילובים של שמן זית, טחינה, בשר ופירות ים המאפיינים את המקום.

טרטר דג עם עגבניות ושמן זית היה טוב, אף שהותקן ביום ביקורנו מסלמון ולא מדג ים לבן. הדג היה טרי, ותיבולו במינימום שמן זית טוב וזרעי עגבניות יצר מנה קלילה ופותחת תיאבון.

גם הראשונה הנוספת, פלפלי שושקה קלויים עם מעט גבינת טולום, היתה חביבה. הפלפלים המתקתקים נחרכו והוגשו עם שמן זית, פירורי גבינה ופרוסות דקיקות של פלפל חריף.

מנה שהוגדרה כקבב על גריל פחמים (65 שקל) התגלתה כקציצה ענקית בצורת המבורגר, שהוגשה על מאפה טעים שספג את מיציה. הקציצה היתה קצת יבשה ודחוסה, כנראה בגלל פחות מדי שומן ויותר מדי זמן על הגריל, אבל התוצאה הסופית היתה בסך הכל טעימה.

עיקרית נוספת, קלמרי בגריל עם גרגירי חומוס וחציל שרוף (86 שקל), היתה מצוינת. שילוב הטעמים הקצת בנאלי, קלמרי, טחינה וחציל, ניצל כאן הודות לגרגירי החומוס הרכים, פרוסה בשרנית של לימון כבוש וחומרי גלם משובחים. הרוטב שנותר בצלחת נוגב עד תום עם שאריות הלחם מהמערכה הראשונה.

שתי כוסות שפריץ (יין לבן וסודה), המוצע לסועדי העסקית ב־25 שקל, ליוו את ארוחת הצהריים הנעימה.

בתקופה שבה מרבית המסעדות החדשות בעיר נראות כמו מערך משומן של יחסי ציבור יותר מאשר כמיזמים קולינריים, ברטי היא דוגמה מעודדת למסעדה אמיתית, ששמה את האוכל במרכז ומצליחה להתפתח ולהתבגר יפה בשוק לא קל. העסקית החדשה שלה מאפשרת לאכול ארוחה טובה במחיר סביר.

שם: ברטי

ז'אנר: מטבח לבנטיני

מיקום: המלך ג'ורג' 88 ת"א, 072-2512950

מחיר: 125–54 שקל

זמנים: ראשון־שישי 17:00–12:30

התחככות: תיירים צרובי שמש ודיירי מרכז תל אביב

שירות: חינני אבל קצת אטי

כשרות: אין

חניה: עדיפה מונית

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: מטבח מקומי אמיתי ומוצלח

תגיות